Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Bed in hotel en thuis smeriger dan wc Terug naar blog overzicht

Bed in hotel en thuis smeriger dan wc

Je staat er mischien niet elke dag bij stil. Maar een matras is meestal vervuilder dan je denkt.  Onderzoeken tonen aan dat een matras in een hotel of thuis doorgaans zeer onhygienisch is. En als je je hier al bewust van bent, dan verdring je doorgaans de gedachte wel. Want je valt vast niet lekker in slaap als je weet dat jouw matras mede bestaat uit vocht, uitwerpselen van de huisstofmijt, bacterien, huidschilfers en schimmels.

Slaaphygiene tegenwoordig makkelijk op te lossen

Op de vraag wat het meest onhygienische gedeelte van een hotelkamer is zullen de meeste mensen al snel richting de wc kijken. Niets blijkt minder waar...

Uit bevindingen blijkt dat bijvoorbeeld in veel hotels niet het toilet, maar de bedden het smerigste onderdeel zijn van de kamers. Matrassen en dekens worden nauwelijks aan vernieuwing onderworpen en bevatten hierdoor de meeste bacteriën.

Deze bevinding is in lijn met een recent onderzoek waarbij werd vastgesteld dat een matras thuis in de slaapkamer veel onhygiënischer en veel meer schadelijke bacteriën bevat dan een wc op een tankstation.

Wat kun je hier zelf aan doen?                                                                                                                                 

De hygiëne van een matras kan eenvoudig worden verbeterd. Door het matras bijvoorbeeld te voorzien van een anti-allergische hygiene hoes die het matras beschermd tegen lichaamsafvalstoffen zoals huidschilfers en vocht. Schadelijke bacteriën en schimmels worden hierdoor geweerd.

Tip. De matrassen van de merken Energy+, MediActive en TotalFit  zijn standaard met een dergelijke hoes uitgerust

Over de auteur

Theo Lentjes
Dit artikel is geschreven door werkzaam bij LivingComfort(bekend van de matrasmerken Energy+,MediActive en allesvolger op het gebied van de online matrassen en slaapwereld. Zijn doel op welke-matras: dankzij het internet meer inzicht en overzicht bieden in de wereld van matrassen en slapen.

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.