Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Een ochtend mens heeft goud in de mond

Je kent het vast wel. De wekker gaat af en dan mag je er weer een hele dag tegenaan. Maar je hebt geen zin om op te staan, het humeur is ook niet helemaal je van dat en als klap op de vuurpijl wil niemand voor jou ontbijt maken. 

Om elke werkdag toch fris en vrolijk te beginnen heeft Welke matras? enkele tips op een rijtje gezet.

Lees het hele artikel

Matrassen kopen in Woonmall Alexandrium te Rotterdam

Om de drukte te vermijden ben ik niet op 2e Paasdag maar op Paaszaterdag naar de Woonmall Alexandrium te Rotterdam gegaan. Niet om daadwerkelijk een matras te kopen. Maar om eens mee te maken hoe het een consument vergaat als hij (m/v) op zoek gaat naar een nieuw matras.

Lees het hele artikel

De start van de zomertijd veroorzaakt slaapproblemen

Voelt u zich deze ochtend ook zo moe en slap? Dan kan dat heel goed liggen aan de zomertijd die vannacht is ingegaan. Helaas ervaren miljoenen Nederlanders dit gevoel elke dag omdat zij aan een in- en doorslaap probleem lijden.

Lees het hele artikel

Op een objectieve wijze matrassen vergelijken

Het kopen van een passend matras is waarachtig geen gemakkelijke opgave. Een website als Welke matras? is er natuurlijk niet voor niets. Op onze website vind je allerhande tips en adviezen die je voor een miskoop moeten behoeden. En nu ook om tot een passend vergelijk te komen tussen alle matrassen die u zo al tegenkomt. Wij hebben namelijk als eerste in Nederland en Belgie een matrasvergelijker in het leven geroepen.

Lees het hele artikel

Slaap tekort leidt tot toename van gewicht

Slaap je 5 dagen achter elkaar minder dan 5 uur dan ben je zo maar een halve kilo zwaarder. In de Proceedings of the National Academy of Sciences schrijven wetenschappers dat uit onderzoek bekend is geworden dat  mensen aan gewicht toenemen als ze minder slaap krijgen dan ze van nature nodig hebben. Te weinig slapen maakt dus dik.

Lees het hele artikel

Een verkeerde slaaphouding leidt tot nekklachten en hoofdpijn

Een verkeerde werkhouding kan tot vele en verschillende lichamelijke klachten leiden. Bijvoorbeeld de helft van alle computergebruikers werkt in de verkeerde houding. Kennelijk is dit ondertussen een geaccepteerd verschijnsel. Werken doen wij gemiddeld 8 uur per dag. Een gelijk aantal uren worden wij geacht aan slapen te besteden. Maar of en in welke mate de slaaphouding van invloed is op uw gezondheid is nauwelijks bekend.

Lees het hele artikel

Vrouwen hebben recht op meer slaap dan mannen

Volgens de Britse professor Jim Home zijn vrouwen veel beter in staat om meerdere taken op een dag uit te voeren dan mannen.  Dit zogenaamde “multitasken’ vraagt veel energie. Hierdoor hebben vrouwen ongeveer 20 minuten slaap per nacht meer nodig. En hier ligt nu net het probleem.

Lees het hele artikel

6 Slaapweetjes waarmee je scoort op een feestje!

Op elk feestje heeft iedereen het hoogste woord over de laatste roddels, ontwikkelingen en nieuwsberichten. Het is echter ook weleens leuk om wat te vertellen over alle spannende dingen die gebeuren terwijl je aan het slapen bent. Wij hebben voor jou een zestal slaapweetjes op een rij gezet waarmee je zeker indruk zult gaan maken.

Lees het hele artikel

Korte nachten leiden tot hart- en vaatziekten

Elke Nederlander en Vlaming weet het. 7 tot 8 uur slapen per nacht is noodzakelijk.  Maar nu komt daar ook nog eens nieuw hard bewijs bij.  Het RIVM en de Wageningen Universiteit hebben een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat slechte slapers die ook nog minder dan 6 uur per nacht slapen 65% meer kans hebben op hart- en vaatziekten. Een schokkende vaststelling.

Lees het hele artikel

Slapen à la carte met Kreamat

Met de  Kreamat boxspring wordt u in staat gesteld  meer dan 50 persoonlijke slaapcombinaties te realiseren.  Met deze mogelijkheid neemt Kreamat het uitgangspunt dat elk mens anders is heel serieus.   Iedereen kan nu slapen op basis van zijn of haar persoonlijke bouw, lengte, gewicht, geslacht, en leeftijd.

Lees het hele artikel