Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Toenemende dreiging slaapproblemen in Limburg

Inwoners van de provincie Limburg slapen steeds minder goed.Het aantal mensen met slaapproblemen in de provincie Limburg neemt fors toe en bezoeken ziekenhuizen die er steeds meer werk door krijgen. Op de website van De Limburger staat over dit onderwerp. Er wordt volgens het nieuwsmedium gesproken door sommigen over een verdubbeling van personen die te maken hebben met slaapproblemen.

Lees het hele artikel

Slaap apps kunnen desastreus zijn voor je slaap!

Wist je dat mensen die geobsedeerd zijn met perfect slapen, juist slechter slapen? Volgens onderzoek hebben slaap apps gezorgd voor een nieuwe vorm van insomnie (slapeloosheid), namelijk 'orthosomnia'.

In dit artikel lees je wat voor invloed slaap apps op onze slaap hebben. 

Lees het hele artikel

Veel nachtlicht veroorzaakt een depressie.

Een klein beetje licht in je slaapkamer kan zorgen voor een depressie. Dat zeggen Japanse onderzoekers op basis van een nieuwe studie, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology. In dit artikel bespreek ik de resultaten uit het onderzoek.

Lees het hele artikel

In welke slaaphouding moet je slapen?

Wat is de beste houding om te slapen? Op je rug, op je zij of op je buik? Allemaal hebben ze voor- en nadelen, maar er is een duidelijke winnaar.

Lees het hele artikel

De bloedtoevoer stimuleren tijdens de slaap.

Met regelmaat krijg ik vragen van mensen die met slapende en dus gevoelloze handen wakker worden. Zij maken zich zorgen dat er iets mis is. Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding waarbij de bloeddoorstroming in de hand wordt afgekneld. Niet iets om je zorgen over te maken. Maar er kan soms ook een medisch probleem aan ten grondslag liggen.

Lees het hele artikel

Het handigste kussen voor op reis?

Als je op reis gaat, of het nou met de auto is, of met het vliegtuig of de bus; een lange trip is bijna nooit écht comfortabel. Op Kickstarter wordt een nieuw reiskussen voorgesteld: MonPère.

Lees het hele artikel

Slapen en dobberen onder het Zweedse poollicht

Eind 2018 opent op de Noord-Zweedse rivier Lule het drijvende Arctic Bath Hotel. Dit hotel biedt een unieke ervaring: een ijskoude duik in het zwembadhart van het hotel en al dobberend genieten van het poollicht.

Lees het hele artikel

Het Emma matras - een verpulverend resultaat?

Matras.info heeft een zogenoemde 'unboxing' video gemaakt van het Emma matras, een matras dat door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste matras uit de test. In de video laat matras.info zien dat de toplaag van het Emma matras met de hand eenvoudig te verpulveren is.

Lees het hele artikel

Leren om beter te slapen

Slaap je slecht omdat je er ’s nachts uit moet om te plassen, of andersom? Volgens slaapoefentherapeute Ria Geurtsen uit Lelystad het laatste. Slecht slapen is de oorzaak van veel klachten, stelt ze. Sommige mensen krijgen er zelfs een burn-out van.

Lees het hele artikel

De grootste irritaties tijdens het slapen. Wat vindt Nederland?

Piekeren, plassen en een snurkende bedgenoot zijn ’s nachts onze grootste frustraties, blijkt uit onderzoek van IKEA Nederland naar Nederlandse slaapgewoonten. IKEA voerde dit onderzoek uit in februari 2018 in samenwerking met onderzoeksbureau Novio Research.  In dit artikel leest u wat de resultaten van dit onderzoek zijn. Lijken Nederlanders veel op elkaar, of is iedereen anders?

Lees het hele artikel