Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras Maandag: Traagschuim matras; waar op te letten bij de aankoop? Terug naar blog overzicht

Matras Maandag: Traagschuim matras; waar op te letten bij de aankoop?

Deze week ontvingen we een vraag van mevr. van Bueren uit Gorinchem over het traagschuim matras. Peter Trompert, matras expert van WelkeMatras? geeft uitleg over het traagschuim matras en op welke zaken je moet letten bij de aankoop van een traagschuim matras. 

Peter Trompert beantwoord in matras maandag een vraag van een bezoeker. Deze week een vraag over het traagschuim matras.

Matras Maandag: Traagschuim matras kopen

Open celstructuur

Waar moet je nu opletten bij een traagschuim matras? Van belang is dat het traagschuim van het matras een open celstructuur heeft. Door de open celstructuur kan het lichaamsvocht dat eventueel in het matras terecht kan komen op een juiste wijze worden afgevoerd. Tevens is hierdoor sprake van een betere ventilatie dan wanneer er wordt gekozen voor een traagschuimmatras zonder open celstructuur.

Hoogte van de traagschuim toplaag

Tegenwoordig zie je dat de toplaag van een traagschuim matras vaak varieert tussen zo'n 4 en 9 centimeter dik. De biomechanische afdeling van de katholieke universiteit van Leuven heeft onderzocht wat nu de ideale hoogte is van de traagschuim toplaag bij een matras. Hieruit is gebleken dat een optimaal resultaat wordt geboekt bij een dikte van zo'n 5 tot 7 centimeter. Indien de toplaag dikker wordt dan 7 centimeter kan er een soort van 'hangmat' situatie ontstaan, waardoor u te diep in het matras komt te liggen. Een te lage traagschuim toplaag zorgt voor een verminderd drukverlagend effect.

SG Waarde Traagschuimmatras

Tevens van belang is de zogenaamde SG waarde. Het Soortelijk gewicht van het matras. Deze kan nog sterk variëren. Een ideale SG waarde van een traagschuim matras ligt tussen de 50 en 65. Een te lage SG waarde zorgt voor een verkorte levensduur. Een te hoge SG waarde bijvoorbeeld 70 of 80 zorgt ervoor dat u minder comfortabel op het matras kunt bewegen.

Heeft u ook een vraag aan Peter? Stelt u deze dan via onderstaande reactiemogelijkheid. We zullen deze dan zo snel mogelijk behandelen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.