Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Spiraalbodem

De spiraalbodem is een typisch Nederlands product dat buiten deze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De bedspiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een verende bedbodem. Spiraal bedbodems zijn welliswaar comfortabel maar minder veerkrachtig dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Spiraalbodems zorgen via de extra open structuur voor een uitstekende ventilatie.

De spiraalbodem is in 2 varianten verkrijgbaar. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Het is aan te raden te kiezen voor een spiraal die dwars, dus in de breedte, gespannen is om een zogenaamd hangmat-effect te voorkomen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Spiraalbodem : Wat zijn de kenmerken.

Een spiraalbodem sluit onafgebroken aan op het matras. Door de open structuur wordt zoals eerder vermeld een uitstekende ventilatie verkeregen.

In het algemeen kan een spiraalbodem niet goed worden ingedeeld in zones.

De levensduur van een spiraalbodem is doorgaans lang. Zeker wel 20 jaar.

Spiraalbodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen van vlak tot handverstel-baar tot elektrisch verstelbaar. Zowel het hoofd- als voeteneinde van een spiraalbodem kunnen traploos elektrisch verstelbaar worden aangeschaft.

Spiraalbodems zijn met name geschikt voor matrassen die een hoog ligcomfort vertegenwoordigen. Hierbij valt de denken aan hoogwaardige pocketveren en traagschuim matrassen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Thijs Maasen

Thijs Maasen

Op donderdag 22 maart 2018 stelde Thijs Maasen de vraag:


Hoe lang gaat auping electromat mee?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 04 april 2018


Beste heer Maasen, Sorry voor de laattijdige beantwoording. Uw bericht is ergens blijven hangen. Wel goed nieuws voor u. Het door u genoemde product heeft een hele lange levensduur. Hoe lang dat precies is, daar kan ik niet een specifiek antwoord op geven. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Truus

Truus

Op vrijdag 05 januari 2018 stelde Truus de vraag:


Wat is voor mij de beste combinatie

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 05 januari 2018


Beste Truus, Omdat uw vraag bij het onderwerp spiraalbodem is geplaatst, ga ik er vanuit dat dit uw huidige bedbodem is. Op een dergelijke bodem is het van belang dat u een hoog matras plaatst, ten minste 20 cm, met een hoge conformiteit. U kunt hierbij denken aan een koudschuim maar nog liever een traagschuim matras. Voor de keuze van het juiste matras, raad ik u aan naar onze homepagina www.welke-matras.nl te gaan. Daar ziet u de Matraskeuze Hulp. Na een aantal eenvoudige stappen te doorlopen ontvangt u een persoonlijk advies. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .