Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Het Emma matras - een verpulverend resultaat?

Matras.info heeft een zogenoemde 'unboxing' video gemaakt van het Emma matras, een matras dat door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste matras uit de test. In de video laat matras.info zien dat de toplaag van het Emma matras met de hand eenvoudig te verpulveren is.

Lees het hele artikel

Leren om beter te slapen

Slaap je slecht omdat je er ’s nachts uit moet om te plassen, of andersom? Volgens slaapoefentherapeute Ria Geurtsen uit Lelystad het laatste. Slecht slapen is de oorzaak van veel klachten, stelt ze. Sommige mensen krijgen er zelfs een burn-out van.

Lees het hele artikel

De grootste irritaties tijdens het slapen. Wat vindt Nederland?

Piekeren, plassen en een snurkende bedgenoot zijn ’s nachts onze grootste frustraties, blijkt uit onderzoek van IKEA Nederland naar Nederlandse slaapgewoonten. IKEA voerde dit onderzoek uit in februari 2018 in samenwerking met onderzoeksbureau Novio Research.  In dit artikel leest u wat de resultaten van dit onderzoek zijn. Lijken Nederlanders veel op elkaar, of is iedereen anders?

Lees het hele artikel

De slaap in één minuut vatten

Mensen met slaapproblemen zouden het nooit geloven als je zou zeggen dat je binnen één minuut in slaap kunt vallen. Er blijkt echter een techniek te zijn die er voor zorgt dat dit wel mogelijk is. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Lees het hele artikel

Stop het snurken met deze hoofdband

Schrikt u midden in de nacht wel eens wakker of klaagt uw partner steen en been omdat u snurkt?

Een lastig probleem waar behoorlijk veel mensen last van hebben. De Stop Snore R400 is volgens de fabrikant een eenvoudige en betaalbare oplossing voor snurkproblemen. De naar eigen zeggen comfortabele hoofdband doet u gemakkelijk om voordat u gaat slapen. De belofte is dat niemand nog last zal hebben van uw gesnurk. 

Lees het hele artikel

Burn-outklachten bij een op vijf vrouwen tussen 25 en 35 jaar

Bijna een vijfde van de vrouwen tussen de 25 en 35 jaar voelt zich psychisch uitgeput door hun werk. Ze voelen zich minstens een paar keer per maand leeg aan het eind van de werkdag, of al 's ochtends bij het vooruitzicht weer aan de slag te moeten.

Psychische vermoeidheid komt bij deze groep vaker voor dan bij vrouwen van andere leeftijden en bij mannen, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksbureau TNO.

Lees het hele artikel

Polyfasich slapen rukt op

Het zogenoemde polyfasisch slapen lijkt de wereld te veroveren. Hierbij slaap je in meerdere korte blokken in plaats van een hele nacht. De theorie is dat je alleen de zeer diepe slaap en de remslaap doormaakt van de slaapcyclus. De rest zou nutteloos zijn en zo bespaar je veel tijd.

Lees het hele artikel

Recycling doet steeds vaker zijn intrede in de matrassenbranche

De Belgische beddenfabrikant Veldeman Bedding introduceert een systeem waarbij een klein aantal materialen wordt gebruikt die gemakkelijk demonteerbaar en 100% recyclebaar zijn.

Lees het hele artikel

Uitvinder CloudCuddle wint prijs na prijs

De 25-jarige Lotte Leufkens wint als jonge ondernemer prijs na prijs sinds ze vorig jaar juni met haar zakenpartner Franceska Lucas de CloudCuddle lanceerde. De CloudCuddle is een opvouwbaar bed speciaal ontworpen voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Deze kinderen moeten vaak in hoge kooien met kussens slapen, omdat ze ’s nachts kunnen gaan dwalen. Die kooien zijn onhandig en te zwaar om mee op vakantie te nemen.

Lees het hele artikel

Beter slapen met goed matras

Behoorlijk wat mensen hebben (af en toe) last van slapeloosheid. Er zijn meerdere boosdoeners die de nachtrust aardig kunnen verstoren. Denk aan chronische pijn, hormonale veranderingen (de overgang bij vrouwen), allergieën (jeukende ogen of een verstopte neus) en een verkeerde slaaphouding. Maar een goede nachtrust hangt voor een groot deel af van een goed matras. Een verkeerd matras kan rug- en nekklachten verergeren of zelfs veroorzaken. Ook kan een te hard of juist te zacht matras ervoor zorgen dat je niet of slecht in slaap valt.

Lees het hele artikel