Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Twijfelaar bed

De formaten van een twijfelaar bed liggen tussen de gangbare standaard maten in en zijn vaak bedden in de maten van 100x200, 120x200 en 140x200. Indien u iets langer bent dan gemiddeld is het verstandig om te kiezen voor een twijfelaar bed met een lengte van 2 meter 10 of 2 meter 20. Deze lengtes zijn vaak standaard te verkrijgen in zowel de beddenspeciaalzaak als online. Daar waar de aanbieders over het algemeen vele malen goedkoper zijn.

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Twijfelaar bed : Alles wat u moet weten over dit type bed.

Twijfelaar bed

Een anderhalf persoonsbed worden twijfelaarbedden ook wel genoemd. Zo kun je er prima in je ééntje inslapen, maar met twee personen wordt het toch een wat knusser verhaal. Geen probleem indien u het prettig vindt om lekker dicht op elkaar te liggen. Echter zodra u meer ruimte wenst te hebben of voor uw slaapgenot het noodzakelijk is om voldoende slaapruimte te hebben is het af te raden om te kiezen voor een twijfelaar bed. Een ruimer tweepersoonsbed heeft dan toch de voorkeur. Een twijfelaar bed kan echter noodzakelijk zijn indien u niet voldoende ruimte heeft in uw slaapkamer, of wellicht vind je het in je eentje gewoon lekker om in een groot, maar ook weer niet té groot bed te liggen. Een twijfelaarbed biedt dan uitkomst.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

shanygne

shanygne

Op vrijdag 23 januari 2015 stelde shanygne de vraag:


ik wil een twijfelaar bed kopen van 140 bij 200 is het wel goed genoeg voor mijn lengte van 1.70

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op vrijdag 23 januari 2015


Geachte mevrouw Shanygne, De lengte van een bed dient bij voorkeur 20 cm langer te zijn dan de lichaamslengte. In uw geval is een bed van 200 cm in lengte dus prima passend. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.

liane

liane
haarle

Op vrijdag 11 oktober 2013 stelde liane de vraag:


Wat voor maat dekbed is er nodig voor een boxspring Twijfelaarbed 120x210

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zaterdag 12 oktober 2013


Geachte mevrouw Liane, In het algemeen houd ik de volgende maten aan voor een dekbed. Uiteraard is iedereen vrij hiervan af te wijken naar eigen behoefte. In de breedte dient een dekbed 60 centimeter breder te zijn dan de breedte van het bed. In uw geval komt de breedte van het dekbed dan uit op 180 centimeter. Voor de lengte van het dekbed voeg ik altijd minimaal 20 centimeter toe aan de lengte van de slaper zelf. In het geval u bijvoorbeeld 180 centimeter groot bent, dan raad ik een dekbed aan van 200 centimeter in lengte. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras?.