Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Ruim 30% van de Britten checkt hun werkmail ’s nachts

Stress om werkgerelateerde zaken is een groeiend fenomeen. Deze stress heeft er in Groot-Brittannië zelfs al voor gezorgd dat 1/3 van de Britten niet gaat slapen, voordat zij hun werkmail hebben gecheckt.

Lees het hele artikel

Slapen op een dekbed van 42 vierkante meter

Dekbedden zijn verkrijgbaar in duizenden verschillende soorten en maten. Maar heb je ooit een dekbed van 42 vierkante meter gezien? Grijp je kans, voordat het te laat is!

Lees het hele artikel

Samen met je huisdier slapen: goed of slecht?

Zie jij jouw hond een beetje als je kindje en slaapt deze elke nacht bij je in bed? Goed nieuws! Slapen met je huisdier is namelijk goed voor je!

Lees het hele artikel

Val in slaap naast een knuffelrobot

De robotisering wint een steeds grotere terrein in ons slaapkamer. We wennen steeds meer aan robots en dat komt door de grote toegevoegde waarde ervan. Auping probeert hierop in te spelen met de introductie van een slaaprobot.

Lees het hele artikel

Hoe houdt je het bed fris?

Wie houdt er niet van een lekker fris bed? Huishoudexpert Zammara Kok deelde een vijftal tips die je kunt toepassen om je bed lekker fris te houden.

Lees het hele artikel

3 manieren waarop een goede nachtrust je werkprestaties verbetert

Onze werkprestaties worden sterk beïnvloed door hoeveel we slapen, waar we slapen en de kwaliteit van onze slaap. Waar sommigen denken dat slaap ingehaald kan worden, vertellen onderzoekers dat dit niet mogelijk is. We zijn uitgerust of we zijn dit niet. Volgens hen is er geen tussenweg. Veel mensen kennen de effecten van een te korte nachtrust wel. Wat veel mensen echter niet weten is dat een te lange nachtrust ook een vervelend effect kan hebben op je werkprestaties.

Lees het hele artikel

Slapen in de zomer: zo houd je jouw slaapkamer koel

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en het is lekker warm buiten: de zomer is weer begonnen! Overdag zijn de hoge temperaturen heerlijk, maar ’s nachts kunnen ze voor heel wat ongemak zorgen. In dit blogartikel hebben we de beste tips op een rijtje gezet, zodat jouw slaapkamer helemaal summer proof is!

Lees het hele artikel

Wakker liggen door stress

Het is algemeen bekend dat stress veel invloed heeft op de slaapkwaliteit van een persoon. Toch kan het moeilijk zijn om stresssignalen te herkennen en er maatregelen tegen te nemen. In dit artikel bespreken we drie belangrijke signalen waaraan je kunt herkennen dat je slaap negatief wordt beïnvloedt door stress.

Lees het hele artikel

Slapen op een matras in een vliegtuig

Mensen die reizen met de vliegtuig geven vaak aan dat er weinig stoelruimte is en dat het eten niet goed smaakt. Ook wordt er vaak verteld dat het moeilijk is om te slapen. Vliegtuigmaatschappij Lufthansa brengt hier verandering in. Het is vanaf dit jaar mogelijk om te slapen op een matras terwijl je een vliegreis maakt.

Lees het hele artikel

Welke slaaphouding is het best?

Het is belangrijk voor onze gezondheid dat we voldoende nachtrust hebben. Veel mensen houden geen rekening met de slaaphouding waarin ze slapen, terwijl dat veel invloed heeft op de kwaliteit van onze nachtrust. Mensen met lichamelijke klachten zijn hier nog gevoeliger voor. In dit artikel geven we inzicht in slaaphoudingen door de voor- en nadelen ervan te bespreken. 

Lees het hele artikel