Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Spiraalbodem

De spiraalbodem is een typisch Nederlands product dat buiten deze landsgrenzen nauwelijks bekendheid geniet. De bedspiraal is opgebouwd uit een net van verschillende spiraalveren. Deze veren worden met elkaar vervlochten tot een verende bedbodem. Spiraal bedbodems zijn welliswaar comfortabel maar minder veerkrachtig dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Spiraalbodems zorgen via de extra open structuur voor een uitstekende ventilatie.

De spiraalbodem is in 2 varianten verkrijgbaar. De spiraal kan in de lengte of in de breedte gespannen zijn. Het is aan te raden te kiezen voor een spiraal die dwars, dus in de breedte, gespannen is om een zogenaamd hangmat-effect te voorkomen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Spiraalbodem : Wat zijn de kenmerken.

Een spiraalbodem sluit onafgebroken aan op het matras. Door de open structuur wordt zoals eerder vermeld een uitstekende ventilatie verkeregen.

In het algemeen kan een spiraalbodem niet goed worden ingedeeld in zones.

De levensduur van een spiraalbodem is doorgaans lang. Zeker wel 20 jaar.

Spiraalbodems zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen van vlak tot handverstel-baar tot elektrisch verstelbaar. Zowel het hoofd- als voeteneinde van een spiraalbodem kunnen traploos elektrisch verstelbaar worden aangeschaft.

Spiraalbodems zijn met name geschikt voor matrassen die een hoog ligcomfort vertegenwoordigen. Hierbij valt de denken aan hoogwaardige pocketveren en traagschuim matrassen.

 

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Kvm

Kvm

Op maandag 03 augustus 2015 stelde Kvm de vraag:


Dank Peter, ikea in Thailand heeft enkel drie foam matrassen de moslim, Malvik en malformed. Alledrie zijn niet zo dik. Ik zie dat ze bvb in Nederland meer keuze hebben. Weet niet goed welke te kiezen, wellicht toch een pocketvering van ikea, daar hebben ze iets meer keuze in. Hoe dik moet matras minimaal zijn?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 03 augustus 2015


Beste Kvm, Het nadeel van een Aziatisch land m.b.t. een slaapsysteem is dat de lokale bevolking op harde matrassen slaapt. Dergelijke matrassen functioneren voor een Westerse lichaamsbouw doorgaans minder goed. Ik raad u aan een zo hoog mogelijk matras te kiezen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

KvM

KvM

Op maandag 03 augustus 2015 stelde KvM de vraag:


Beste Peter, ik zie nu pas je antwoord. Heb je vwb matras bij ikea nog tips welke te kiezen om op auping onderstel te leggen? Ik denk inderdaad dat 'n zachter matras beter voor m'n rug Is. Er zijn zoveel verschillende soorten matrassen dat ik het zelf moeilijk vind. Andere vraag: zal de matras niet gaan verschuiven?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op maandag 03 augustus 2015


Beste KVM, Een Auping spiraal bedbodem is weinig veerkrachtig en draagt daardoor niet wezenlijk bij aan de zo belangrijke conformiteit van het gehele slaapsysteem. Om deze tekortkoming te compenseren raad ik een NASA traagschuim matras aan. Een dergelijk type matras is ook in het Ikea assortiment te vinden. Indien het gekozen matras niet op haar plaats blijft, biedt een anti-slipmat altijd uitkomst. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.