Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Bed bugs komen steeds vaker voor Terug naar blog overzicht

Bed bugs komen steeds vaker voor

Tot voor kort kwamen bed bugs ook wel bedwantsen genoemd vrijwel niet meer voor. Door insecticiden zoals DDT waren deze ongenode gasten feitelijk uitgeroeid. Maar het beestje is bezig aan een opzienbarende come back. In veel hotels in New York bijvoorbeeld wordt de bed bug met regelmaat gesignaleerd.  Maar ook in hotels in Amsterdam is hij geen onbekende gast meer. De diertjes reizen mee met toeristen. Ze verstoppen zich in koffers en rugzakken en kruipen daar later weer uit. Ze beginnen een plaag te worden, en zijn steeds moeilijker te bestrijden omdat ze resistent zijn geworden voor insecten bestrijdingsmiddelen.

Roep professionele hulp in voor de bestrijding

Wat zijn bed bugs?

Bed bugs zijn 5 tot 6 millimeter lange roodbruine tot bruine insecten met een breed en afgeplat lichaam. Bed bugs leven in en rond bedden. Overdag verstoppen ze zich in en achter het bed en in de matras, 's nachts komen ze tevoorschijn en steken de slapende mens en zuigen zich vol met bloed. De steken kunnen hevig jeukende bulten veroorzaken.

Hoe kunnen bed bugs worden bestreden?

Voorkomen is beter dan genezen. De bed bugs reizen mee vanuit andere delen van de wereld, in kleding, koffers, tassen, cadeautjes, enzovoorts. Reis je vaak, controleer dan jouw koffer zorgvuldig bij thuiskomst. Houdt de koffer gesloten en apart, was de inhoud op 60 graden indien mogelijk.

Bed bugs zijn moeilijk te verdrijven. Ze kunnen nesten hebben in vloeren, kasten, achter plinten, in meubels, enzovoorts. Voor een particulier is het bijna ondoenlijk om bed bugs te bestrijden. Bijvoorbeeld moet er gif worden gebruikt om alle nesten en levende parasieten te bestrijden, die zich in meubels en kieren van vloeren en dergelijke, verstopt houden. Het beste is om professionele hulp in te roepen op het moment dat bed bugs in jouw huis zijn gesignaleerd. Hierbij valt te denken aan een gespecialiseerd verdelgingsbedrijf. Of neem zo nodig contact op met de gemeente of de GGD voor advies.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.