Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Wordt je echt knapper van een schoonheidsslaapje?

Veel van ons kennen de term ‘’schoonheidsslaapje’’ wel. Waar sommigen van ons geheel overtuigd zijn van het effect van zo’n schoonheidsslaapje, zijn veel van ons een beetje sceptisch over het feit dat men knapper zou worden van een dutje. Een nieuw onderzoek stelt echter, dat je écht knapper wordt van een schoonheidsslaapje.

Lees het hele artikel

Pas op hoe laat je begint met werken

Het is de norm dat er gewerkt wordt van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Volgens een onderzoeksteam van de Amerikaanse Academy of Sleep, zou het veel beter zijn als je wat later begint met werken, zodat je langer kunt slapen.

Lees het hele artikel

Hebben vrouwen daadwerkelijk meer slaap nodig?

Er werd beweerd dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, omdat ze meer multitasken. Het brein zou hierdoor harder moeten werken en daardoor zouden vrouwen behoefte hebben aan meer rust dan mannen. Op Nu.nl werd onlangs bewezen dat deze uitspraak helemaal niet klopt. Benieuwd hoe het wel in elkaar zit? Lees het artikel voor meer informatie.

Lees het hele artikel

3 gewoontes die slecht zijn voor je nachtrust

Duurt het altijd even voordat je in slaap komt? Of word je ’s nachts vaak wakker? De kans is groot dat óók jij je schuldig maakt aan deze 3 gewoontes!

Lees het hele artikel

Waarom praten we in onze slaap?

Het is heel gek, maar mensen praten in hun slaap. Vaak blijft het slechts bij wat gebrabbel, maar sommige mensen lijken echt hele gesprekken te voeren. De vraag die meteen naar voren komt, is: waarom doen we dit? Wat zeggen experts?

Lees het hele artikel

5 gouden tips om je energieniveau te verhogen

Harvard Health Publishing schreef deze week een artikel waarin werd uitgelegd hoe je jouw energieniveau kan verhogen. Het is normaal om je zo nu en dan moe te voelen, maar dit vormt een probleem als je er elke dag last van hebt. In dit artikel geven we 5 tips die toegepast kunnen worden om ervoor te zorgen dat je meer energie krijgt.

Lees het hele artikel

Pas op voordat je de airco/ ventilator gebruikt

Tijdens deze tropische periode is het haast onmogelijk om de kamertemperatuur laag te houden zonder een airco of ventilator. We denken vaak niet aan de negatieve gevolgen die gebonden zijn aan het gebruiken van dit soort apparaten. In dit artikel bespreken we ze.

Lees het hele artikel

Een schoonheidsslaapje bestaat echt

NBC News publiceerde vorige maandag een interessante artikel over een onderzoek naar het slaapgedrag van mensen. Uit het onderzoek bleek dat mensen die schoonheidsslaapjes nemen er veel beter uitzien dan mensen die dat niet doen. Wat voor voordelen zijn er gebonden aan schoonheidsslaapjes en waarom is dat zo? Bekijk het artikel voor meer informatie.

Lees het hele artikel

De beste manier om in slaap te vallen

Het nationale hitteplan is deze week geactiveerd. Deze week kunnen de temperaturen oplopen tot wel 35 graden Celsius en zelfs ’s nachts kan het 20 graden Celsius worden. Dit kan veel invloed hebben op je slaapkwaliteit. Maar wat is de beste manier om ondanks de hitte goed door te slapen?

Lees het hele artikel

Zijn matrassen het nieuwe beleggingswonder?

De Nederlandse matrassenmarkt is in de afgelopen 2 jaar overspoelt met zogenaamde  “game changers” van het “one-mattress-fits-all” principe. Een in een doos verpakte opgerolde matras waarvan slechts 1 uitvoering beschikbaar is. Dit matras is volgens de aanbieders geschikt voor elke slaapsituatie en kan doorgaans 100 dagen thuis worden uitgeprobeerd. De aanbieders van dit matras zijn de Nederlandse markt betreden met veel enthousiasme en publiciteit. De eindeloze zoektocht naar het geschikte matras is ten einde zo beweren zij allemaal. En mocht je toch niet tevreden zijn dan wordt het matras weer opgehaald en krijg je je geld terug. Dus wat is het risico om bij een van hen een (proef) bestelling te doen?

Lees het hele artikel