Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Lattenbodem

Het comfort van de lattenbodem wordt veroorzaakt door individueel verende latten. Met name het midden deel van een lattenbodem vertoont een hoge mate van vering. Dit is ook het deel waar een mens op ligt en waar dus meer druk op wordt uitgeoefend. Een lattenbodem kan doorgaans per zone een individuele ondersteuning bieden. Lattenbodems worden in diverse prijsklassen en verschillende kwaliteiten aangeboden.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Lattenbodem : Wat zijn de kenmerken.

Het aantal latten kan per bodem sterk variëren. Ook de breedte van de lat kan per lattenbodem behoorlijk verschillen. Maar hoe smaller de lat, des te flexibeler deze wordt. Kwalitatief goede lattenbodems zijn opgebouwd uit ten minste 24 latten maar bij voorkeur 42 latten.De latten dienen daarbij twee aan twee geplaatst te zijn in een beweegbare flexibele houder. Hierdoor kunnen de latten onafhankelijk van elkaar bewegen.

Lattenbodem Verstelbaar

De meeste lattenbodems zijn in het heupgedeelte instelbaar. Ook worden er lattenbodems aangeboden waarbij het mogelijk is het hoofd-, schouder- en rompgedeelte onafhankelijk van elkaar in te stellen. Hierdoor kan een nog betere ondersteuning worden gegeven. Het instellen van de lattenbodem vraagt vaak enige tijd. Door de instelling te veranderen kunt u proefondervindelijk vaststellen welke instelling het beste bij u past. Lattenbodems zijn in 3 uitvoeringen verkrijgbaar: niet verstelbaar, hand verstelbaar en elektrische verstelbaar. Elektrisch verstelbare lattenbodems zijn uitgerust met 2 of 4 motoren met als optie een laagspannings (24 volt) motor.

Het materiaal van de latten kan ook sterk variëren: Van beukenhouten lagen die aan elkaar zijn verlijmd tot kunstof veerribben tot aluminium latten.

Het is aan te bevelen voor een lattenbodem te kiezen waarbij de latten doorlopen tot aan de buitenzijde van de bodem. Hierdoor ondervindt het lichaam over de gehele bedbreedte een ononderbroken evenwichtige ondersteuning. Een ander voordeel hierbij is dat 2 naast elkaar geplaatste lattenbodems naadloos op elkaar aansluiten.

Lattenbodems zijn geschikt voor polyether-, koudschuim-, traagschuim, latex en pocketvering matrassen. Bij een pocketvering matras dient u er op toe te zien dat de lattenbodem over ten minste 24 latten beschikt i.v.m. de benodigde individuele ondersteuning van de pocketveren.

Een lattenbodem dient na ongeveer 10 jaar te worden vervangen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+ enMediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

C. de Rooij

C. de Rooij

Op maandag 11 december 2017 stelde C. de Rooij de vraag:


Hoe moet het draagvlak van een lattenbodem van 2m zijn?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 12 december 2017


Geachte mevrouw, heer De Rooij, Het draagvlak van een lattenbodem moet zo groot mogelijk zijn. Dat bereikt u met een lattenbodem met 42 latten die overliggend zijn. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

b.vlecken

b.vlecken

Op zondag 18 juni 2017 stelde b.vlecken de vraag:


wat zijn de kosten van eletische lattenbodem van 90x200

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 18 juni 2017


Geachte mevrouw, heer Vlecken, De prijs hangt sterk af van de uitvoering van de lattenbodem. Bijvoorbeeld wat is het aantal latten, welke houtsoort is gebruikt, zijn de latten overliggend of niet, is de elektromotor in laag- of hoogspanning uitgevoerd, wat is de kwaliteit van de elektromotor enz..Het antwoord op uw vraag is dus niet zo maar te geven. Prijzen voor een elektrisch verstelbare latten bodem varieeren sterk. Voor een kwalitatief goede uitvoering moet u rekenen op Euro 300 tot 350 per persoon. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.