Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Apart slapen, de doodsteek voor je huwelijk? Terug naar blog overzicht

Apart slapen, de doodsteek voor je huwelijk?

Slaap je niet met je partner in één bed? Je bent niet de enige. Uit een nieuwe studie blijkt dat een kwart van de Britten regelmatig gescheiden slaapt.

Steeds meer stellen slapen gescheiden. Uit onderzoek is gebleken dat inmiddels één op de vier Amerikaanse echtparen apart slaapt. Maar nog steeds de meeste echtparen vinden het veel te gezellig met zijn tweeën. Zij blijven dan ook lekker samen slapen.

Het is niet altijd even comfortabel om met een partner het bed te delen die graag diagonaal ligt, het altijd warm heeft en waar jij het koud hebt. Of die heel beweeglijk is, of snukt en er andere bedtijden op na houdt.

Nachtscheiding

Toch is de ’nachtscheiding’ een groeiend fenomeen. „Dat kan een heleboel redenen hebben, waarbij snurken huizenhoog bovenaan staat. Bijna 45% van alle mannen snurkt, tegen 25% van de vrouwen, en heel wat mannen weten daarbij een niveau van 85 decibel te halen: het geluid van een zware vrachtwagen”.

Psycholoog en relatie-expert Donna Dawson vindt de uitkomsten zorgwekkend. "De kans is groot dat partners emotioneel uit elkaar groeien als ze gescheiden slapen. Je intimiteit als koppel verslechtert als je 's nachts alleen bent. Ook loop je het risico dat je seksleven minder wordt, aangezien je niet langer wordt gestimuleerd door de fysieke aanwezigheid van je partner."

Seks of een goed gesprek hoeft niet altijd ’s avonds te gebeuren, en daarna kun je alsnog naar een andere kamer gaan. Natuurlijk is het héérlijk om af en toen alleen te slapen; dan kun je lekker als een zeester het hele bed in beslag nemen. Maar samen de nacht doorbrengen vinden veel echtparen toch knusser. En veiliger. 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

hans

op Donderdag 02 november 2017 om 14:39 uur


Ik ben niet tégen het samen in één (groot) bed slapen, maar verwonder me telkens weer over het bestaan van twee-persoonsmatrassen, terwijl ieder individue toch andere behoeftes heeft. Twee matrassen en twee dekbedden is m.i. ook helemaal niet verkeerd ....

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.