Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Blauw licht heeft een donkere kant

Blootstelling aan blauw licht in de avonduren, afkomstig van elektronica en energiezuinige lampen, is schadelijk voor uw gezondheid. Tot de komst van kunstmatige verlichting, was de zon de belangrijkste lichtbron, en spendeerde mensen hun avonden (relatief) in het donker. Tegenwoordig zijn de avonden in het grootste gedeelte van de wereld verlicht en nemen we de toevoeging van al deze lichtbronnen voor lief. Maar misschien betalen we wel een prijs voor al deze extra verlichting...

Lees het hele artikel

Hoe een technologie-vrije slaapkamer voor een betere nachtrust zorgt

Kunt u zich de laatste keer herinneren dat u op uw matras plofte zonder uw telefoon of tablet in uw hand, of tenminste binnen handbereik?

Als u zich dit niet kunt herinneren is het misschien een geruststellende gedachte dat u niet de enige bent. Maar liefst 90% van ons maakt in het uur voor bedtijd regelmatig gebruik van mobiele apparaten, ondanks dat de wetenschap suggereert dat dit geen gunstig effect heeft op uw slaap.

Daarom stellen we nu een drastische maatregel voor: weg met de (mobiele) apparaten in de slaapkamer! Voor sommigen zal dit erg extreem zijn, maar na het lezen van dit artikel denkt u daar misschien anders over en staat u er voor open om het eens te proberen. 

Lees het hele artikel

Slaapproblemen: het eigen lichaam als tegenstander

Gek eigenlijk dat uw lichaam in veel gevallen uw ‘bondgenoot’ is, maar dat het bij slaapproblemen precies andersom werkt. Als lichaamsvreemde stoffen - zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten - het lichaam binnendringen komt het immuunsysteem in actie. Het lichaam spant zich tot het uiterste in om de indringers zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. In veel gevallen lukt dit. Bij slaapproblemenis uw eigen lichaam vaak een tegenstander. In dit artikel leest u hoe dat komt.

Lees het hele artikel

Nieuwe behandelmethoden voor slaapapneu

Slaapapneu is een veel voorkomende aandoening. Er zijn naar schatting 500.000 Nederlanders die lijden aan deze andoening, die zich kenmerkt door lange pauzes tussen de ademhalingen tijdens de slaap. Helaas verdragen veel patiënten met slaapapneu de meest effectieve therapie van dit moment, CPAP - ook wel Continuous Positive Airway Pressure, waarbij door middel van een masker continu een druk op de luchtwegen wordt uitgeoefend- niet. Voor deze mensen is de nieuwe methode een oplossing zijn: pacemaker therapie. 

Lees het hele artikel

Zo snackt u slim tussendoor

Wanneer u wat later op de dag overvallen wordt door een knagende maag, dan is er niets op tegen om een tussendoortje te nemen. U moet er dan wel op toezien dat de snack die u kiest past binnen een gezond voedingspatroon. Er vrolijk op los snacken met chips, koekjes, chocolade en dergelijke mag best wel een keer, maar u moet er geen dagelijkse gewoonte van maken.

Lees het hele artikel

7 manieren om productief te zijn na een slechte nachtrust

Het kan de beste overkomen: zelfs als u het type persoon bent die 8 uur slaap boven alles stelt, komt het soms voor dat u gewoon niet kunt slapen. Wat de reden van uw slechte nachtrust ook is, uw prioriteit is nu om uw dag productief door te komen, ook al vallen uw ogen af en toe dicht. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

Lees het hele artikel

Zo blijft u koel tijdens uw slaap

Uw lichaam koel houden is essentieel voor een goede nachtrust. Maar wanneer de zomer zijn intrede heeft gedaan kunnen de nachten warm en klam zijn, waardoor het moeilijker wordt om een aangename temperatuur te behouden zonder daarvoor de airco op de hoogste stand te zetten. Slapen zonder airconditioning is ook nog eens een betere oplossing voor het milieu (en uw energierekening). Maar hoe slaapt u koel zonder de hele nacht te liggen woelen en ’s ochtends klam van het zweet wakker te worden? Dat leggen we uit in dit artikel.

Lees het hele artikel

Welk matras is het beste voor mensen met lage rugpijn/lumbago?

Rugpijn is een van de meest voorkomende redenen dat mensen op middelbare leeftijd hun mobiliteit verliezen. Pijn kan de reden zijn dat mensen zich niet meer actief bewegen, waardoor het moeilijker wordt voor hen om op een gezond gewicht te blijven en kracht, uithoudingsvermogen en balans te behouden als zij ouder worden. Het behandelen en beheren van rugpijn welke is ontstaan als gevolg van een blessure of gezondheidsproblemen, is cruciaal om gezond en actief te blijven leven. 

Lees het hele artikel

6 verrassende manieren om stress te verminderen en beter te slapen

U kunt wel de beste slaapomgeving creëren en alle schaapjes ter wereld tellen, maar als uw stresshormonen in de war zijn, is het haast onmogelijk om een goede nachtrust te hebben.

Het is geen geheim dat een kleine hoeveelheid stress goed is. Een beetje stress kan uw immuunsysteem opvoeren zodat u sneller over een verkoudheid of infectie heen bent, en ook uw mentale prestatie een opkikker geven zodat u op het werk scherper en productiever bent. Maar wanneer de stresshormonen, zoals cortisol, constant en in een grote hoeveelheden in uw lichaam aanwezig zijn kan dit uw nachtrust ernstig verstoren.

Maar wat kunt u doen tegen stress naast het vaak aanbevolen yoga, meditatie en een warm bad? Het blijkt dat er genoeg andere (soms verrassende) manieren zijn die kunnen helpen om het stressniveau in uw lichaam te verlagen zodat u meer ontspannen naar bed gaat en ’s ochtends alle energie hebt om de dag vol goede moed te beginnen!

Lees het hele artikel

Het kopen van een matras op internet zonder risico

De meeste consumenten zijn er nog steeds van overtuigd dat het kopen van een matras via een webshop een verhoogd risico inhoudt. Want een matras moet u toch eerst zien en uitproberen voordat u tot aankoop overgaat.

Maar hoe goed bent u in staat om in een showroom met de kleren en vaak nog de schoenen aan een matras te beoordelen? Waarbij de al maar pratende verkoper niet van uw zijde wijkt!

Lees het hele artikel