Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Pas op voordat je de airco/ ventilator gebruikt

Tijdens deze tropische periode is het haast onmogelijk om de kamertemperatuur laag te houden zonder een airco of ventilator. We denken vaak niet aan de negatieve gevolgen die gebonden zijn aan het gebruiken van dit soort apparaten. In dit artikel bespreken we ze.

Lees het hele artikel

Een schoonheidsslaapje bestaat echt

NBC News publiceerde vorige maandag een interessante artikel over een onderzoek naar het slaapgedrag van mensen. Uit het onderzoek bleek dat mensen die schoonheidsslaapjes nemen er veel beter uitzien dan mensen die dat niet doen. Wat voor voordelen zijn er gebonden aan schoonheidsslaapjes en waarom is dat zo? Bekijk het artikel voor meer informatie.

Lees het hele artikel

De beste manier om in slaap te vallen

Het nationale hitteplan is deze week geactiveerd. Deze week kunnen de temperaturen oplopen tot wel 35 graden Celsius en zelfs ’s nachts kan het 20 graden Celsius worden. Dit kan veel invloed hebben op je slaapkwaliteit. Maar wat is de beste manier om ondanks de hitte goed door te slapen?

Lees het hele artikel

Zijn matrassen het nieuwe beleggingswonder?

De Nederlandse matrassenmarkt is in de afgelopen 2 jaar overspoelt met zogenaamde  “game changers” van het “one-mattress-fits-all” principe. Een in een doos verpakte opgerolde matras waarvan slechts 1 uitvoering beschikbaar is. Dit matras is volgens de aanbieders geschikt voor elke slaapsituatie en kan doorgaans 100 dagen thuis worden uitgeprobeerd. De aanbieders van dit matras zijn de Nederlandse markt betreden met veel enthousiasme en publiciteit. De eindeloze zoektocht naar het geschikte matras is ten einde zo beweren zij allemaal. En mocht je toch niet tevreden zijn dan wordt het matras weer opgehaald en krijg je je geld terug. Dus wat is het risico om bij een van hen een (proef) bestelling te doen?

Lees het hele artikel

Ruim 30% van de Britten checkt hun werkmail ’s nachts

Stress om werkgerelateerde zaken is een groeiend fenomeen. Deze stress heeft er in Groot-Brittannië zelfs al voor gezorgd dat 1/3 van de Britten niet gaat slapen, voordat zij hun werkmail hebben gecheckt.

Lees het hele artikel

Slapen op een dekbed van 42 vierkante meter

Dekbedden zijn verkrijgbaar in duizenden verschillende soorten en maten. Maar heb je ooit een dekbed van 42 vierkante meter gezien? Grijp je kans, voordat het te laat is!

Lees het hele artikel

Samen met je huisdier slapen: goed of slecht?

Zie jij jouw hond een beetje als je kindje en slaapt deze elke nacht bij je in bed? Goed nieuws! Slapen met je huisdier is namelijk goed voor je!

Lees het hele artikel

Hoe houdt je het bed fris?

Wie houdt er niet van een lekker fris bed? Huishoudexpert Zammara Kok deelde een vijftal tips die je kunt toepassen om je bed lekker fris te houden.

Lees het hele artikel

Val in slaap naast een knuffelrobot

De robotisering wint een steeds grotere terrein in ons slaapkamer. We wennen steeds meer aan robots en dat komt door de grote toegevoegde waarde ervan. Auping probeert hierop in te spelen met de introductie van een slaaprobot.

Lees het hele artikel

3 manieren waarop een goede nachtrust je werkprestaties verbetert

Onze werkprestaties worden sterk beïnvloed door hoeveel we slapen, waar we slapen en de kwaliteit van onze slaap. Waar sommigen denken dat slaap ingehaald kan worden, vertellen onderzoekers dat dit niet mogelijk is. We zijn uitgerust of we zijn dit niet. Volgens hen is er geen tussenweg. Veel mensen kennen de effecten van een te korte nachtrust wel. Wat veel mensen echter niet weten is dat een te lange nachtrust ook een vervelend effect kan hebben op je werkprestaties.

Lees het hele artikel