Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Traagschuim matras ideaal bij lichamelijke klachten

In het Limburgs Dagblad van 6 januari 2014 troffen wij een interessant artikel aan over traagschuim matrassen. Onderstaand treft u de letterlijke tekst aan.

"Indien u kampt met lichamelijke klachten zoals artrose, spierpijn, pijnlijke gewrichten of rugklachten, kan slapen behoorlijk vermoeiend zijn. Maar dankzij de drukverlagende eigenschappen van een traagschuim matras kan iedereen van een gezonde nachtrust genieten."

Lees het hele artikel

Slechter slapen bij volle maan

Over het verschijnsel volle maan doen vele verhalen de ronde. De transformatie van mens tot weerwolf vindt doorgaans plaats bij volle maan. Maar ook kan een volle maan zorgen voor een helse omslag van het weer. En vergeet ook niet dat vampiers jonge maagden het liefst bij volle maan bijten. Het is maar dat u het weet. Dat u dus slechter kunt inslapen bij volle maan is gezien deze angst inboezemende vertellingen volstrekt helder. Of zou er toch nog een andere oorzaak zijn?

Lees het hele artikel

Door te dromen blijf je fit

We weten het allemaal. Bewegen is goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Maar bijvoorbeeld regelmatig naar de sportschool gaan vraagt om discipline. En hoe je het wendt of keert,  we hebben altijd wel een smoes klaar waarom het sporten vandaag even niet gaat lukken. Maar morgen of overmorgen kan de sportschool met zekerheid rekenen op een bezoek…….

Lees het hele artikel

Slaapexperts waarschuwen de Kerstman voor gezondheidsrisico’s

Elk jaar blijven de Kerstman en zijn team van elfjes en rendieren dagen en nachten achtereen wakker, zodat ze voor Kerst cadeautjes kunnen bezorgen bij kinderen over de hele wereld. Maar hiermee brengt hij mogelijk zijn eigen gezondheid -en die van zijn hulpjes- in gevaar. 

Lees het hele artikel

Vermijd stress door een matras via het internet te kopen

Het internet is niet alleen een uitstekend medium om je te orienteren op een (matras) aankoop. Een groot en nog immer groeiend deel van de Nederlandse  bevolking bereidt zich  via het internet voor op een grote aanschaf, waaronder een matras. Maar het plaatsen van een bestelling bij een (matrassen) webwinkel blijkt ook rust te brengen. Stressless zou je bijna zeggen.

Lees het hele artikel

Hoe meer je verdient, hoe beter dat je slaapt

In deze economisch nog altijd sombere tijden worden mensen wat meer uit hun slaap gehouden dan in tijden van voorspoed. Maar gelukkig gloort er licht aan de horizon. De economie krabbelt langzaam weer op, de werkloosheid neemt wat af en het slapen moet dus beter gaan.

Lees het hele artikel

In 24 uur naar Dromenland

Elke suf-uitziende moeder of vader zal je vertellen dat de uitdrukking ‘slapen als een baby’ erg misleidend is. Veel baby’s slapen ’s nachts alleen door wanneer ze aan een strikt schema worden gehouden. Kunt u zich niet meer herinneren wanneer u voor het laatst een goede, ongestoorde nachtrust heeft gehad? Dan zal wellicht hetzelfde voor u werken.

Lees het hele artikel

35 jaar Ikea in Nederland

In de Kromhout hal in Amsterdam-noord heeft Ikea een expositie geopend over haar 35 jarige aanwezigheid in Nederland. Ikea, 35 jaar thuis in Nederland, heeft de wooncultuur in ons land drastisch veranderd. Met lage prijzen, design producten en slimme oplossingen is Ikea niet meer uit de Nederlandse woon-, slaap- en badkamer en keuken weg te denken. Wie heeft er nu niet een product uit de Ikea-stal in zijn huis? Laat de eerste Nederlander opstaan.

Lees het hele artikel

Volle maan en de invloed op onze slaap

Mensen klagen vaak dat ze slechter slapen rond volle maan. Nu is er ook wetenschappelijk bewijs dat de cycli van de maan linkt aan het menselijk slaappatroon.

Onderzoekers aan de Universiteit van Basel in Zwitserland onderzochten 33 vrijwilligers in twee leeftijdsgroepen in een gecontroleerde-conditie ruimte tijdens hun slaap. De deelnemers konden de maan niet zien en hadden ook geen weet van het onderwerp van het onderzoek.

Lees het hele artikel

Slaaptekort, de sluimerende oorzaak van overgewicht

Overgewicht is een veel voorkomend probleem in de huidige samenleving. Er wordt zelfs gesproken van een obesitas-epidemie om de ernst van overgewicht aan te geven. Een druk leven, geen tijd meer om te sporten, te weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten (want fast-food is nu eenmaal gemakkelijk) en ongezonde snacks zorgen langzaam aan voor de extra pondjes.

Maar ook slaap, of beter gezegd, het gebrek daaraan, staat nauw in verbinding met overgewicht.

Lees het hele artikel