Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Matras Maandag: Waarom en wanneer een matrastopper? Terug naar blog overzicht

Matras Maandag: Waarom en wanneer een matrastopper?

Mijn naam is Peter Trompert. Ik ben de algemeen directeur van Select Comfort en op matras maandag zal ik wederom een vraag beantwoord van een van onze bezoekers van onze website. De vraag van vandaag is: Moet ik nu een topmatras kopen of ben ik al gelijk toe aan een nieuwe matras?

Matras Maandag: Wanneer en waarom een matrastopper?

 

Allereerst valt mij op dat bij nieuwe matras een matrastopper altijd automatisch wordt mee verkocht en ik heb me altijd afgevraagd waarom dat is. Is het nieuwe matras dan niet goed genoeg? Zijn de drukverlagende, lichaamsondersteunende en vochtverwerkende eigenschappen van deze matras dan niet op orde? Vaak is het zo dat een matrastopper mee verkocht gaat worden niet zozeer omdat het matras niet goed is maar wel omdat we dat als verkopende partij een extra product bij u kunnen stallen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Wanneer heeft een matrastopper zin?

Een matrastopper heeft alleen zin op het moment dat uw matras nog in een behoorlijke goede conditie is. Op het moment dat uw matras al een jaar of 7 tot 8 jaar oud is en al behoorlijk aan volume en veerkracht  heeft ingeboet is de aanschaf van een matrastopper totaal zinloos. Want op het moment dat het matras doorzakt en u legt daar een matrastopper op dan zult u zien dat die matrastopper ook mee doorzakt. In dergelijke gevallen kunt u veel beter tot een nieuwe matras overgaan.

Een matrastopper heeft dan ook enkel en alleen zin op het moment dat uw matras nog in goede conditie is. Een goed voorbeeld van een matrastopper welke u op zo'n moment kunt aanschaffen is een topper gemaakt van traagschuim. Zodoende voegt u drukverlagende eigenschappen toe aan uw matras. Een matrastopper zal zo tevens dienst doen om een extra stukje comfort aan uw huidige slaapsituatie toe te voegen. Alleen onder die omstandigheden is het raadzaam om een matrastopper aan te schaffen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Harry Ijtsma

op Woensdag 29 mei 2013 om 14:16 uur


BEDANKT VOOR DE INFORMATIE

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.