Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Welke matras? weblog

Het Welke matras? weblog houdt u op de hoogte op het gebied van slapen en alle verwante zaken. Heeft u klachten of vragen over de aanschaf van een matras? Laat een reactie achter op één van de onderstaande artikelen.

Kan Alzheimer voorkomen worden door goede slaap?

Een goede nachtrust doet mogelijk meer dan u alleen klaarstomen voor de volgende dag. Het is mogelijk dat het u beschermt tegen alzheimer. Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband is tussen slechte slaap en een hoger risico op het opeenhopen van amyloïde eiwit plaques in de hersenen, een belangrijk kernmerk van de ziekte. 

Lees het hele artikel

Waarom het zo moeilijk is om te slapen op vakantie

Wetenschappers hebben een dier-achtig instinct gevonden, waardoor we alert blijven wanneer we een nacht doorbrengen in een onbekende omgeving.

 

Lees het hele artikel

Slapeloze nachten door de hitte? Stop je lakens in de vriezer

De hitte is niet echt bevorderlijk voor een goede nachtrust, maar slaapexpert Dr Neil Stanley weet de oplossing: stop je dekens in de vriezer.

Lees het hele artikel

Klimaatverandering heeft mogelijk invloed op de slaapkwaliteit van mensen

De opwarming van de aarde heeft mogelijk invloed op de slaapkwaliteit van mensen. Als temperaturen lokaal hoog oplopen – iets wat naar verwachting steeds vaker gaat voorkomen – slapen mensen minder goed dan normaal.

Lees het hele artikel

Robbie Williams eet in zijn slaap

Robbie Williams heeft een bijzondere slaapstoornis. De 43-jarige zanger staat geregeld in zijn slaap op en gaat dan op jacht naar zoetigheid. “Ik doe het niet expres en heb ook geen idee dat het gebeurt”, zei Robbie. “Ik slaap gewoon door.”

Lees het hele artikel

Minder dieetzout kan voor minder toiletbezoeken in de nacht zorgen

Mannen met nycturie worden ’s nachts wakker en moeten vervolgens nodig naar de toilet. Nycturie zorgt ervoor dat de slaap wordt onderbroken wat kan leiden tot meer stress, irritatie en vermoeidheid. Volgens onderzoek uit maart van dit jaar, kan het verminderen van zout tijdens het dieet al helpen bij nycturie.

Lees het hele artikel

Welke invloed heeft slaap op uw werkgewoonten?

Gemiddeld slapen we zo’n 26 jaar in ons leven. Het bekende advies luidt dat we tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig hebben. En de meeste mensen houden zich daar netjes aan.

Maar wat gebeurt er als we het de aanbevolen hoeveelheid nachtrust negeren? Als het werk en het leven in de weg staan en we veel te laat opblijven of juist heel vroeg wakker worden?

Lees het hele artikel

Val makkelijker in slaap dankzij traditionele Chinese slaaptechniek

Wordt u regelmatig midden in de nacht wakker, dan kan traditionele Chinese geneeskunde (TCM) een oplossing bieden. TCM is de verzamelnaam van de diverse vormen van Chinese geneeskunde, waar acupunctuur een belangrijk onderdeel van is.

Lees het hele artikel

Snurkend naar de dood: De symptomen en gevaren van onbehandelde slaapapneu

Slaap is een kritisch en belangrijk element van het menselijk bestaan. Gemiddelde slaapt een mens zo’n 25%-35% van hun leven. Slaap zorgt ervoor dat het lichaam en brein kunnen herstellen van de stress uit het dagelijks leven. Problemen tijdens het slapen kan dan ook verweten worden aan verschillende gezondheidsproblemen en kunnen zorgen, als het niet behandelt wordt, voor grote  gevolgen. 

Lees het hele artikel

Lage rugpijn: Een veel voorkomend probleem in Nederland

Sommige mensen hebben alleen na een zware dag van fysieke arbied wat last van lage rugpijn, andere worden hier dagelijks door getroffen. Nek- en lage rugpijn is een veel voorkomend dagelijks probleem in Nederland bij zo'n 2 miljoen mensen. Dit brengt voor de mensen zelf en de maatschappij verschillende gevolgen met zich mee. 

Lees het hele artikel