Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Spiraalbodem

De spiraalbodem is een typisch Nederlands product dat buiten deze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De bedspiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een verende bedbodem. Spiraal bedbodems zijn welliswaar comfortabel maar minder veerkrachtig dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Spiraalbodems zorgen via de extra open structuur voor een uitstekende ventilatie.

De spiraalbodem is in 2 varianten verkrijgbaar. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Het is aan te raden te kiezen voor een spiraal die dwars, dus in de breedte, gespannen is om een zogenaamd hangmat-effect te voorkomen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Spiraalbodem : Wat zijn de kenmerken.

Een spiraalbodem sluit onafgebroken aan op het matras. Door de open structuur wordt zoals eerder vermeld een uitstekende ventilatie verkeregen.

In het algemeen kan een spiraalbodem niet goed worden ingedeeld in zones.

De levensduur van een spiraalbodem is doorgaans lang. Zeker wel 20 jaar.

Spiraalbodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen van vlak tot handverstel-baar tot elektrisch verstelbaar. Zowel het hoofd- als voeteneinde van een spiraalbodem kunnen traploos elektrisch verstelbaar worden aangeschaft.

Spiraalbodems zijn met name geschikt voor matrassen die een hoog ligcomfort vertegenwoordigen. Hierbij valt de denken aan hoogwaardige pocketveren en traagschuim matrassen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Jeaninne

Jeaninne

Op zaterdag 28 juli 2018 stelde Jeaninne de vraag:


Kan dat slechts 1 van de 2 spiraalbodems stuk is. En bij vervanging wordt de elektrische motor teruggeplaatst door de verkoper.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 29 juli 2018


Beste Jeaninne, Doorgaans moet dat lukken. Indien de kapotte spiraalbodem wordt vervangen door een spiraalbodem met een passend ophangsysteem voor de motor, dan is er geen vuiltje aan de lucht. De monteur kan dit het beste ter plaatse inschatten. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Jeaninne Spitaels

Jeaninne Spitaels

Op zaterdag 28 juli 2018 stelde Jeaninne Spitaels de vraag:


Over spiraalbodem

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 28 juli 2018


Beste Jeaninne, Waar kan ik je mee helpen met het onderwerp spiraalboden? Welk vraag zou je aan mij willen stellen? Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .