Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Spiraalbodem

De spiraalbodem is een typisch Nederlands product dat buiten deze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De bedspiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een verende bedbodem. Spiraal bedbodems zijn welliswaar comfortabel maar minder veerkrachtig dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Spiraalbodems zorgen via de extra open structuur voor een uitstekende ventilatie.

De spiraalbodem is in 2 varianten verkrijgbaar. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Het is aan te raden te kiezen voor een spiraal die dwars, dus in de breedte, gespannen is om een zogenaamd hangmat-effect te voorkomen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Spiraalbodem : Wat zijn de kenmerken.

Een spiraalbodem sluit onafgebroken aan op het matras. Door de open structuur wordt zoals eerder vermeld een uitstekende ventilatie verkeregen.

In het algemeen kan een spiraalbodem niet goed worden ingedeeld in zones.

De levensduur van een spiraalbodem is doorgaans lang. Zeker wel 20 jaar.

Spiraalbodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen van vlak tot handverstel-baar tot elektrisch verstelbaar. Zowel het hoofd- als voeteneinde van een spiraalbodem kunnen traploos elektrisch verstelbaar worden aangeschaft.

Spiraalbodems zijn met name geschikt voor matrassen die een hoog ligcomfort vertegenwoordigen. Hierbij valt de denken aan hoogwaardige pocketveren en traagschuim matrassen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Julien

Julien

Op zondag 30 juli 2017 stelde Julien de vraag:


Geachte heer Trompert, hoe kan men zien of een spiraalbodem in de lengte of in de breedte gespannen is?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 07 augustus 2017


Beste Julien, Door mijn afgelopen vakantie ben ik iets verlaat met mijn antwoorden. Excuus hiervoor. Bij een dwarsgespannen spiraal loopt het vlechtwerk in de breedte van de bedbodem van links naar rechts en dus niet in de lengte van hoofdeinde naar het voeteneinde. Op het internet kunt u overigens duidelijke foto's vinden van een dwarsgespannen spiraal bedbodem als referentie. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras .

Lola

Lola

Op maandag 10 juli 2017 stelde Lola de vraag:


Geachte heer Trompert. Wij hebben een Auping Superbox (onderste deel is spiraalbodem, bovenste deel is pocketvering+topper) en willen de matrassen vervangen. De pocketveringmatrassen hadden snel last van kuilvorming en nu (na nog geen 6 jaar) worden we elke ochtend gebroken wakker. We willen het liefst een koudschuimmatras. Kunnen wij zomaar een koudschuimmatras (bv van RHF of Hülsta) op deze (2-motorig versteldbare) Superbox bodem leggen? Bij voorbaat dan voor uw reactie!

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op dinsdag 11 juli 2017


Beste mevrouw Lola, Het plaatsen van nieuwe matrassen op uw Auping boxspring kan zeker, maar dan is het van belang dat u voor het juiste matras kiest. Dit lijkt een open deur maar in uw geval is het dat niet. Een Auping spiraalbodem is namelijk stug en heeft mede daardoor een beperkte comformiteit. Dit nadeel kunt u opheffen door een hoogwaardig koudschuim of traagschuim matras aan te schaffen van 22/23 cm hoog. Het door u genoemde matras van RHF is zeker een optie. Maar een gelijkwaardig maar aanmerkelijk prijsgunstiger alternatief is het matras van het merk MediActive. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.