Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

6 Slaapweetjes waarmee je scoort op een feestje! Terug naar blog overzicht

6 Slaapweetjes waarmee je scoort op een feestje!

Op elk feestje heeft iedereen het hoogste woord over de laatste roddels, ontwikkelingen en nieuwsberichten. Het is echter ook weleens leuk om wat te vertellen over alle spannende dingen die gebeuren terwijl je aan het slapen bent. Wij hebben voor jou een zestal slaapweetjes op een rij gezet waarmee je zeker indruk zult gaan maken.

Slaapweetjes waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord.

Door schaapjes tellen val je niet eerder in slaap.

De meeste mensen denkt dat doormiddel van het tellen van schaapjes ze sneller in slaap vallen. Dit is niet waar. Volgens een onderzoek van Oxford University is gebleken dat door het denken aan een waterval je 20 minuten eerder in slaap valt dan door schaapjes te tellen.

Niet alleen kinderen slapen met een knuffel

Slapen met een knuffel dat doe je toch alleen in je kindertijd! Slapen met een knuffel gebeurt niet alleen door kinderen maar ook door volwassenen. Ongeveer 15% van de vrouwen en  20% van de mannen slapen met een knuffel als hun partners niet aanwezig zijn. Sommige doen zelf het favoriete luchtje van hun partner op hun knuffel zodat ze zich niet alleen voelen. Slapen met een knuffel als je partner weg is geeft veel mensen een veilig gevoel welke ze missen als hun partner niet naast hun ligt.

Korter slapen maakt je dikker!

Korter slapen maakt je dikker dan als je lang slaapt. Uit een onderzoek onder jongeren is gebleken dat jongeren die kort slapen dikker zijn dan hun leeftijdsgenoten die langer slapen.  De oorzaak van het dikker worden is het leptine hormoon. Deze hormoon zorgt ervoor dat je meer zin in eten krijgt waardoor kort slapers meer een honger gevoel hebben dan lange slapers.  

Langer worden tijdens slapen!

Het kan zo zijn dat als je wakker wordt je een paar centimeter gegroeid bent ten opzichte van de avond ervoor. Dit komt doordat als je lang uit en uitgerust op je matras ligt te slapen onbewust een aantal klieren actief worden die de groei van het menselijk lichaam stimuleren.

Bedconflicten

Uit een onderzoek uit België is gebleken dat van tien echtparen er zes op zijn minst vier keer in de week ruzie maken in bed. De grootste oorzaak hiervan is snurken en het wegtrekken van de dekens. Het gevolg hiervan is dat een van de twee een paar kostbare slaapuurtjes moet inleveren. Daarom is het volgens slaappsycholoog Chris Alford beter om niet op dezelfde kamer te slapen als je partner, omdat dit de relatie goed kan verstoren.

Draaien tijdens het slapen moet!

Volgens slaapexperts is draaien tijdens het slapen een must. Omdat we ongeveer om de 10 minuten onbewust draaien zorgen we ervoor dat het bloed goed door ons lichaam stroomt. Lig jij de hele nacht stijf op je rug zonder te draaien dan wordt je de volgende morgen zo stijf als een plank wakker en ben je totaal niet uitgeslapen.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.