Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Zo val je snel in slaap in deze hitte

Dit jaar kunnen we de zomer extra vroeg vieren. De temperaturen zaten deze maand heel vaak tussen de 25 en 30 graden Celsius en er zijn een aantal warmterecords verbroken. 's Nachts is het ook warmer dan normaal, waardoor veel mensen moeite hebben met slapen. In dit artikel deel ik een aantal belangrijke tips met je zodat je 's nachts geen last meer hebt van de warmte.

Lees het hele artikel

Uitslapen kan je gezondheid verbeteren

In Nederland hebben mensen een heel actief leven. Over het algemeen wordt er overdag gewerkt of gestudeerd en in de avond is er mogelijk tijd om televisie te kijken. Door kunstmatig licht gaan mensen steeds later naar bed, hierdoor ontstaat er slaaptekort. Het komt vaak voor dat mensen door de week weinig slapen en het tekort proberen in te halen in het weekend, maar heeft dit wel nut?

Lees het hele artikel

Mensen die snoozen zijn intelligenter en gelukkiger

In het begin van de maand werd een artikel gepubliceerd over de negatieve gevolgen van snoozen op onze hersenen. Snoozen kent ook voordelen voor ons lichaam. Wist je dat mensen die snoozen intelligenter zijn dan mensen die meteen uit bed springen bij het eerste geluid van de wekker?

Lees het hele artikel

Geen last meer van snurkgeluiden

Nederland telt meer dan 6 miljoen mensen die snurken. Dit heeft invloed op de hele maatschappij. Het snurken veroorzaakt namelijk heel veel geluidsoverlast bij de partners van de personen die snurken. Opmerkelijk is dat partners van snurkers vaker de huisarts bezoeken dan partners van niet- snurkers. Gelukkig hebben ex-Nokia audio- experts hier een oplossing voor gevonden met de QuietOn Sleep-oordopjes. Maar hoe werkt het product en wat zijn de eigenschappen ervan?

Lees het hele artikel

Revolutionaire doorbraak in ziekenhuizen door nieuwe sensorsystemen

In Rotterdam gaat Het Franciscus Gasthuis het EarlySense systeem patiëntveiligheidssysteem gebruiken. Wat doen zo'n systeem en wat zijn de voordelen ervan?

Lees het hele artikel

Snoozen is een marteling voor je hersenen

Neurowetenschapper Els van der Helm coacht mensen die slecht slapen via een speciale app. Hoe werkt deze app? Verder lees je waarom snoozen zo slecht voor je hersenen is en waarom slapen nou zo belangrijk is. 

Lees het hele artikel

Je wordt succesvol als je goed slaapt

Amerikaanse onderzoekers van Potential Project concludeerden dat mensen die goed slapen meer kans hebben om succesvol te worden. Maar waarom is slaap zo belangrijk?

Lees het hele artikel

Avondmensen leven korter

Vorige week publiceerde de Telegraaf een artikel met schokkerend nieuws. Het nieuwsmedium deelde de resultaten uit een Engels-Amerikaans onderzoek. Avondmensen gaan eerder dood dan mensen die op tijd naar bed gaan. In dit artikel lees je wat de oorzaken hiervan zijn en wat voor advies advondmensen kregen.

Lees het hele artikel

Toenemende dreiging slaapproblemen in Limburg

Inwoners van de provincie Limburg slapen steeds minder goed.Het aantal mensen met slaapproblemen in de provincie Limburg neemt fors toe en bezoeken ziekenhuizen die er steeds meer werk door krijgen. Op de website van De Limburger staat over dit onderwerp. Er wordt volgens het nieuwsmedium gesproken door sommigen over een verdubbeling van personen die te maken hebben met slaapproblemen.

Lees het hele artikel

Slaap apps kunnen desastreus zijn voor je slaap!

Wist je dat mensen die geobsedeerd zijn met perfect slapen, juist slechter slapen? Volgens onderzoek hebben slaap apps gezorgd voor een nieuwe vorm van insomnie (slapeloosheid), namelijk 'orthosomnia'.

In dit artikel lees je wat voor invloed slaap apps op onze slaap hebben. 

Lees het hele artikel