Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

De slaapkamer make-over deel 1

Soms lijkt het erop dat iedereen maar bezig is met verbouwen en verbeteren van het huis. De leefruimte wordt verbeterd, hier en daar bijgeschaafd en opnieuw gedecoreerd. Alles met het doel om de woning leefbaarder te maken of een gezellige sfeer te creëren. Alle vertrekken komen aan bod, maar de slaapkamer wordt in de meeste gevallen vergeten of onderaan het lijstje gezet.

Toch heeft de slaapomgeving een grote invloed op de kwaliteit en kwantiteit van de slaap. De slaapkamer verbeteren zou een prioriteit moeten zijn! En het is makkelijker dan je denkt…

Lees het hele artikel

Vrouwen en slaap

Vrouwen houden van winkelen, mannen van voetbal. Dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus wisten we al... Maar er is een nog groter verschil tussen mannen en vrouwen: de manier waarop ze slapen. 

Lees het hele artikel

LivingComfort matraswizard

Vanaf vandaag is het voor u nog makkelijker om het matras te vinden dat bij u past. Op de website van LivingComfort vindt u nu een handige wizard waarmee u het perfecte matras vindt. 

Lees het hele artikel

20 tips voor een koele nachtrust

Wanneer de zomer intreedt, focussen we ons weer op picknicks, dagen rondhangen op het strand en lekkere, ijskoude drankjes. Maar het warme weer heeft niet alleen maar voordelen. We hebben het dan over die dagen wanneer een intense hitte en een hoge luchtvochtigheid het onmogelijk maken om comfortabel te zitten, laat staan slapen.

De meest voor de hand liggende oplossing voor een koele, rustige en diepe slaap is een air conditioner. Dit moderne snufje kan de optimale slaap temperatuur (ongeveer tussen de 16 en 21 graden) in de slaapkamer behouden, maar niet zonder het ruisende geluid.

Een zomer doorkomen zonder airconditioning lijkt misschien ondenkbaar, maar door middel van onderstaande tips kan je wellicht een strategie opstellen om ‘cool’ te blijven tijdens de warme nachten, op een omgevings- en budgetbewuste manier.

Lees het hele artikel

Kinderen op tijd naar bed sturen hoeft niet

Kinderen hoeven niet per se vroeg naar bed, zolang ze maar elke avond op hetzelfde moment onder de wol kruipen. Dat meldt het dagblad Trouw op basis van Brits onderzoek.

Lees het hele artikel

Oplossing gevonden tegen bewegende benen

Restless Legs Syndrome is een klacht waardoor trekkende benen ontstaan. De klachten worden ook wel RLS klachten genoemd. Deze klachten waartegen nog geen gerichte medicijnen zijn gevonden houden dagelijks wereldwijd miljoenen mensen uit hun slaap.

Lees het hele artikel

De eerste schone boxspring ter wereld is een feit

De reclame advertenties schreeuwen het van de daken. Schone kleren, schone vloeren, schone auto’s, schone toiletten. We poetsen en reinigen ons dus suf. Maar over schone bedden wordt angstvallig gezwegen. Tot vandaag bleef het meest vervuilde gebruiksartikel in huis, ons bed, vrijwel onbesproken. Waarom? Omdat de beddenindustrie geen oplossing heeft. Aan deze situatie maakt de ClimaBest boxspring nu een einde. Met deze boxspring wordt het mogelijk om daadwerkelijk schoon en dus gezond te slapen.

Lees het hele artikel

Ikea matrassen nu ook via webshop verkrijgbaar

Het kon ook niet uitblijven. Het woonwarenhuis Ikea heeft een groot deel van haar assortiment aan een webwinkel toevertrouwd. Op ikea.nl krijg je nu niet alleen informatie over de Ikea producten zelf maar kan ongeveer de helft van het assortiment waaronder matrassen online worden besteld.

Lees het hele artikel

Matras reinigen

Steeds meer mensen zijn zich er van bewust dat hun matras ernstig vervuild is. Een sterk vervuilde matras vormt een potentieel gevaar voor de eigen gezondheid. Wekelijks verschonen wij ons beddengoed, maar het matras reinigen? Deze komt zelden tot nooit aan een schoonmaakbeurt toe. Wat kunt u doen?

 

Lees het hele artikel

Wat is het juiste matras bij snurken?

Snurk je of jouw partner? Last van apneu? Het is een probleem waar veel stellen elke dag mee te maken hebben.  Er worden vele “middeltjes” op de markt aangeboden die zeggen een oplossing te bieden tegen snurken. Maar het is onze ervaring dat de meeste oplossingen zo maar weer de prullenmand in kunnen. Zonde van het geld.

Lees het hele artikel