Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Robbie Williams eet in zijn slaap

Robbie Williams heeft een bijzondere slaapstoornis. De 43-jarige zanger staat geregeld in zijn slaap op en gaat dan op jacht naar zoetigheid. “Ik doe het niet expres en heb ook geen idee dat het gebeurt”, zei Robbie. “Ik slaap gewoon door.”

Lees het hele artikel

Minder dieetzout kan voor minder toiletbezoeken in de nacht zorgen

Mannen met nycturie worden ’s nachts wakker en moeten vervolgens nodig naar de toilet. Nycturie zorgt ervoor dat de slaap wordt onderbroken wat kan leiden tot meer stress, irritatie en vermoeidheid. Volgens onderzoek uit maart van dit jaar, kan het verminderen van zout tijdens het dieet al helpen bij nycturie.

Lees het hele artikel

Welke invloed heeft slaap op uw werkgewoonten?

Gemiddeld slapen we zo’n 26 jaar in ons leven. Het bekende advies luidt dat we tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig hebben. En de meeste mensen houden zich daar netjes aan.

Maar wat gebeurt er als we het de aanbevolen hoeveelheid nachtrust negeren? Als het werk en het leven in de weg staan en we veel te laat opblijven of juist heel vroeg wakker worden?

Lees het hele artikel

Val makkelijker in slaap dankzij traditionele Chinese slaaptechniek

Wordt u regelmatig midden in de nacht wakker, dan kan traditionele Chinese geneeskunde (TCM) een oplossing bieden. TCM is de verzamelnaam van de diverse vormen van Chinese geneeskunde, waar acupunctuur een belangrijk onderdeel van is.

Lees het hele artikel

Snurkend naar de dood: De symptomen en gevaren van onbehandelde slaapapneu

Slaap is een kritisch en belangrijk element van het menselijk bestaan. Gemiddelde slaapt een mens zo’n 25%-35% van hun leven. Slaap zorgt ervoor dat het lichaam en brein kunnen herstellen van de stress uit het dagelijks leven. Problemen tijdens het slapen kan dan ook verweten worden aan verschillende gezondheidsproblemen en kunnen zorgen, als het niet behandelt wordt, voor grote  gevolgen. 

Lees het hele artikel

Lage rugpijn: Een veel voorkomend probleem in Nederland

Sommige mensen hebben alleen na een zware dag van fysieke arbied wat last van lage rugpijn, andere worden hier dagelijks door getroffen. Nek- en lage rugpijn is een veel voorkomend dagelijks probleem in Nederland bij zo'n 2 miljoen mensen. Dit brengt voor de mensen zelf en de maatschappij verschillende gevolgen met zich mee. 

Lees het hele artikel

De 5 meeste productieve ochtend routines voor zeer succesvolle mensen

Ah, de ochtend. Het lijkt als of ze de productiviteit bepalen voor de rest van de dag. Sommige dagen kiest u ervoor om alles uitvoerig aan te pakken: het bereiden van een grote maaltijd, experimenteren met nieuwe haarstijlen. Andere dagen…..nou ja, probeert u uw kantoor binnen te sluipen door de achterdeur terwijl uw het shirt van de vorige dag nog draagt. Het gebeurt.

Lees het hele artikel

5 Redenen waarom uw dromen heel raar zijn

U bent voorbij het punt in uw leven waarin u bang bent voor monsters in de kast of onder het bed. Hoe komt het dan dat u nog steeds last heeft van enge nachtmerries of gewoon hele rare dromen? Het is waar dat nachtmerries en angstaanjagende dromen het meest voorkomen bij jonge kinderen, maar ook volwassenen hebben hier last van. Tot wel 29% van de volwassenen heeft minimaal één keer per week een nachtmerrie. Dit blijkt uit onderzoek uit de Journal of Clinical Sleep Medicine. Betreft de inhoud van deze dromen zijn er verschillende theorieën die dit kunnen verklaren. In dit artikel zijn vijf verrassende factoren genoemd die hier enigszins mee te maken zouden kunnen hebben.

 

Lees het hele artikel

Pas uw slaapritme aan op uw chronotype en geniet van de beste slaap van uw leven

Heeft u ooit het gevoel gehad een totaal ander ritme te hebben als iedereen om u heen? U bent bijvoorbeeld aan het gapen terwijl uw vrienden op het punt staan om uit te gaan. Of u voelt zich bijvoorbeeld nooit helemaal wakker voor negen uur s ’ochtends ondanks het aantal uren slaap dat u heeft gehad. 

Lees het hele artikel

De werkelijke kosten van depressiviteit

Depressiviteit kost de maatschappij € 1,5 miljard per jaar maar meer nog ons levensgeluk. Een leven vol met stress kost meer dan ons lief is. Geld is overigens niet de belangrijkste kostenfactor. Het levensgeluk van een gestrestst persoon staat onder grote druk. Van de 20 mensen is er in ieder geval 1 aan te wijzen die gebukt gaat onder depressieve gevoelens. En dit aantal neemt toe.

Lees het hele artikel