Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Kinderbedden

Bij het kopen van een kinderbed wil je graag een bed waarmee het kind even vooruit kan. Ze groeien hard en elk jaar een nieuw bed kopen is dan ook niet heel erg prettig voor de portemonnee. Nadat uw kind uit de wieg of peuterbed groeit is het belangrijk om een bed te kopen waarmee het een aantal jaren vooruit kan. Maar waar op te letten bij aankoop van een kinderbed?

Ga naar Welke Matras Hulp - Een gratis persoonlijk matras keuze advies

Kinderbedden : Ook de kinderen in huis verdienen een goed bed

Babybed : Babymatras voor in de wieg en ledikant.

In de eerste paar maanden van het leven van een jonge pasgeboren baby kan ervoor worden gekozen op de baby te laten slapen in de wieg. Het is belangrijk dat in de wieg een goed matras wordt gelegd waarop de baby prettig kan slapen. Het kind laten slapen in een ledikantje is een andere oplossing voor de allerkleinste in het huis. Hierbij is het ook van belang om te kiezen voor een goed matras. Bij het kiezen van een goed babymatras moet er evenals bij volwassenen op een aantal zaken worden gelet:

  1. Het babymatras moet voldoende veerkracht en ondersteuning geven
  2. Het babymatras dient zich te vormen naar het lichaam van de baby en niet omgekeerd.
  3. Het babymatras moet gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden, optimaal ventileren en ook een adequate dikte hebben.

De dikte van het babymatras wordt regelmatig in twijfel getrokken. Als vuistregel kunnen we zeggen dat een babymatrasje een minimum dikte van zo'n negen centimeter moet hebben.

Peuterbed : Uw kleine moet lekker slapen en het bed mag er mooi uitzien!

Een peuterbed is er in de regel voor kinderen tot 4-5 jaar oud. Ook hierbij is het van belang dat er een goed matras wordt geplaatst in het bed. Zaak is om ook hierbij te letten op aspecten als veerkracht en ondersteuning, het vormen van het matras naar het lichaam van de peuter en de mogelijkheid tot schoonhouden/schoonmaken van het peutermatras. Voor de peuter zelf is het natuurlijk van belang dat het bed er te gek uitziet. Bij jongens worden vooral bedombouwen van auto's, vliegtuigen en brandweerauto's gemaakt, bij meisjes is het prinsessenpeuterbed één van de koplopers voor de peuterkamer.

Kinderbed : Peutertijd voorbij en ze groeien hard

De keuze voor een kinderbed is ook een keuze voor het kiezen van de juiste grootte van het bed. Het kind dient er immers zeker een goede tien jaar in te kunnen liggen. Vanaf de pubertijd is een volwassenenbed de juiste oplossing om de groeispurt van de kinderen bij te kunnen houden. Kies daarom bij een kinderbed naast een goed ventilerend en ondersteunend matras ook voor een bedombouw waar het kind zich zeker 10 jaar lang prettig bij zal voelen. De rode brandweerauto als bed is op je 14e nu eenmaal niet zo heel erg stoer meer. Denk daarom bij de aankoop van een kinderbed ook na over de lange termijn, wat voordelig zal zijn voor uw portemonnee. De keuze voor een neutralere bedombouw in combinatie met een goed matras is hier veelal de juiste keuze.

Stel uw vraag direct aan een van onze matrasexperts

Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive.

Eerder gestelde vragen en antwoorden

Esther van Santen

Esther van Santen

Op maandag 08 mei 2017 stelde Esther van Santen de vraag:


welk soort matras voor onze 2 kinderen

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op woensdag 10 mei 2017


Geachte mevrouw Van Santen, Uw vraag zonder nadere gegevens te verstrekken over uw kinderen is door mij niet te beantwoorden. Het spijt mij maar op dit moment kan ik niets voor u betekenen. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras.

Kim

Kim

Op zondag 22 mei 2016 stelde Kim de vraag:


Polyether.

Peter Trompert
Productexpert

Antwoord gegeven op zondag 22 mei 2016


Geachte mevrouw Kim, Ik ben het helemaal met u eens. Op onze website vindt u voldoende informatie over de aanschaf van een baby- en kleutermatras. Met vriendelijke groeten, Peter Trompert WelkeMatras? .