Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Schotelbodem

Een schotelbodem is een doorontwikkeling op de lattenbodem. Een schotelbodem is opgebouwd uit vele kunststof schotels die individueel op een lattenframe zijn geplaatst. De schotels kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en veren. Hierdoor ontstaat een soepele en verende maar tegelijkertijd stevige bedbodem. Schotelbodems bieden doorgaans een goede ventilatie. Een schotelbodem kan doorgaans per zone een individuele ondersteuning bieden. Schotelbodems vindt u doorgaans in de hogere prijsklassen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Schotelbodem : Wat zijn de kenmerken.

Door de grotere oppervlakte van de schotels ontstaat er een intensief contact met het matras. Dit leidt tot een gelijkmatiger ondersteuning van het matras. Een schotelbodem is vaak in verschillende zones ingedeeld. De schotels kunnen soms ook afzonderlijk qua hardheid worden ingesteld (modulair). Dit draagt bij aan een correcte ondersteuning van de schouders en heupen.

De schotels zijn doorgaans vervaardigd uit een kwalitatief hoogwaardige kunststof die zeer flexibele eigenschappen heeft. Het lattenframe waarop de schotels zijn gemonteerd bestaat meestal uit meervoudig verlijmde beuken latten, voor extra stevigheid.

In de praktijk kom je ook schotelbodems tegen in combinatie met latten. De elektrische uitvoering van de schotelbodem is voorzien van twee of vier motoren.

Schotelbodems zijn met name geschikt voor koudschuim en traagschuim matrassen. Het wordt afgeraden om de schotelbodem te gebruiken in combinatie met pocketvering of binnenvering matrassen.

Een goede schotelbodem gaat wel een jaar of 15 mee.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

L.broersma

L.broersma

Op zaterdag 11 augustus 2018 stelde L.broersma de vraag:


Schotel bedbodem xpocketveringmatras

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 12 augustus 2018


Beste Louisse, De combinatie van een matras met een schotelbodem is een ongelukkige. Een schotelbodem is per definitie alleen geschikt voor een schuim of latex matras. Dus ik raad u uw eventuele plan met een pocketveren matras ten stelligste af. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

postema

postema

Op dinsdag 07 februari 2017 stelde postema de vraag:


Schotels onderling wisselen

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 07 februari 2017


Geachte mevrouw, heer Postema, Op basis van uw bericht kan ik geen advies verstrekken. Graag ontvang ik van u een toelichting zodat ik u beter kan helpen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.