Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Bedbodems

Een goed matras dient te worden geplaatst op een passende bedbodem. Het is van belang dat het matras en de bedbodem goed op elkaar zijn afgestemd.

Doorgaans zal het matras voor ten minste 80 tot 90 % van de lichaam ondersteunende eigenschappen zorgen van uw bed. De bedbodem is daarbij wel van grote invloed op het ligcomfort. Immers een spiraalbodem zorgt nu eenmaal voor een stugger ligcomfort dan bijvoorbeeld een boxspring.

Bedbodems zijn er in vele soorten. Immers bedbodems worden van verschillende materialen gemaakt en bedbodems worden verschillend opgebouwd. Het is daarom verstandig de onderliggende eigenschappen met elkaar te vergelijken. Hieronder vindt u een opsomming van de diverse type bedbodems.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Bedbodem soorten

We onderscheiden 5 bedbodem soorten:

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

L. G. Nooy.

L. G. Nooy.

Op vrijdag 11 september 2015 stelde L. G. Nooy. de vraag:


Welke verende dikke of dunne matras kan men op een schotelbodem leggen, en kan een schotelbodem ook zo ingesteld worden als een lattenbodem. Hetzelfde vraag teld ook voor en lattenbodem. Welke van de twee zijn het beste qua liggen en prijsklasse. Ik zou graag dat het allebij electries is. Speelt het gewicht ook mee of niet. Het gewichr is tussen de 80-100 en 90-120. Bij voorbaat dank. L. G. Nooy.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 14 september 2015


Geachte mevrouw, heer Nooy, Het is niet verstandig een pocketveren of binnenvering matras op een schotelbodem te leggen. De schotels kunnen veren en kantelen en zijn zeer flexibel waardoor een te beweeglijk geheel gaat ontstaan. Pocketveren bijvoorbeeld hebben daarnaast een groot en stabiel draagvlak nodig. Een schotelbodem zal uitstekend dienst doen bij een vol schuim of latex matras. Afhankelijk van de uitvoering kan de hardheid per lichaamsdeel worden ingesteld. Een lattenbodem is geschikt voor alle soorten matrassen mits de bodem over een voldoende groot draagvlak beschikt. Voor een pocketveren matras zijn minimaal 28 latten nodig. De conformiteit varieert van matig tot hoog, afhankelijk van de uitvoering. Een schotelbodem treft u doorgaans aan in een hogere prijsklasse. Met andere woorden deze is aanmerkelijk duurder dan een lattenbodem. Een kwalitatief goede latten- of schotelbodem kan een gewicht tot 120 kgs per persoon makkelijk aan. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .

Yvonne

Yvonne

Op dinsdag 23 september 2014 stelde Yvonne de vraag:


Mijn zoon van 2 gaat naar een 1 persoons bed. Welk soort matras adviseert U?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 06 oktober 2014


Geachte mevrouw Yvonne, Bedankt voor uw vraag. Om goed in te schatten wat het beste matras is voor uw zoon hebben we iets meer informatie nodig. Hiervoor hebben we een speciale tool ontwikkeld genaamd de matrashulp welke u kunt vinden op de homepage. Binnen een dag zal ik u van een antwoord voorzien op uw vraag. Met vriendelijke groet, Peter Trompert.