Vraag het onze matrasexpert

Hoeslaken

Een hoeslaken is het laken wat direct over uw matras ligt. Dit laken is ter bescherming van uw eigen matras. Het beste voor het matras is om 2 hoeslakens te gebruiken. Een molton en een hoeslaken. Het molton heeft 2 doelen, zowel de ventilatie van het matras behouden en tegelijkertijd vocht weren en het hoeslaken is voor de frisheid en bacteriën. Het hoeslaken dient ook vaker gewassen te worden dan de molton. 

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Hoeslaken

Waarvoor dient een molton?Hoeslaken

Een molton zorgt ervoor dat het matras minder snel slijt, maar ook dat het matras minder vies wordt. Eventueel vocht wat op het matras kan komen, wordt nu door de molton voor het grootste gedeelte tegengehouden. Hierdoor komen er minder vlekken op het matras. Ook ligt u niet direct op de tijk van het matras waardoor de levensduur van het matras verlengt wordt

Ook zorgt een molton er voor dat het matras minder klam aanvoelt 's nachts, het verhoogt dus ook het slaapcomfort.

Over de molton gaat een hoeslaken. Een hoeslaken zorgt er voor extra comfort en een fris gevoel tijdens het slapen. Een hoeslaken is ook in verschillende samenstellingen te verkrijgen. Het kan volledig katoen zijn maar ook een combinatie van katoensatijn. 

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Bezoekers van Welke-Matras.nl hebben nog geen vragen achter gelaten.