Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Autorijden en slapen: een levensgevaarlijke combinatie Terug naar blog overzicht

Autorijden en slapen: een levensgevaarlijke combinatie

We hebben het allemaal wel een keer beleefd. Plotseling word je overmand door slaap en kun je je ogen niet meer openhouden.  Dat kan zeer hinderlijk zijn bij allerlei dagelijkse bezigheden of tijdens het werk. Maar bijvoorbeeld ook levensbedreigend tijdens het maken van een autorit.

Automobilisten worden vaak door slaap overmand

Het onderzoek

Bijna 1 op de 10 deelnemers aan het groot nationaal slaaponderzoek zegt namelijk weleens in slaap te vallen of moeite te hebben wakker te blijven achter het stuur. Dat is een schrikbarende constatering. Het indutten als je al slaperig bent, heeft volgens slaaponderzoeker Jeroen Benjamins te maken met de mate waarin je je aandacht bij het rijden kunt houden. '’s Nachts is er veel minder licht dan overdag om je lichaam te vertellen dat je wakker zou moeten zijn. Het autorijden wordt daardoor erg monotoon. Je alertheid moet dan helemaal vanuit jezelf komen. Dit zorgt ervoor dat je lastiger je aandacht bij het rijden kunt houden en makkelijk in slaap valt. Je hebt simpelweg niet genoeg stimulatie om wakker te blijven.'

Wat te doen tegen slaperigheid achter het stuur?

De meest populaire manieren om slaperigheid tijdens het rijden tegen te gaan zijn een raam open doen, koffie drinken, de radio harder zetten, praten met een eventuele medepassagier of even de benen strekken. Niets werkt echter zo goed als je auto aan de kant zetten om even een dutje te doen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.