Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Auping ontwerpwedstrijd voor kinderen Terug naar blog overzicht

Auping ontwerpwedstrijd voor kinderen

Auping bestaat dit jaar 125 jaar en dat wil de beddenfabrikant uit Deventer aan iedereen laten weten. Een van de activiteiten die de onderneming in het kader van dit jubileum heeft georganiseerd  is een ontwerpwedstrijd voor leerlingen van de basis school. Het doel is kinderen op jonge leeftijd in contact  te brengen met techniek.

Kinderen in contact met techniek brengen

De basisscholen die zich voor de wedstrijd hadden ingeschreven ontvingen in aanloop naar de Week van de Techniek een Auping Auronde in onderdelen. De leerlingen mochten het bed zelf monteren en ontwerpen. Onder leiding  Auronde ontwerper Frans de la Haye heeft een vakjury  groep zeven van basisschool De Hagenpoort uit Deventer als winnaar gekozen tijdens de tentoonstelling van de bedden in de Lebuïnuskerk te Deventer. De klas wint een rondleiding in de Auping fabriek in Deventer en gaat naar het Twents Techniekmuseum Heim in Hengelo.

Jeugd maakt kennis met techniek

De Auping Auronde, bestaat dit jaar veertig jaar en wordt nog altijd in Deventer grotendeels met de hand gemaakt. “Ook de komende decennia willen we de Auronde en onze andere bedmodellen in Deventer blijven ontwikkelen en maken. We vinden het daarom belangrijk om techniek en creativiteit onder de jeugd te stimuleren,” zegt Aart Roos, CEO bij Auping. ”Het eindresultaat van het werk van de groep zeven leerlingen is indrukwekkend en inspirerend, het zijn ware ‘collector’s items’ geworden.”

Opbrengst voor SOS Kinderdorpen

De wedstrijd van de Nederlandse beddenfabrikant is een project met kinderen en voor kinderen. De creatieve Aurondes worden door Auping geveild en de opbrengst hiervan gaat naar SOS Kinderdorpen, het goede doel waar Auping zich de komende drie jaar voor inzet.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.