Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Spiraalbodem

De spiraalbodem is een typisch Nederlands product dat buiten deze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De bedspiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een verende bedbodem. Spiraal bedbodems zijn welliswaar comfortabel maar minder veerkrachtig dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Spiraalbodems zorgen via de extra open structuur voor een uitstekende ventilatie.

De spiraalbodem is in 2 varianten verkrijgbaar. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Het is aan te raden te kiezen voor een spiraal die dwars, dus in de breedte, gespannen is om een zogenaamd hangmat-effect te voorkomen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Spiraalbodem : Wat zijn de kenmerken.

Een spiraalbodem sluit onafgebroken aan op het matras. Door de open structuur wordt zoals eerder vermeld een uitstekende ventilatie verkeregen.

In het algemeen kan een spiraalbodem niet goed worden ingedeeld in zones.

De levensduur van een spiraalbodem is doorgaans lang. Zeker wel 20 jaar.

Spiraalbodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen van vlak tot handverstel-baar tot elektrisch verstelbaar. Zowel het hoofd- als voeteneinde van een spiraalbodem kunnen traploos elektrisch verstelbaar worden aangeschaft.

Spiraalbodems zijn met name geschikt voor matrassen die een hoog ligcomfort vertegenwoordigen. Hierbij valt de denken aan hoogwaardige pocketveren en traagschuim matrassen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Helma

Helma

Op woensdag 04 oktober 2017 stelde Helma de vraag:


Is een pocketveermatras met kern 13 cm koudschuim 5 cm softtouch laag (7 comfortzones) geschikt voor mijn auping spiraalbodem?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 05 oktober 2017


Beste Helma, Een Auping spiraal bedbodem wordt gekenmerkt door een beperkte conformiteit. Dat wil zeggen dat de bodem onvoldoende in staat is rekening te houden met uw lichaamsvormen, lengte en gewicht. Dit negatieve aspect dient te worden gecompenseerd door een hoog matras, ten minste 20 centimeter, met voldoende aanpassend vermogen. Het door u omschreven matras zou door de samenstelling goed passen, alleen is de hoogte niet goed genoeg. Daarbij is het wel van belang dat de HR waarde van het koudschuim ten minste 55 moet zijn. Wat de 5 centimeter soft touch laag inhoudt weet ik niet. Ik vertrouw erop dat hiermee traagschuim wordt bedoeld? Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Fenna

Fenna

Op woensdag 13 september 2017 stelde Fenna de vraag:


Welke bedbodem past het best bij een auping matras Vivo firm en medium? En kan ik dan het beste een bedbodem van Auping nemen voor het perfecte resultaat?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op donderdag 14 september 2017


Beste Fenna, Naar mijn mening is een lattenbodem met 42 latten de beste oplossing. Voor jouw matras is het niet noodzakelijk om een Auping spiraalbodem te nemen. Hoewel Auping het niet met mij eens zal zijn, draagt hun bodem volgens mij te weinig bij aan de noodzakelijk geachte conformiteit. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.