Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras Maandag: Matras hygiëne Terug naar blog overzicht

Matras Maandag: Matras hygiëne

Deze week ontvingen wij een vraag van een bezoeker over: Hoe hygiënisch is nou een matras? En wat kan ik doen om de hygiëne van het matras te verbeteren?  Peter Trompert, matras expert van WelkeMatras geeft hierover duidelijk antwoord en legt uit wat de mogelijkheid is om de hygiëne van het matras te verbeteren.

Matras maandag

 

Hoe hygiënisch is nou een matras?

We doen er tegenwoordig alles aan om ons huis zo hygiënisch mogelijk te maken. We poetsen en wassen ons suf maar aan ons matras doen we eigenlijk niets. Wist u dat een matras na een gebruik van 5 tot 7 jaar bestaat uit ongeveer 40% niet oorspronkelijke materialen. Wij laten graag aan uw fantasie over waar deze materialen uit bestaan. Ter illustratie willen wij het volgende aan u meedelen: het gemiddelde toilet naast een autobaan is schoner dan het matras waar u elke avond op gaat liggen.

Hoe kan ik hygiënisch slapen?

Tegenwoordig zijn er matrashoezen beschikbaar die uw lichaamsafvalstoffen opvangen. deze afvalstoffen zijn lichaamsvocht, huidschilfers en haren die u verliest tijdens het slapen en in het matras terecht komen. De matrashoezen zijn makkelijk aan te brengen en te verwijderen. Om het beste resultaat te krijgen raden wij u aan eens in het kwartaal de matrashoes te wassen. 

Wilt u meer weten over hygiëne? Bezoek dan eens deze pagina: slaap hygiëne

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 2 reacties

HJ van de beek

op Dinsdag 28 mei 2013 om 22:13 uur


Vraag wij hebben ongeveer 4 of. 5 jaar
Een matras van u daar ik door mij handicap
Veel zweet is mijn vraag hoe lang hij nog mee gaat

Peter Trompert

op Woensdag 29 mei 2013 om 10:35 uur


Geachte mevrouw, heer Van de Beek,

In het algemeen is het moeilijk op voorhand een indicatie af te geven van de levensduur van een matras. Hoe lang u plezier van een bepaald matras heeft, hangt mede af van de constructie, de materialen en de wijze van gebruik van het matras.

Bij een matras dat gemaakt is van kwalitatief goede materialen in combinatie met een verantwoord gebruik en onderhoud, mag u verwachten dat u gemiddeld 10 jaar probleemloos van uw matras kunt genieten.

Met vriendelijke groeten,

Peter Trompert
Welke matras?

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.