Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras Maandag: Beste matras kiezen! Terug naar blog overzicht

Matras Maandag: Beste matras kiezen!

In MatrasMaandag wordt elke maandag wekelijks een onderwerp besproken rondom matrassen en de aanschaf hiervan. In deze tweede week gaat Peter Trompert, algemeen directeur van Select Comfort in op het kiezen van het beste matras.

Het duurste matras is niet meteen het beste matras.

Een goed matras kiezen.

Mijn naam is Peter Trompert. Ik ben algemeen directeur van Select Comfort. Vandaag is het weer matrassen maandag tijd om een vraag van u te beantwoorden.

Waaraan moet een matras voldoen?

Allereerst natuurlijk moet een matras op correcte wijze u lichaam ondersteunen. Daarnaast moet het afgescheiden lichaamsvocht snel en adequaat worden afgevoerd, want u verliest gemiddeld per nacht ongeveer een glas water aan vocht en daar moeten we zeker van zijn dat het niet in uw matras terecht komt. Daarnaast zal het matras de drukpunten op uw lichaam tot een minimum moeten beperken. Uiteraard moet u ook goed en prettig op een matras kunnen bewegen, optimaal comfort is uiteraard een vereiste waar elke matras aan moet voldoen.  Want ‘s nachts  en zeker bij het inslapen wilt u toch comfortabel de nacht kunnen doorbrengen op uw matras.

Is het duurste matras ook het beste matras?

Hoeveel geld heeft u beschikbaar of wenst je uit te geven voor een nieuw matras. Tegenwoordig tref je matrassen aan van €49,- tot wel €15.000 voor een compleet boxspring set. Daarbij mag u er niet van uit gaan dat het meest dure matras ook het allerbeste matras is. Want volgens de consumentenbond is prijs niet representatief en zeker niet het zelfde als kwaliteit.  

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.