Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Helpt een glas warme melk om in slaap te vallen?

Er zijn talloze trucs, die je zouden moeten helpen om makkelijker in slaap te vallen. Maar werken ze ook écht? In dit artikel onthullen we of een glas melk drinken voor het slapen gaan ook écht werkt!

Lees het hele artikel

Dromen, hoe werkt dat eigenlijk?

Dromen, het is iets dat ieder mens wel eens doet, maar wat houdt het eigenlijk in?

Lees het hele artikel

Eenzame mensen slapen weinig

De mens is heel complex. Er zijn tientallen factoren die invloed hebben op hoe je je voelt. Uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid slaap invloed heeft op de mate waarin je je eenzaam voelt. Maar hoe zit dit in elkaar?

Lees het hele artikel

Zo val je meteen in slaap

Slapen is de normaalste zaak op aarde, toch hebben we vaak moeite om in slaap te vallen. Aline Kruit, ACT- therapeut en auteur van het boek Slapen is niets doen, legde uit wat we moeten doen om goed tot rust te kunnen komen. Wat is haar gouden tip?

Lees het hele artikel

Wordt je echt knapper van een schoonheidsslaapje?

Veel van ons kennen de term ‘’schoonheidsslaapje’’ wel. Waar sommigen van ons geheel overtuigd zijn van het effect van zo’n schoonheidsslaapje, zijn veel van ons een beetje sceptisch over het feit dat men knapper zou worden van een dutje. Een nieuw onderzoek stelt echter, dat je écht knapper wordt van een schoonheidsslaapje.

Lees het hele artikel

Pas op hoe laat je begint met werken

Het is de norm dat er gewerkt wordt van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Volgens een onderzoeksteam van de Amerikaanse Academy of Sleep, zou het veel beter zijn als je wat later begint met werken, zodat je langer kunt slapen.

Lees het hele artikel

Hebben vrouwen daadwerkelijk meer slaap nodig?

Er werd beweerd dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, omdat ze meer multitasken. Het brein zou hierdoor harder moeten werken en daardoor zouden vrouwen behoefte hebben aan meer rust dan mannen. Op Nu.nl werd onlangs bewezen dat deze uitspraak helemaal niet klopt. Benieuwd hoe het wel in elkaar zit? Lees het artikel voor meer informatie.

Lees het hele artikel

3 gewoontes die slecht zijn voor je nachtrust

Duurt het altijd even voordat je in slaap komt? Of word je ’s nachts vaak wakker? De kans is groot dat óók jij je schuldig maakt aan deze 3 gewoontes!

Lees het hele artikel

Waarom praten we in onze slaap?

Het is heel gek, maar mensen praten in hun slaap. Vaak blijft het slechts bij wat gebrabbel, maar sommige mensen lijken echt hele gesprekken te voeren. De vraag die meteen naar voren komt, is: waarom doen we dit? Wat zeggen experts?

Lees het hele artikel

5 gouden tips om je energieniveau te verhogen

Harvard Health Publishing schreef deze week een artikel waarin werd uitgelegd hoe je jouw energieniveau kan verhogen. Het is normaal om je zo nu en dan moe te voelen, maar dit vormt een probleem als je er elke dag last van hebt. In dit artikel geven we 5 tips die toegepast kunnen worden om ervoor te zorgen dat je meer energie krijgt.

Lees het hele artikel