Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Burnout patiënten kunnen door slapen niet herstellen

 Het centrale kenmerk van burnout is ernstige uitputting van energie. Het lijkt erop dat bij burnoutpatiënten de slaap niet meer leidt tot herstel. Dat is jammer want goed slapen kan belangrijk zijn om burnout te voorkomen en ervan te herstellen. 

Lees het hele artikel

Apart slapen, de doodsteek voor je huwelijk?

Slaap je niet met je partner in één bed? Je bent niet de enige. Uit een nieuwe studie blijkt dat een kwart van de Britten regelmatig gescheiden slaapt.

Lees het hele artikel

De gevolgen van een slaaptekort

Volgens de internationaal befaamde slaapspecialist Matthew Walker worden de gevolgen van een slaaptekort ernstig onderschat.

Lees het hele artikel

Giftige stof aangetroffen in matrassen

Chemicaliëngroep BASF uit Ludwigshafen heeft 5 oktober jl. aan haar afnemers, waaronder schuim producerende bedrijven die leveren aan de matrassenindustrie, een alarmerend bericht gestuurd. Zij hebben een door haar geproduceerde giftige stof in matrassen vastgesteld. Dit zorgt voor een schandaal in de matrassenindustrie. Update 13/10: Ook de Consumentenbond heeft inmiddels bericht over de giftige matrassen.

Lees het hele artikel

3 tekenen dat u te gestresst bent om te slapen

U realiseert zich wellicht weleens dat stress de kwaliteit van uw slaap kan verminderen, maar u weet misschien niet precies hoe of waarom. In principe komt dit doordat stress fysieke en psychologische opwinding verhoogt op een manier die onverenigbaar is met de toestand die uw lichaam en geest nodig hebben om ontspannen en herstellend te slapen.

Maar hoe herkent u de signalen dat u te gestresst bent om te slapen?

Lees het hele artikel

Wat gebeurt er als u slaapt?

Als we goed slapen, voelen we ons vernieuwd en klaar voor de dag na het opstaan. Slaap beïnvloedt dagelijks hoe we eruit zien, hoe we ons voelen en hoe we presteren en kan een grote invloed hebben op onze algemene levenskwaliteit. Om het meeste uit onze slaap te halen, zijn zowel kwantiteit als kwaliteit belangrijk. Tieners hebben minstens 8 uur (gemiddeld zelfs 9 uur en een kwartier) ononderbroken slaap nodig om hun lichaam en geest te herstellen voor de volgende dag. Als de slaap te kort is, heeft het lichaam geen tijd om alle fasen te voltooien die nodig zijn voor spierherstel, geheugenconsolidatie en de vrijgave van hormonen die groei en eetlust regelen. Met als gevolg dat als we wakker worden minder voorbereid zijn om ons te concentreren, beslissingen te nemen of ons volledig in te zetten voor school, werk of sociale activiteiten.

Lees het hele artikel

Serieus? Krijg je van kaas nachtmerries?

Heb je wel eens gehoord van deze volkswijsheid? Wanneer je kaas eet voordat je gaat slapen zou je heftiger en realistischer dromen. De kans op nachtmerries neemt hierdoor toe. Maar wat is hier nu echt van waar? Is kaas echt je grootste nachtmerrie?

Lees het hele artikel

Kan Alzheimer voorkomen worden door goede slaap?

Een goede nachtrust doet mogelijk meer dan u alleen klaarstomen voor de volgende dag. Het is mogelijk dat het u beschermt tegen alzheimer. Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband is tussen slechte slaap en een hoger risico op het opeenhopen van amyloïde eiwit plaques in de hersenen, een belangrijk kernmerk van de ziekte. 

Lees het hele artikel

Waarom het zo moeilijk is om te slapen op vakantie

Wetenschappers hebben een dier-achtig instinct gevonden, waardoor we alert blijven wanneer we een nacht doorbrengen in een onbekende omgeving.

 

Lees het hele artikel

Slapeloze nachten door de hitte? Stop je lakens in de vriezer

De hitte is niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust, maar slaapexpert Dr Neil Stanley weet de oplossing: stop je dekens in de vriezer.

Lees het hele artikel