Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Het kopen van een matras op internet zonder risico

De meeste consumenten zijn er nog steeds van overtuigd dat het kopen van een matras via een webshop een verhoogd risico inhoudt. Want een matras moet u toch eerst zien en uitproberen voordat u tot aankoop overgaat.

Maar hoe goed bent u in staat om in een showroom met de kleren en vaak nog de schoenen aan een matras te beoordelen? Waarbij de al maar pratende verkoper niet van uw zijde wijkt!

Lees het hele artikel

Consumentenbond matrassen test: Sterk verouderd en niet meer van deze tijd.

Met regelmaat publiceert de Consumentenbond testresultaten over matrassen. Begrijpelijk dat u zich hierdoor laat leiden. Want de Consumentenbond heeft de reputatie een onafhankelijke organisatie te zijn die het goed met u voor heeft. Maar kan de Consumentenbond op alle terreinen waar zij actief is even deskundig zijn? Van elektrische huishoudelijke producten zoals wasmachines en televisies tot internet providers tot kinderwagens tot bedden en matrassen aan toe?

Lees het hele artikel

Online matrassen verkopen is hot

Online matrassen kopen is hot momenteel. Aanbieders schieten als paddestoelen uit de grond. Nieuwe merken zoals Bruno, Sleepr en Casper verschijnen aan het firmament. Wat hebben deze merken te bieden?

Lees het hele artikel

Bruno Matras: Nieuw op de markt

Bruno matras: Nieuw op de markt

Bruno matras gaat naar eigen zeggen de Nederlandse matrassenmarkt op zijn kop zetten. Hoe de onderneming dat gaat doen is ons werkelijk een raadsel. Lees daarom verder.

Lees het hele artikel

Chronisch slaaptekort leidt tot diabetes

Slaaptekort kan leiden tot diabetes. Een slaapgebrek kan leiden tot een verhoogde concentratie van vrije vetzuren in het bloed. Door deze verhoogde concentratie kan het lichaam resistent worden voor insuline waardoor men diabetes kan krijgen. Volgens Amerikaanse onderzoekers verklaart dit het verband tussen slaapgebrek en diabetes. 

Lees het hele artikel

Wat doet slechte slaap met uw gezondheid?

Dat slaap goed voor u is, is bekend. Als het in ieder gebal niet te veel is, te veel slaap is ongezond. Maar te weinig slaap is ook niet goed je. Uw gezondheid wordt negatief beïnvloed door te weinig slaap. Wat zijn deze gevolgen en hoe ernstig zijn ze?

Lees het hele artikel

Slaap uzelf mooi!

Dat je van slapen uitrust, is bekend. Maar kun je meer uit uw slaap halen dan slechts uitrusten? Ja, het is mogelijk. Het welbekende ‘schoonheidsslaapje’ is dus echt mogelijk. Deze 5 tips zorgen voor een positief effect op uw uiterlijk. 

Lees het hele artikel

Goed slapen tijdens de zwangerschap

Voor een vrouw start de reis naar het ‘moeder zijn’ vanaf dag 1 van de zwangerschap. De eerste 3 maanden zijn kritisch voor zowel kind als moeder. Tijdens deze eerste 3 maanden ondervinden veel aanstaande moeders problemen met slapen. De ongemakken van het zwanger zijn maken het moeilijk om aan de gewoonlijke 8 uur slaap per dag te komen. Haar groeiende buik maakt het lastig om op haar rug of buik te liggen, de druk op de blaas dwingt haar meerdere malen uit bed te gaan en daarbij helpt het maagzuur ook niet aan een goede nachtrust.

Lees het hele artikel

Hoe goed te slapen ondanks chronische pijn?

Chronische pijn en slapeloosheid (insomnia) zijn een ongezonde combinatie. Volgens The National Sleep Foundation, wordt de nachtrust van 1 op de 5 Amerikanen op zijn minst enkele keren per week verstoord door chronische pijn. Of de pijnklachten nu veroorzaakt worden door een slechte rug, artritis of hoofdpijn, chronische pijn brengt u dubbel in gevaar. Aan de ene kant beroofd de pijn u van een goede nachtrust en zorgt het voor meer vermoeidheid. Aan de andere kant zorgt vermoeidheid ervoor dat u meer gevoelig bent voor pijn. Gelukkig kunt u deze vicieuze cirkel verbreken. 

Lees het hele artikel

4 manieren om beter te slapen

Mensen met slapeloosheid (insomnia) hebben moeite om een goede nachtrust te krijgen. Ze worden geplaagd door problemen met in slaap vallen, zomaar wakker worden of gewoon slechte slaap. Zij kunnen zich slaperig voelen gedurende de dag en nog steeds niet in staat zijn om in slaap te vallen. Door slapeloosheid kunnen deze mensen zich angstig voelen, vergeetachtig zijn en kunnen zich niet concentreren.

Lees het hele artikel