Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Bed smerigste plaats van hotelkamer Terug naar blog overzicht

Bed smerigste plaats van hotelkamer

Deze situatie komt je vast wel bekend voor. Je komt je hotelkamer binnen, ploft neer op je bed en grijpt naar de afstandsbediening om even relaxt televisie te kijken. Waar je vaak niet bij stilstaat, is dat dit een grote bron van bacteriën is.

Pas op voor ziekte veroorzakende bacteriën

In de VS is een onderzoek gedaan door CheckSafetyFirst.com en daaruit bleek dat één op de vijf vrouwelijke gasten ziek werd na een hotelverblijf.

Directeur van het bedrijf, Steve Tate: ,,Bijna tachtig procent van de vrouwen eten het liefst terwijl ze op bed zitten, maar dit is eigenlijk een van de smerigste plekken in een hotelkamer. Matrassen, dekbedden en spreien worden maar zelden vervangen, wat betekent dat een enorm aantal gasten voor jou een leger aan potentiële schadelijke bacteriën heeft achtergelaten", aldus Tate. ,,Eigenlijk zou je in de badkamer moeten eten, deze is het schoonst."

Het andere 'bacteriënmijnenveld' is de afstandsbediening. Meer dan negentig procent van de gasten kijkt televisie in hun kamer. Tate: ,,Afstandsbedieningen worden normaal gesproken niet schoongemaakt. Dan kun je wel raden wat voor risico je loopt als je deze oppakt."

Tot slot waarschuwt Tate nog voor het zelf te zetten kopje koffie of thee. ,,Wees je ervan bewust dat oppervlakken, waaronder koffie- en theefaciliteiten, meestal worden overgeslagen bij het schoonmaken. Gasten worden aangeraden hun handen te wassen direct na het aanraken van deze oppervlakken of om ze volledig te vermijden."

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.