Vraag het onze matrasexpert

Dekbedovertrek

Ze zijn er in duizenden kleuren, printen en afbeeldingen. Maar waarvoor dient een dekbedovertrek en wat voor soorten dekbedovertrekken zijn er eigenlijk allemaal? 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Dekbedovertrek

Een dekbedovertrek is een katoenen of satijnen hoes die over het dekbed wordt getrokken. Het dekbedovertrek is bedoelt als bescherming van het dekbed. De bescherming werkt hygienisch en voorkomt vroegtijdige slijtage van het dekbed. Een dekbedovertrek raakt uw lichaam direct aan en daarom is het ook verstandig om het regelmatig te wassen.   

Boxspring met dekbedovertrek

En los van het functionele plaatje is het dekbedovertrek het aanzicht van het bed. Het is een stukje persoonlijkheid van je bed, sommigen kiezen voor een leuke print, anderen voor hun favoriete voetbalclub op het bed.  het dekbedovertrek regelmatig te wassen. De meeste dekbedovertrekken zijn van katoen, dit ademt goed en werkt verfrissend tijdens het slapen. Maar sommigen willen toch onder een wat zachter materiaal slapen en kiezen voor een satijnen of katoensatijnen dekbedovertrek. 

 

 

 

 

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.