Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras Maandag: Matras draaien of keren? Terug naar blog overzicht

Matras Maandag: Matras draaien of keren?

Deze week ontvingen wij een vragen van een klant over hoe vaak moet ik nou een matras draaien of keren? Peter Trompert, matras expert van WelkeMatras geeft hierover duidelijk antwoord en legt uit waar op u moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras.

Matras maandag

Hoe vaak moet ik nou een matras omdraaien of keren?

Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. dit is natuurlijk een vervelende activiteit. want een gemiddeld één persoonsmatras weegt al gauw een 20 tot 25 kilo. Gelukkig heb ik goed nieuws voor jullie! Tegenwoordig is het zo dat matrassen van een bepaalde kwaliteit niet meer gedraaid of gekeerd hoeft te worden. Het schuim of de pocketveren van het matras zijn tegenwoordig van een dermate kwaliteit dat een matras omkeren of draaien niet meer nodig is.

Toch advies  gekregen om het matras om te draaien of om te keren?

Mocht u op zoek zijn naar een nieuw matras en er wordt u geadviseerd om het matras te keren één keer in het kwartaal of maand of u matras te draaien, dan moet u toch wat voorzichtig zijn ten aanzien van de kwaliteit. Feitelijk zegt de verkoper op dat moment tegen u dat het betreffende matras een langdurige belasting op dezelfde positie niet aan kan. Ergo de materialen zijn niet van een zodanige kwaliteit dat langdurig gebruik mogelijk is. Als ik u was zou ik bij een dergelijk advies toch maar eens even ergens anders gaan kijken.

Wilt u meer weten over de onderhoud van het matras bekijk deze pagina: matras onderhoud

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Gerrit Jan Bril

op Zaterdag 30 december 2017 om 13:14 uur


Ik een boxspring met de excellence pocketvering matras soepel en de splittopper clima best met blue flex moeten deze allebei gedraaid worden

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.