Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Een verkeerde slaaphouding leidt tot nekklachten en hoofdpijn

Een verkeerde werkhouding kan tot vele en verschillende lichamelijke klachten leiden. Bijvoorbeeld de helft van alle computergebruikers werkt in de verkeerde houding. Kennelijk is dit ondertussen een geaccepteerd verschijnsel. Werken doen wij gemiddeld 8 uur per dag. Een gelijk aantal uren worden wij geacht aan slapen te besteden. Maar of en in welke mate de slaaphouding van invloed is op uw gezondheid is nauwelijks bekend.

Lees het hele artikel

Vrouwen hebben recht op meer slaap dan mannen

Volgens de Britse professor Jim Home zijn vrouwen veel beter in staat om meerdere taken op een dag uit te voeren dan mannen.  Dit zogenaamde “multitasken’ vraagt veel energie. Hierdoor hebben vrouwen ongeveer 20 minuten slaap per nacht meer nodig. En hier ligt nu net het probleem.

Lees het hele artikel

6 Slaapweetjes waarmee je scoort op een feestje!

Op elk feestje heeft iedereen het hoogste woord over de laatste roddels, ontwikkelingen en nieuwsberichten. Het is echter ook weleens leuk om wat te vertellen over alle spannende dingen die gebeuren terwijl je aan het slapen bent. Wij hebben voor jou een zestal slaapweetjes op een rij gezet waarmee je zeker indruk zult gaan maken.

Lees het hele artikel

Korte nachten leiden tot hart- en vaatziekten

Elke Nederlander en Vlaming weet het. 7 tot 8 uur slapen per nacht is noodzakelijk.  Maar nu komt daar ook nog eens nieuw hard bewijs bij.  Het RIVM en de Wageningen Universiteit hebben een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat slechte slapers die ook nog minder dan 6 uur per nacht slapen 65% meer kans hebben op hart- en vaatziekten. Een schokkende vaststelling.

Lees het hele artikel

Slapen à la carte met Kreamat

Met de  Kreamat boxspring wordt u in staat gesteld  meer dan 50 persoonlijke slaapcombinaties te realiseren.  Met deze mogelijkheid neemt Kreamat het uitgangspunt dat elk mens anders is heel serieus.   Iedereen kan nu slapen op basis van zijn of haar persoonlijke bouw, lengte, gewicht, geslacht, en leeftijd.

Lees het hele artikel

Avek matrassen met voetverwarming

Last van koude voeten? Het zijn met name vrouwen die hierover klagen. Sokken of een kruik met warm water helpen ons al tientallen jaren van dit probleem af. Of je kunt natuurlijk ook jouw partner als verwarming gebruiken. Maar of hij of zij hiervan is gediend moet je op voorhand wel even vaststellen. Een onverwachte aanval van koude voeten wordt doorgaans niet gewaardeerd. Maar nu is er de Avek voetverwarming.

Lees het hele artikel

Live matrassentest bij Ikea

Vorige week was de slaapkamerafdeling van de Haarlemse IKEA-vestiging het decor van een grootschalige matrassentest. 50 mensen waren uitgenodigd voor een wel heel bijzondere pyjama party.

Lees het hele artikel

De Beddelicious boxspring B2000 stelt de klant centraal

Maar al te vaak slaap je slecht omdat het bed niet goed aansluit op jouw lichaam. De firma Sleeptrade zegt met de instelbare B2000 boxspring van het merk Beddelicious voor dit probleem de beste oplossing te hebben gevonden. Met deze boxspring wordt 100 procent rekening gehouden met lichaamsbouw, slaapgewoonten en voorkeuren aldus de fabrikant.

Lees het hele artikel

FreshBed –Schoon slapen door een bed dat lucht zuivert

FreshBed is het bed dat volgens de ontwikkelaars altijd schoon blijft. “Schoon” is dan ook een van de pijlers waarmee men de consument probeert te overtuigen. Hygiënisch slapen is een thema dat steeds meer in de belangstelling komt te staan. FreshBed speelt daar met een naar eigen zeggen innovatief slaapsysteem handig op in.

Lees het hele artikel

Bed bugs komen steeds vaker voor

Tot voor kort kwamen bed bugs ook wel bedwantsen genoemd vrijwel niet meer voor. Door insecticiden zoals DDT waren deze ongenode gasten feitelijk uitgeroeid. Maar het beestje is bezig aan een opzienbarende come back. In veel hotels in New York bijvoorbeeld wordt de bed bug met regelmaat gesignaleerd.  Maar ook in hotels in Amsterdam is hij geen onbekende gast meer. De diertjes reizen mee met toeristen. Ze verstoppen zich in koffers en rugzakken en kruipen daar later weer uit. Ze beginnen een plaag te worden, en zijn steeds moeilijker te bestrijden omdat ze resistent zijn geworden voor insecten bestrijdingsmiddelen.

Lees het hele artikel