Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Avondmensen leven korter Terug naar blog overzicht

Avondmensen leven korter

Vorige week publiceerde de Telegraaf een artikel met schokkerend nieuws. Het nieuwsmedium deelde de resultaten uit een Engels-Amerikaans onderzoek. Avondmensen gaan eerder dood dan mensen die op tijd naar bed gaan. In dit artikel lees je wat de oorzaken hiervan zijn en wat voor advies advondmensen kregen.

De resultaten kwamen uit een Engels-Amerikaans onderzoek met 430.000 respondenten. Het bleek dat avondmensen 10% eerder dood gingen dan mensen die op tijd naar bed gingen.

Opmerkelijk is dat avondmensen meer alcohol drinken, en meer psychologische klachten hebben. Deze mensen hebben ook een grotere kans op diabetes en ervaren meer maagproblemen en moeite met ademen.

De onderzoekers adviseerden om avondmensen later te laten beginnen aan hun werkdag. Een van de grootste oorzaken voor de afname in de verwachte levensduur is namelijk het slaaptekort dat speelt bij deze mensen.

Een persoon kan sneller in slaap vallen door 's nachts het licht eerder uit te doen. Je lichaam maakt in de donker namelijk meer melatonine. 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.