Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Auping niet blij met WelkeMatras? Terug naar blog overzicht

Auping niet blij met WelkeMatras?

Onlangs werd WelkeMatras? door de heer Ronald Slooter , account manager van Auping,  op de vingers getikt.  Alle informatie die wij over Auping en haar dealers op de website vermelden moet worden verwijderd.  Kennelijk is Auping geen voorstander van een objectieve en open communicatie met haar potentiele klanten.

Auping dreigt met juridische stappen

De meest gehoorde klacht van mensen die op zoek zijn naar een nieuw matras is: Ik zie door de bomen het bos niet meer. Deze onduidelijkheid is in het voordeel van de dealer en de fabrikant en in het nadeel van de consument.  WelkeMatras? wil in deze ongelijkheid verandering  brengen. Dit streven ziet Auping waarschijnlijk als een bedreiging.

Auping  neemt kennelijk het standpunt in dat alleen zij over haar producten en diensten naar buiten mag treden, tenzij aan een derde partij toestemming is verleend. In het tijdperk van internet en open communicatie een verrassende mening. Maar de redactie van WelkeMatras? begrijpt de achterliggende gedachte wel.  Immers Auping werkt  met een gesloten distributiesysteem, zoals de heer Slooter nog een keer nadrukkelijk aan ons bevestigde.

Handelswijze Auping afgeraden door WelkeMatras?

WelkeMatras? is geen voorstander van een gesloten distributiesysteem. Immers een dergelijk systeem werkt prijs opdrijvend. De dealer verbindt zich voor een bepaald gebied voor een langere tijd aan een producent. Als compensatie ontvangt de dealer een zeer hoge marge. In het geval van matrassen kan de verdienste van de dealer wel oplopen tot 3 x de inkoopprijs. Matrassen worden daardoor onnodig duur.

Tevens loopt de klant het risico dat het advies van de dealer uitgaat naar het matras waar het meeste op wordt verdiend. Met andere woorden, niet het belang van de klant staat voorop maar de portemonnee van de dealer. Dat is een ongewenste situatie.

Wij zullen de lezer van WelkeMatras? op de hoogte houden over de verdere acties van Auping. Maar u bent natuurlijk van harte welkom om uw mening over dit onderwerp met ons te delen.

 

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 5 reacties

Ronald

op Maandag 14 april 2014 om 11:10 uur


Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe matras. Afgelopen zaterdag heb ik nog een Auping Plaza bezocht. Dus als ik het goed begrijp dan koopt deze winkel een matras in voor E 500 en verkoopt deze dan aan mij voor E 1500? Ik vond de prijzen die Auping hanteert al aan de hoge kant. Ik weet nu waarom.

Peter Trompert

op Maandag 14 april 2014 om 11:56 uur


Geachte heer Rob,

De exacte margeberekening van een Auping matras heb ik niet voor handen. Maar het zou mij niet verbazen dat uw berekening een juiste afspiegeling van de werkelijkheid is.

Jarenlang heeft Auping een actie gevoerd waarbij het 2e matras voor de helft van de prijs werd aangeboden. Dat komt feitelijk neer op een korting van 25%. Nu loopt er een actie waarbij een combinatie korting te behalen valt van maar liefs E 940. Deze prijskortingen zijn dermate hoog dat je er van mag uitgaan dat deze acties al in de verkoopprijs zijn meegenomen. In ieder geval biedt de marge voldoende ruimte om op een bijna structurele wijze hoge kortingen aan te bieden.

bert

op Woensdag 16 april 2014 om 23:42 uur


iets anders dan de inhoud van bovenstaand artikel maar een vraag..

Waarom verkoopt u geen koudschuimmatrassen met goed schouderzone ?

Peter Trompert

op Zaterdag 19 april 2014 om 11:28 uur


Geachte heer Bert,

WelkeMatras? is een website die voorlichting geeft over matrassen, matrasfabrikanten en aanbieders van deze en aanverwante producten. De website is dus niet bedoeld om producten te verkopen.

Met vriendelijke groeten,

Peter

op Donderdag 29 december 2016 om 14:25 uur


onafhankelijkheid is ver te zoeken:

"Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerkenEnergy+,MediActive enTotalfit"

Toevallig staat deze op nr. 1....... goh.

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.