Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

7 manieren om productief te zijn na een slechte nachtrust

Het kan de beste overkomen: zelfs als u het type persoon bent die 8 uur slaap boven alles stelt, komt het soms voor dat u gewoon niet kunt slapen. Wat de reden van uw slechte nachtrust ook is, uw prioriteit is nu om uw dag productief door te komen, ook al vallen uw ogen af en toe dicht. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

Lees het hele artikel

Zo blijft u koel tijdens uw slaap

Uw lichaam koel houden is essentieel voor een goede nachtrust. Maar wanneer de zomer zijn intrede heeft gedaan kunnen de nachten warm en klam zijn, waardoor het moeilijker wordt om een aangename temperatuur te behouden zonder daarvoor de airco op de hoogste stand te zetten. Slapen zonder airconditioning is ook nog eens een betere oplossing voor het milieu (en uw energierekening). Maar hoe slaapt u koel zonder de hele nacht te liggen woelen en ’s ochtends klam van het zweet wakker te worden? Dat leggen we uit in dit artikel.

Lees het hele artikel

Welk matras is het beste voor mensen met lage rugpijn/lumbago?

Rugpijn is een van de meest voorkomende redenen dat mensen op middelbare leeftijd hun mobiliteit verliezen. Pijn kan de reden zijn dat mensen zich niet meer actief bewegen, waardoor het moeilijker wordt voor hen om op een gezond gewicht te blijven en kracht, uithoudingsvermogen en balans te behouden als zij ouder worden. Het behandelen en beheren van rugpijn welke is ontstaan als gevolg van een blessure of gezondheidsproblemen, is cruciaal om gezond en actief te blijven leven. 

Lees het hele artikel

6 verrassende manieren om stress te verminderen en beter te slapen

U kunt wel de beste slaapomgeving creëren en alle schaapjes ter wereld tellen, maar als uw stresshormonen in de war zijn, is het haast onmogelijk om een goede nachtrust te hebben.

Het is geen geheim dat een kleine hoeveelheid stress goed is. Een beetje stress kan uw immuunsysteem opvoeren zodat u sneller over een verkoudheid of infectie heen bent, en ook uw mentale prestatie een opkikker geven zodat u op het werk scherper en productiever bent. Maar wanneer de stresshormonen, zoals cortisol, constant en in een grote hoeveelheden in uw lichaam aanwezig zijn kan dit uw nachtrust ernstig verstoren.

Maar wat kunt u doen tegen stress naast het vaak aanbevolen yoga, meditatie en een warm bad? Het blijkt dat er genoeg andere (soms verrassende) manieren zijn die kunnen helpen om het stressniveau in uw lichaam te verlagen zodat u meer ontspannen naar bed gaat en ’s ochtends alle energie hebt om de dag vol goede moed te beginnen!

Lees het hele artikel

Het kopen van een matras op internet zonder risico

De meeste consumenten zijn er nog steeds van overtuigd dat het kopen van een matras via een webshop een verhoogd risico inhoudt. Want een matras moet u toch eerst zien en uitproberen voordat u tot aankoop overgaat.

Maar hoe goed bent u in staat om in een showroom met de kleren en vaak nog de schoenen aan een matras te beoordelen? Waarbij de al maar pratende verkoper niet van uw zijde wijkt!

Lees het hele artikel

Consumentenbond matrassen test: Sterk verouderd en niet meer van deze tijd.

Met regelmaat publiceert de Consumentenbond testresultaten over matrassen. Begrijpelijk dat u zich hierdoor laat leiden. Want de Consumentenbond heeft de reputatie een onafhankelijke organisatie te zijn die het goed met u voor heeft. Maar kan de Consumentenbond op alle terreinen waar zij actief is even deskundig zijn? Van elektrische huishoudelijke producten zoals wasmachines en televisies tot internet providers tot kinderwagens tot bedden en matrassen aan toe?

Lees het hele artikel

Online matrassen verkopen is hot

Online matrassen kopen is hot momenteel. Aanbieders schieten als paddestoelen uit de grond. Nieuwe merken zoals Bruno, Sleepr en Casper verschijnen aan het firmament. Wat hebben deze merken te bieden?

Lees het hele artikel

Bruno Matras: Nieuw op de markt

Bruno matras: Nieuw op de markt

Bruno matras gaat naar eigen zeggen de Nederlandse matrassenmarkt op zijn kop zetten. Hoe de onderneming dat gaat doen is ons werkelijk een raadsel. Lees daarom verder.

Lees het hele artikel

Chronisch slaaptekort leidt tot diabetes

Slaaptekort kan leiden tot diabetes. Een slaapgebrek kan leiden tot een verhoogde concentratie van vrije vetzuren in het bloed. Door deze verhoogde concentratie kan het lichaam resistent worden voor insuline waardoor men diabetes kan krijgen. Volgens Amerikaanse onderzoekers verklaart dit het verband tussen slaapgebrek en diabetes. 

Lees het hele artikel

Wat doet slechte slaap met uw gezondheid?

Dat slaap goed voor u is, is bekend. Als het in ieder gebal niet te veel is, te veel slaap is ongezond. Maar te weinig slaap is ook niet goed je. Uw gezondheid wordt negatief beïnvloed door te weinig slaap. Wat zijn deze gevolgen en hoe ernstig zijn ze?

Lees het hele artikel