Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Bedden Formaten

Eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden een twijfelaar bed of een bed voor uw kind. Bedden komen in werkelijk alle soorten en maten. Belangrijk is dat u hierbij rekening houdt met uw persoonlijkse situatie en wensen.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Bedden Formaten : Alle formaten, typen en soorten op een rijtje op Welke-Matras?

Er zijn vele soorten bedden te onderscheiden welke u kunt aanschaffen. Zo zijn er éénpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en twijfelaarbedden. Deze hebben elk verschillende formaten en voor elke slaapsituatie en persoonlijke eigenschap is er een formaat of soort bed te vinden. Op welke-matras proberen we u zoveel mogelijk informatie te geven over de verschillende formaten bedden welke er te vinden zijn.

Eenpersoonsbedden

Eenpersoonsbedden bestaan uit een bedbodem, ombouw en matras. In verschillende soorten en varianten kunt u eenpersoonsbedden vinden. De gangbare maten voor eenpersoonsbedden zijn 70x190, 70x200, 80x200, 80x210, voor iets langere mensen zijn deze standaard maten vaak ook verkrijgen in de twee meter 10 en twee meter 20 maten. Wilt u meer weten over eenpersoonsbedden, matrassen en passende oplossingen. Bekijk dan onze pagina over het eenpersoons bed.

Twijfelaar bed

Twijfelaarbedden is een maat tussen éénpersoons- en tweepersoonsbedden. Deze omvatten de maten 100x200, 120x200 en 140x200. Hierbij heeft u iets meer ruimte dan bij de standaard eenpersoonsbed en is het net iets kleiner dan het standaard tweepersoonsbed. Wilt u meer lezen over het twijfelaar bed en de mogelijkheden. Bekijk dan onze pagina over het twijfelaar bed.

Tweepersoonsbedden

Met z'n tweetjes lekker slapen kan heel gezellig zijn in een twijfelaar bed en misschien wel in een eenpersoonsbed. Toch hebben velen behoefte aan net iets meer ruimte om te komen tot een gezonde en goede nachtrust. Tweepersoonsbedden komen vooral in de maten 160x200 en 180x200. Bent u iets langer dan zijn dit type bedden ook te bestellen in 210 en 220 centimeter. Wilt u meer weten over dit type bed? Bekijk dan onze pagina over het tweepersoons bed.

Buitenlandse formaten

Bed maten variëren aanzienlijk in de hele wereld, waarbij de meeste landen hun eigen normen en terminologie hanteren. In Amerika zijn de queen en king afmetingen van een bed het meest gebruikt. Deze maten komen in West-Europa niet of nauwelijks voor.  In Zuid-Europa tref je doorgaans bedden aan van een kleine afmeting. Ook logisch gezien de bevolking in Zuid-Europese maar ook bijvoorbeeld in Aziatische of Zuid-Amerikaanse landen een stuk kleiner is dan in West-Europa. Lengtematen van 180 en 190 zijn hier veelvoorkomend, daar waar in West Europa 200 en 210 centimer gangbaar zijn.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Matthijssen

Matthijssen

Op vrijdag 22 januari 2016 stelde Matthijssen de vraag:


wat is een lisymou ik hoop dat ik het goed schrijf?

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 22 januari 2016


Geachte mevrouw, heer Matthijsen, Een lits-jumeaux is een stel van 2 gelijke 1-persoonsbedden. Deze bedden kunnen tegen elkaar worden aangezet. De lengte bedraagt doorgaans 190 cms. De bedden worden meestal opgemaakt als 1 2-persoonsbed. Dit type bed wordt in de vakhandel vrijwel niet meer aangeboden. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .

a.essaiem

a.essaiem
Aalsmeer

Op vrijdag 26 juli 2013 stelde a.essaiem de vraag:


hoe kan ik zien of de mediactivematras wel met een echte ultra confort laag is en ik niet per ongeluk zonder ultra confort heb gehad

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 26 juli 2013


Geachte mevrouw, heer Alma, Of uw matras is voorzien van het UtraComfort traagschuim kunt u zien aan de kleur van de traagschuim toplaag. De UltraComfort toplaag is groen van kleur, terwijl de standaard toplaag geel gekleurd is. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.