Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Wereldprimeur van Welke matras?

Het kopen van het voor u beste matras is doorgaans geen gemakkelijke opgave. Tijdens uw zoektocht wordt u geconfronteerd met wel honderden oplossingsmogelijkheden. Daarnaast wacht op u een leger van verkopers met vaak ongekende aanbiedingen. U ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Met WelkeMatras? willen wij u op weg helpen. Met objectieve informatie, blogartikelen en voorlichtingsfilmpjes. En nu dus ook met een eigen Youtube kanaal.

Lees het hele artikel

Het juiste matras bij fibromyalgie

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het is een reumatische aandoening die in verschillende stadia voorkomt. Gelukkig is fibromyalgie geen levensbedreigende ziekte maar is wel van grote invloed op iemands leven. De patiënten hebben belang bij een matras die zo weinig mogelijk opwaartse druk veroorzaakt en toch voldoende lichaamsondersteuning biedt.

Lees het hele artikel

Matras Maandag: Waarom en wanneer een matrastopper?

Mijn naam is Peter Trompert. Ik ben de algemeen directeur van Select Comfort en op matras maandag zal ik wederom een vraag beantwoord van een van onze bezoekers van onze website. De vraag van vandaag is: Moet ik nu een topmatras kopen of ben ik al gelijk toe aan een nieuwe matras?

Lees het hele artikel

Blauwe slaapkamer biedt beste nachtrust

De kleur van je slaapkamer heeft invloed op je nachtrust. Wie slaapt in een blauwe slaapkamer haalt gemiddeld bijna acht uur slaap per nacht en wordt gelukkig en met een positief gevoel wakker. Tot deze conclusie komt de Britse low budget hotelketen Travelodge.  

Lees het hele artikel

Slecht slapen door de warmte

Hoewel het buiten nog niet te merken is, maar de zomer komt er echt aan. Dat betekent voor velen een warme slaapkamer met als gevolg vaak slapeloze nachten. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de mensen slecht slaapt als het warm is.

Lees het hele artikel

Tien tips om beter te kunnen slapen

U kent het misschien ook wel. Op tijd naar bed om de volgende dag fit en uitgerust de dag te kunnen doorbrengen maar eenmaal in bed beland blijf je maar draaien en zuchten omdat je niet in slaap komt. Het is om gek van te worden. Maar hoe kan je dit nou tegen gaan? Welke-matras heeft voor u tien tips tot beter slapen.

Lees het hele artikel

Meest dure matras ter wereld

Mensen zijn vaak eindeloos op zoek naar het beste en meest comfortabele matras. Auping, M-Line, Tempur, Energy+ en MediActive  behoren tot de meest gekende matras merken. Bedden voorzien van deze merk matrassen bieden doorgaans een hoog comfort, een anti-allergie werking en een lange levensduur.  Maar deze matras merken komen zeker niet in aanmerking voor de titel “meest dure matras ter wereld”. Maar welk matras dan wel?

Lees het hele artikel

Matras Maandag: Matras hygiëne

Deze week ontvingen wij een vraag van een bezoeker over: Hoe hygiënisch is nou een matras? En wat kan ik doen om de hygiëne van het matras te verbeteren?  Peter Trompert, matras expert van WelkeMatras geeft hierover duidelijk antwoord en legt uit wat de mogelijkheid is om de hygiëne van het matras te verbeteren.

Lees het hele artikel

Matras Maandag: Matras draaien of keren?

Deze week ontvingen wij een vragen van een klant over hoe vaak moet ik nou een matras draaien of keren? Peter Trompert, matras expert van WelkeMatras geeft hierover duidelijk antwoord en legt uit waar op u moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras.

Lees het hele artikel

Nu 2e matras gratis

Je kent ze vast wel deze uitbundige aanbiedingen. De 2e matras voor de halve prijs of zelfs de 2e matras helemaal gratis. Of een boxspring set uit een faillisementsverkoop van Euro 2.500 nu voor Euro 500. Hoe geloofwaardig zijn deze aanbiedingen eigenlijk?

Lees het hele artikel