Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Spiraalbodem

De spiraalbodem is een typisch Nederlands product dat buiten deze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De bedspiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een verende bedbodem. Spiraal bedbodems zijn welliswaar comfortabel maar minder veerkrachtig dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Spiraalbodems zorgen via de extra open structuur voor een uitstekende ventilatie.

De spiraalbodem is in 2 varianten verkrijgbaar. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Het is aan te raden te kiezen voor een spiraal die dwars, dus in de breedte, gespannen is om een zogenaamd hangmat-effect te voorkomen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Spiraalbodem : Wat zijn de kenmerken.

Een spiraalbodem sluit onafgebroken aan op het matras. Door de open structuur wordt zoals eerder vermeld een uitstekende ventilatie verkeregen.

In het algemeen kan een spiraalbodem niet goed worden ingedeeld in zones.

De levensduur van een spiraalbodem is doorgaans lang. Zeker wel 20 jaar.

Spiraalbodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen van vlak tot handverstel-baar tot elektrisch verstelbaar. Zowel het hoofd- als voeteneinde van een spiraalbodem kunnen traploos elektrisch verstelbaar worden aangeschaft.

Spiraalbodems zijn met name geschikt voor matrassen die een hoog ligcomfort vertegenwoordigen. Hierbij valt de denken aan hoogwaardige pocketveren en traagschuim matrassen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur vanLivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+,MediActive enTotalfit.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Jeroen

Jeroen

Op vrijdag 27 januari 2017 stelde Jeroen de vraag:


Kan ik een zacht latex matras op een auping spiraalbodem gebruiken

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 02 februari 2017


Beste Jeroen, Wegens een korte vakantie ben ik helaas niet eerder in de gelegenheid geweest te antwoorden. Mijn advies is kort en krachtig: alleen wanneer het latex matras minimaal 20 cm hoog is. Een Auping spiraal is stug en draagt niet bij aan de gewenste conformiteit. Dit aspect dient derhalve te worden gecompenseerd met een hoge(re) matras. Of een zacht latex matras bij uw persoonlijke omstandigheid past kan ik niet beoordelen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Buys

Buys

Op maandag 16 januari 2017 stelde Buys de vraag:


Heb bij opstaan lage rug pijn, verdwijnt na half uurtje,denk dat ik toe ben aan nieuw matras.Mijn bedbodem is een Auping spiraal, zelf dacht ik aan een mline matras,weet niet of dit geschikt is voor mijn bedbodem.Graag een advies welk matras in mijn situatie goed is.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 18 januari 2017


Geachte mevrouw, heer Buys, Het Auping spiraal is van een uitstekende kwaliteit maar draagt vanwege de stugheid weinig bij aan de gewenste comformiteit van uw bed. Het is daarom verstandig voor een matras te kiezen die hoog is, ten minste 20 cm maar liefs hoger. Daarbij kunt u denken aan een koudschuim of traagschuim matras. Mijn voorkeur gaat uit naar dit laatst genoemde matras. Een M-Line matras is van het type traagschuim en voldoende hoog. Dus dat zou zeker een goede keuze kunnen zijn. Maar er zijn vergelijkbaar goede matrassen op de markt voor een aanmerkelijk gunstiger prijs. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .