Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Eenpersoons bed

Het formaat van een éénpersoonsbed voor volwassenen loopt van 70x190 tot aan 100x220 centimeter. Het gewenste formaat is natuurlijk volledig afhankelijk van uw eigen slaapeigenschappen en de ruimte die u beschikbaar heeft in uw slaapkamer. Veel gekochte eenpersoonsbed formaten zijn 80x200 en 90x200, indien u een gemiddeld postuur en profiel heeft is het aan te raden om te kiezen voor een bed inclusief eenpersoonsmatras in dit formaat.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Eenpersoons bed : Alles wat u moet weten over dit formaat bed

Eenpersoons bed en de naad tussen matrassen

Vele mensen hebben een verschillende voorkeur voor het type matras waar ze op slapen. De een geeft de voorkeur aan een hard matras daar waar de ander liever slaapt op een zacht matras. Dit geval is ook veel voorkomend bij stellen. Belangrijk is dat hierbij wordt gekozen voor een type matras dat past bij de slaapsituatie van de desbetreffende persoon. Twee eenpersoonsmatrassen met daartussen een 'liefdesbrug', een T-vulstuk om de naad tussen matrassen te voorkomen, is hierbij aan te raden. Zo rol je niet in de naad tussen de twee bedden. Een matrasbeschermer welke de twee matrassen samentrekt zorgt ervoor dat dit wordt voorkomen. Een oplossing hiervoor is de ClimaBest Protector welke standaard wordt aangeboden door Energy+ en MediActive.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Maaike Dijkshoorn

Maaike Dijkshoorn

Op donderdag 30 juli 2015 stelde Maaike Dijkshoorn de vraag:


Het tweedehands antieke bed dat we gekocht hebben voor onze dochter lijkt nogal een vreemde breedtemaat te hebben, nl. 87 cm. Nu vragen wij ons af of we bij het aanschaffen van een matras beter 80 cm voor de breedte moeten aanhouden of 90 cm wat we er misschien kunnen inproppen. De vraag is dan alleen of het beddengoed er nog knap inpast, maar een losse rand tussen het matras en het bedombouw lijkt ons ook niet echt wat.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 31 juli 2015


Geachte mevrouw Dijkshoorn, Een matras is in de lengte en de breedte altijd 1 tot 2 cm kleiner dan de opgegeven maat. Een 90 cm breed matras zal daarom wel passen in het ledikant. Maar u dient er wel rekening mee te houden dat het beddengoed wat ongemakkelijk kan worden verwisseld. Persoonlijk zou ik altijd voor de 90 cm optie kiezen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.