Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)

Een op de drie volwassen slaapt slecht. Goed nieuws: een betere nachtrust is echt mogelijk!

We wisten natuurlijk al dat lezen voor het slapen gaan je helpt beter te slapen, maar nu is er ook nog een boek die je beter helpt slapen.

Lees het hele artikel

Welke matras heb ik nodig als ik ’s nachts veel draai?

Veel van ons kennen het wel. Welke slaaphouding je ook aanneemt, comfortabel liggen lukt niet. Als dit een enkele keer gebeurt is dat natuurlijk vervelend, maar nog geen ramp. Sommigen van ons hebben hier echter bijna elke nacht last van. Soms kan het overmatig draaien ’s nachts, wat we ook wel verstaan als ‘’woelen’’, je nachtrust zo erg beïnvloeden dat je een chronisch slaaptekort oploopt. Gelukkig hebben wij een oplossing voor dit probleem!

Lees het hele artikel

5 tips tegen muggen

Muggen. We hebben er allemaal ooit wel een in onze slaapkamer gehad. Dat gezoem rond je hoofd en het wegduiken onder de dekens, wij snappen dat niemand hier vrolijk van wordt. Er zijn een boel feiten en fabels die rondgaan over het wegjagen van die mug in je slaapkamer, maar welke werken echt? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de 5 beste tips voor je op een rijtje gezet!

Lees het hele artikel

Hoe stop ik met snurken?

Snurk jij of heb je een snurkende partner? Lees verder en kom erachter hoe je hier vanaf kan komen!

Lees het hele artikel

Hoe belangrijk is een goed hoofdkussen?

We brengen toch al snel een derde van ons leven door in bed. Een goed matras en hoofdkussen is daarom dus best belangrijk! Je halswervels dragen dagelijks het gewicht van je hoofd, wat al snel een aantal kilogram is. In de nacht is het de taak van je kussen om dit gewicht te dragen, kies daarom dus voor een goed matras.

Lees het hele artikel

De oktober woonmaand komt eraan!

De herfst is afgelopen vrijdag officieel begonnen. Naast vallende bladeren en stormachtig weer, brengt de herfst nog een ander fenomeen met zich mee: de oktober woonmaand.

Lees het hele artikel

Helpt een glas warme melk om in slaap te vallen?

Er zijn talloze trucs, die je zouden moeten helpen om makkelijker in slaap te vallen. Maar werken ze ook écht? In dit artikel onthullen we of een glas melk drinken voor het slapen gaan ook écht werkt!

Lees het hele artikel

Dromen, hoe werkt dat eigenlijk?

Dromen, het is iets dat ieder mens wel eens doet, maar wat houdt het eigenlijk in?

Lees het hele artikel

Eenzame mensen slapen weinig

De mens is heel complex. Er zijn tientallen factoren die invloed hebben op hoe je je voelt. Uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid slaap invloed heeft op de mate waarin je je eenzaam voelt. Maar hoe zit dit in elkaar?

Lees het hele artikel

Zo val je meteen in slaap

Slapen is de normaalste zaak op aarde, toch hebben we vaak moeite om in slaap te vallen. Aline Kruit, ACT- therapeut en auteur van het boek Slapen is niets doen, legde uit wat we moeten doen om goed tot rust te kunnen komen. Wat is haar gouden tip?

Lees het hele artikel