Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Beter slapen heeft u zelf in de hand!

De afgelopen tijd zijn er meerdere artikelen en resultaten van onderzoeken verschenen over de gewoontes van slapend Nederland. En dit zijn geen geruststellende berichten. Met een paar (kleine) aanpassingen overdag, kunt u er voor zorgen dat uw nachtrust beter wordt. Met de tips uit deze infographic zult u beter gaan slapen, en dat binnen één dag!

Lees het hele artikel

Internationale Dag van de Slaap

Vandaag, 14 maart 2014, is het de Internationale Dag van de Slaap. Een dag waarop we de slaap vieren, maar ook stilstaan bij het belang van een goede nachtrust. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan een gezond lichaam, slaapapneu en de kwaliteit van slaap.

Lees het hele artikel

Slaap verdrijft angst

Angst is een krachtige emotie, maar volgens een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nature Neuroscience, kan slaap zijn grootste vijand zijn.Uit het onderzoek bleek dat wanneer een, met angst geassocieerde, zintuigelijke prikkel wordt gestuurd aan een slapend persoon, de angst kan verminderen wanneer deze persoon wakker is en geconfronteerd wordt met de bron van de angst.

Lees het hele artikel

Ireen Wüst: Kampioen word je in bed

In de rubriek Fanmail kunnen de Telegraaf lezers en bezoekers van Telesport.nl hun gelukwensen overbrengen aan onze olympiërs in Sotsji. Topschaatsster Ireen Wüst nam ook een keer de fanmail in ontvangst en beantwoorde tijdens de Winterspelen enkele vragen.

Lees het hele artikel

Bed smerigste plaats van hotelkamer

Deze situatie komt je vast wel bekend voor. Je komt je hotelkamer binnen, ploft neer op je bed en grijpt naar de afstandsbediening om even relaxt televisie te kijken. Waar je vaak niet bij stilstaat, is dat dit een grote bron van bacteriën is.

Lees het hele artikel

Latex matrassen TÜV goedgekeurd

Na jaren van onderzoek heeft Bed Affair, de Amsterdamse natuurlijke slaapstudio, de hoogste waardering voor comfort en duurzaamheid verkregen. Al jaren biedt Bed Affair de consument alles op het gebied van gezond slapen en ook meteen voor je leefomgeving zorgen.

Lees het hele artikel

Traagschuim matras ideaal bij lichamelijke klachten

In het Limburgs Dagblad van 6 januari 2014 troffen wij een interessant artikel aan over traagschuim matrassen. Onderstaand treft u de letterlijke tekst aan.

"Indien u kampt met lichamelijke klachten zoals artrose, spierpijn, pijnlijke gewrichten of rugklachten, kan slapen behoorlijk vermoeiend zijn. Maar dankzij de drukverlagende eigenschappen van een traagschuim matras kan iedereen van een gezonde nachtrust genieten."

Lees het hele artikel

Slechter slapen bij volle maan

Over het verschijnsel volle maan doen vele verhalen de ronde. De transformatie van mens tot weerwolf vindt doorgaans plaats bij volle maan. Maar ook kan een volle maan zorgen voor een helse omslag van het weer. En vergeet ook niet dat vampiers jonge maagden het liefst bij volle maan bijten. Het is maar dat u het weet. Dat u dus slechter kunt inslapen bij volle maan is gezien deze angst inboezemende vertellingen volstrekt helder. Of zou er toch nog een andere oorzaak zijn?

Lees het hele artikel

Door te dromen blijf je fit

We weten het allemaal. Bewegen is goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Maar bijvoorbeeld regelmatig naar de sportschool gaan vraagt om discipline. En hoe je het wendt of keert,  we hebben altijd wel een smoes klaar waarom het sporten vandaag even niet gaat lukken. Maar morgen of overmorgen kan de sportschool met zekerheid rekenen op een bezoek…….

Lees het hele artikel

Slaapexperts waarschuwen de Kerstman voor gezondheidsrisico’s

Elk jaar blijven de Kerstman en zijn team van elfjes en rendieren dagen en nachten achtereen wakker, zodat ze voor Kerst cadeautjes kunnen bezorgen bij kinderen over de hele wereld. Maar hiermee brengt hij mogelijk zijn eigen gezondheid -en die van zijn hulpjes- in gevaar. 

Lees het hele artikel