Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Vlavrobodem

Het hart van de vlavro bodem bestaat uit een plaat hardboard waar gaatjes in zijn geboord. Deze gaatjes dienen voor de ventilatie.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Vlavrobodem : Wat zijn de kenmerken.

Een vlavrobodem biedt weinig tot geen comfort. Dit wordt veroorzaakt door de hardboard plaat die geen verende werking heeft. Het luchtdoorlatende vermogen m.a.w. de ventilatie van de vlavrobodem is dorgaans ook beperkt. Daarnaast is de vlavrobodem niet verstelbaar.

Het voordeel van de vlavrobodem is dat de levensduur redelijk lang is. Zeker 20 jaar.

Feitelijk is de vlavrobodem alleen geschikt voor matrassen die een heel hoog ligcomfort bieden. Dit zijn doorgaans de betere pocketveren en traagschuim matrassen.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Korkmaz

Korkmaz

Op zaterdag 09 april 2016 stelde Korkmaz de vraag:


Is een vlavro bedbodem een oplossing voor een slappe boxspring bodem 140x200

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 10 april 2016


Geachte mevrouw, heer Korkmaz, Ik heb geen idee hoe u een vlavro bedbodem wilt gebruiken in combinatie met een boxspring bedbodem. Indien de laatste is doorgezakt dan rest maar 1 oplossing: de bodem vervangen. Experimenten zoals door u voorgesteld leveren altijd een ongewenst resultaat op. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .

Roxanne

Roxanne

Op zondag 19 april 2015 stelde Roxanne de vraag:


Waar kan ik zo Vlavrobodem kopen en hoe duur zijn ze afmeting is 160 bij 2 meter

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 19 april 2015


Geachte mevrouw Roxanne, De vakhandel heeft nauwelijks nog een vlavro bedbodem in haar assortiment. Helaas heb ik voor u geen adres bij de hand waar u een dergelijke bodem kunt kopen. U kunt het eens proberen op Marktplaats. Een optie is een vlavro bedbodem door een timmerman te laten maken. Dat zal voor een beetje handige timmerman geen probleem zijn. Wat hiervan de kosten zijn weet ik niet. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.