Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras Maandag: Matrassen vergelijken Terug naar blog overzicht

Matras Maandag: Matrassen vergelijken

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw matras komt u in een voor u onbekende wereld terecht. U wordt overspoelt met informatie, prijzen, mogelijkheden enzovoorts. En aan het einde van de rit is het goed mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In deze matras maandag, over matrassen vergelijken, ga ik u helpen in uw zoektocht naar het juiste matras.

Matras vergelijken

Vergelijken op basis van eigenschappen

Eerst dient u matrassen te vergelijken op basis van eigenschappen bijvoorbeeld zijn er traagschuim matrassen maar ook pocketveren matrassen. Verstandig is dat u diverse mogelijkheden op een rijtje zet en voor uzelf vast stelt welke eigenschappen het beste bij u passen.

Heeft u uw keuze voor een bepaalde matras soort bepaald dan is het verstandig een budget samen te stellen, want uiteraard is het geld wat u beschikbaar heeft mede bepalend  voor de aankoop die u kunt verrichten.

Matrassen vergelijken door middel van proefslapen

Van groot belang is het dat u het matras van u keuze tenminste 14 dagen thuis gratis mag uitproberen want hoe kunt u nu een matras kopen terwijl u niet weet hoe het matras zich bij u thuis in de slaapkamer verhoudt.

Ook is het van belang te kijken naar de levensduur van het matras. Gemiddeld zal elke matrassen verkoper aan u vertellen dat het matras van uw keuze tenminste tien jaar mee gaat. Verstandig is het daarbij altijd te vragen naar hard bewijs. Een belangrijk criterium is of het matras is goedgekeurd door een vooraanstaande onafhankelijke organisatie zoals bijvoorbeeld de consumentenbond, TNO of TÜV Rheinland.

En als laatste spelen natuurlijk levertijd en garantie ook een rol.  

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.