Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Bed bugs komen steeds vaker voor

Tot voor kort kwamen bed bugs ook wel bedwantsen genoemd vrijwel niet meer voor. Door insecticiden zoals DDT waren deze ongenode gasten feitelijk uitgeroeid. Maar het beestje is bezig aan een opzienbarende come back. In veel hotels in New York bijvoorbeeld wordt de bed bug met regelmaat gesignaleerd.  Maar ook in hotels in Amsterdam is hij geen onbekende gast meer. De diertjes reizen mee met toeristen. Ze verstoppen zich in koffers en rugzakken en kruipen daar later weer uit. Ze beginnen een plaag te worden, en zijn steeds moeilijker te bestrijden omdat ze resistent zijn geworden voor insecten bestrijdingsmiddelen.

Lees het hele artikel

Welk type matras is het meeste geschikt voor seks?

Wanneer wij het over de aanschaf van een matras hebben dan  komt het slaapgenot altijd op de eerste plaats. Maar er gebeurt meer op een matras dan alleen slapen.  Het matras is waarschijnlijk het meest intieme gebruiksvoorwerp in huis. Maar of een type matras geschikt is om seks op te bedrijven, speelt bij de aanschaf van een nieuw matras vaak geen rol. Doorgaans komt dit thema tijdens het verkoopgesprek niet aan de orde.

Lees het hele artikel

Rutger Hauer als Ridder Floris gestrikt door beddenzaak

Beddenman Dirk van der Meulen van Meulen & Baarsma wist Rutger Hauer  als Floris te verleiden tot het maken van een reclamefilmpje voor zijn zaak. De wereldberoemde filmster van Friese origine zal zich tijdens de commercial ook nog eens in het Fries uitlaten.  Met recht is hier sprake van een uniek project.

Lees het hele artikel

Bed in hotel en thuis smeriger dan wc

Je staat er mischien niet elke dag bij stil. Maar een matras is meestal vervuilder dan je denkt.  Onderzoeken tonen aan dat een matras in een hotel of thuis doorgaans zeer onhygienisch is. En als je je hier al bewust van bent, dan verdring je doorgaans de gedachte wel. Want je valt vast niet lekker in slaap als je weet dat jouw matras mede bestaat uit vocht, uitwerpselen van de huisstofmijt, bacterien, huidschilfers en schimmels.

Lees het hele artikel

Toplaag Nasa traagschuim matras mag niet te hoog zijn

Professor Bart Haex van de Universiteit van Leuven is een gekende autoriteit op het gebied van matrassen. Over Nasa traagschuim matrassen heeft hij een duidelijke mening. “Het voordeel van Nasa schuim of traagschuim is dat het zich aanpast aan de vormen van het lichaam. Hierdoor wordt de druk beter verdeeld. Zeker in de toplaag van een matras kan dat belangrijk zijn. In een ziekenhuisbed helpt dit tevens om doorligwonden te voorkomen. Maar visco-elastisch schuim is geen garantie voor een goede ondersteuning“. Professor Haex heeft vastgesteld dat de ondersteuning met name afhankelijk is van de hoogte van het traagschuim. Hoe hoger de traagschuim toplaag hoe minder goed de ondersteuning van het matras wordt.

Lees het hele artikel

Bevatten pocketveren matrassen schadelijke elektrische straling?

Deze vraag wordt van tijd tot tijd aan ons gesteld. Bevatten pocketveren matrassen schadelijke eletromagnetische straling? Op websites over matrassen wordt soms , zelfs op alarmerender wijze, verondersteld dat pocketveren matrassen schadelijk zouden zijn voor de gezondheid of een ongestoorde nachtrust.  Het staal van de pocketveer zou hieraan ten grondslag liggen. Wij kunnen u geruststellen. Noch uw gezondheid noch uw nachtrust wordt bedreigt door enig stralingsgevaar afkomstig van pocketveren

Lees het hele artikel

Magneet matrassen. Genezende werking of geldklopperij?

De laatste tijd krijgt de redactie van Welke matras? vragen over de werking van zogenaamde magneet matrassen. Gaat van deze  matrassen een heilzame werking uit of is de aanbieder puur op winstbejag uit?

Lees het hele artikel

Nieuw van Auping. De Auping Royal

Twee jaar is Auping bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuw bed. Maar helemaal nieuw is de Auping Royal niet. Dit bed is 13 jaar geleden al gepresenteerd, maar is nu aangepast aan deze tijd en er is gebruik gemaakt van de nieuwste innovaties.

Lees het hele artikel

Slapen op een wolk is echt mogelijk

Niet al te lang geleden zou een zwevend bed maar al te futuristisch in de oren hebben geklonken. Maar hier is het dan toch. Een duur, uiteraard luxe uitgevoerd, maar zwevend bed van de hand van de Nederlandse architect Janjaap Ruijssenaars.

Lees het hele artikel

Crisistijd? Een matras koop je makkelijk en goedkoop via het internet.

Het is crisis. De kranten staan er vol van. En om de klant toch over de streep te trekken wordt er in matrassenland volop actie gevoerd. Meubelboulevards zien er tegenwoordig uit als een grote aanbieding. Internetbedrijven hebben van de crisis kennelijk weinig last van. Zij groeien als kool.

Lees het hele artikel