Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Buiten slapen in het zomerseizoen

Gisteren, 21 juni, begon het zomerseizoen officieel in Nederland en dat kunnen we ook merken. Volgende week kunnen de temperaturen namelijk oplopen tot wel 30 graden Celsius. Hierdoor wordt het ’s nachts heel warm en is het wat moeilijker om in slaap te vallen. Dit probleem kan opgelost worden door buiten te slapen en dat schijnt ook heel gezond te zijn. In dit artikel lees je waarom dat zo is.

Lees het hele artikel

Chimpansees slapen schoner dan mensen

Wie had dit gedacht? Chimpansees slapen op schonere slaapplekken dan mensen. Dit klinkt raar, maar eigenlijk is het best logisch.

Lees het hele artikel

Waarom je moe blijft na dronken te slapen

Heb je weleens gemerkt dat je veel gemakkelijker in slaap valt wanneer je dronken bent? Dan heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat je de volgende ochtend toch nog heel moe bent, en daar is een reden voor.

Lees het hele artikel

De must have voor iedereen die van slapen houdt

Ken of ben je iemand die altijd en overal in slaap valt? Grote kans dat je dan vaak last hebt van een stijve nek, maar dat is nu officieel voorbij. Want dit is dan de musthave voor jou!

Lees het hele artikel

Zijslapen is slecht voor je hartritme

Onlangs publiceerde RTL-Nieuws de resultaten uit een onderzoek van Nederlandse en Franse cardiologen over de gevolgen van verschillende slaaphoudingen. De resultaten waren opmerkelijk en gaven een nieuw beeld over slaaphoudingen.

Lees het hele artikel

Zo val je snel in slaap in deze hitte

Dit jaar kunnen we de zomer extra vroeg vieren. De temperaturen zaten deze maand heel vaak tussen de 25 en 30 graden Celsius en er zijn een aantal warmterecords verbroken. 's Nachts is het ook warmer dan normaal, waardoor veel mensen moeite hebben met slapen. In dit artikel deel ik een aantal belangrijke tips met je zodat je 's nachts geen last meer hebt van de warmte.

Lees het hele artikel

Uitslapen kan je gezondheid verbeteren

In Nederland hebben mensen een heel actief leven. Over het algemeen wordt er overdag gewerkt of gestudeerd en in de avond is er mogelijk tijd om televisie te kijken. Door kunstmatig licht gaan mensen steeds later naar bed, hierdoor ontstaat er slaaptekort. Het komt vaak voor dat mensen door de week weinig slapen en het tekort proberen in te halen in het weekend, maar heeft dit wel nut?

Lees het hele artikel

Mensen die snoozen zijn intelligenter en gelukkiger

In het begin van de maand werd een artikel gepubliceerd over de negatieve gevolgen van snoozen op onze hersenen. Snoozen kent ook voordelen voor ons lichaam. Wist je dat mensen die snoozen intelligenter zijn dan mensen die meteen uit bed springen bij het eerste geluid van de wekker?

Lees het hele artikel

Geen last meer van snurkgeluiden

Nederland telt meer dan 6 miljoen mensen die snurken. Dit heeft invloed op de hele maatschappij. Het snurken veroorzaakt namelijk heel veel geluidsoverlast bij de partners van de personen die snurken. Opmerkelijk is dat partners van snurkers vaker de huisarts bezoeken dan partners van niet- snurkers. Gelukkig hebben ex-Nokia audio- experts hier een oplossing voor gevonden met de QuietOn Sleep-oordopjes. Maar hoe werkt het product en wat zijn de eigenschappen ervan?

Lees het hele artikel

Revolutionaire doorbraak in ziekenhuizen door nieuwe sensorsystemen

In Rotterdam gaat Het Franciscus Gasthuis het EarlySense systeem patiëntveiligheidssysteem gebruiken. Wat doen zo'n systeem en wat zijn de voordelen ervan?

Lees het hele artikel