Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Bedden

Een bed is niet iets wat u elke dag koopt, bij aanschaf van een goed bed is het in principe een investering waar u 10 jaar lang plezier van moet hebben. Maar wat is nu wel en wat is niet noodzakelijk om te hebben. Wij zetten voor de de eigenschappen en toebehoren van bedden op een rijtje. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Bedden, waar moet u op letten?

Bij aanschaf van een bed kan het soms wat onoverzichtelijk voor u overkomen. Er zijn verschillende maten, bedden, matrassen, kussens en bedbodems. Maar wat is nu voor u het beste? 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Lr Peters

Lr Peters

Op donderdag 15 februari 2018 stelde Lr Peters de vraag:


Ik wil een matras kopen voor mijn zoon van bijna 9 jaar. Hij weegt nu 25 kg, maar we willen graag dat dit matras lang mee kan. Dus ook geschikt is voor zijn toekomstige gewicht. Hij slaapt veelal op zijn buik en zij. Is de easborn P4 geschikt?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 16 februari 2018


Beste mevrouw Peters, Goed dat u besloten heeft voor uw zoon een kwaliteitsmatras aan te schaffen. Maar wat is nu precies een goed matras voor een kind? Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor een matras voor een volwassene. Het matras moet voor de juiste drukverlaging zorgen, een hoog aanpassingsvermogen (conformiteit) hebben en voldoende ondersteuning bieden. Kort samengevat, het matras moet de wervelkolom, de schouders en de heupen voldoende ondersteunen en de zenuwbanen en bloedvaten ontlasten. Met name matrassen gemaakt van koudschuim of traagschuim bieden dergelijke eigenschappen.Deze materialen verdelen daarnaast zeer goed het gewicht van het kind over het matras. Het Feel Fit P4 matras is gunstig in prijs en daar zit nu net ook het probleem. De afdeklaag bestaat uit (goedkoop) polyether schuim en dus niet uit (duurder) traagschuim of koudschuim. Polyether schuim als afdeklaag van een matras wijs ik van de hand. Maar zeker niet onbelangrijk is dat het kind lekker ligt. Of het een wat soepeler, medium of iets steviger aanvoelend matras prettig vindt is een persoonlijke keuze. Een werkelijk zacht of hard matras zal ik niet aanbevelen. Ik adviseer u naar de homepagina van onze website te gaan waar u de Matraskeuze Hulp aantreft. Nadat u de vragenlijst heeft afgerond ontvangt u een persoonlijk advies voor uw zoon. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Sijmens Frederic

Sijmens Frederic

Op zaterdag 30 mei 2015 stelde Sijmens Frederic de vraag:


geachte heer, onlangs kocht ik een niewe latex matras van een betere kwaliteit bij het op mijn zijde vind ik dat mijn heupen iets te diep inzakken in de matras en ik pijn heb in mijn heupen wat kan ik daar aan doen om dit te verhelpen,ik dacht aan een hardere topmatras er boven op leggen?gr Freddy

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 31 mei 2015


Geachte heer Sijmens, De aanschaf van een matras topper zal met name helpen wanneer het huidige matras minder steun of comfort biedt of kuilvorming laat zien. Wanneer een matras te hard is, kan een matras topper het geheel wat zachter maken. Uw probleem is van een andere aard. U ervaart onvoldoende steun in uw heupgedeelte met pijn tot gevolg. Het kan zijn dat uw bedbodem veel aan dragend vermogen heeft verloren in het heupgedeelte. Wanneer uw bedbodem aldaar doorzakt dan helpt de aanschaf van een matras topper niet. Ik raad u aan de kwaliteit van uw bedbodem goed te controleren. Indien uw bedbodem al op leeftijd is, dan dient u te overwegen deze te vervangen. Het aanschaffen van een hardere matras topper kunt u overwegen. Maar of dat in uw situatie zal helpen moet nog blijken. U beweegt zich dan op het pad van het experimenteren. Daarnaast dient u zich te realiseren dat u wellicht uw heupprobleem oplost en een ander probleem in huis haalt. Daarom adviseer ik u de gewenste matras topper eerst ten minste 14 dagen thuis uit te proberen alvorens tot koop over te gaan. Het is jammer dat uw nieuwe matras niet het gewenste resultaat heeft gebracht. Het is mosterd na de maaltijd, maar een matras kopen zonder thuis proef te slapen brengt een onnodig groot risico met zich mee. De noodzaak van het proefslapen wordt uitgebreid op onze website behandeld. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .