Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Blauwe slaapkamer biedt beste nachtrust Terug naar blog overzicht

Blauwe slaapkamer biedt beste nachtrust

De kleur van je slaapkamer heeft invloed op je nachtrust. Wie slaapt in een blauwe slaapkamer haalt gemiddeld bijna acht uur slaap per nacht en wordt gelukkig en met een positief gevoel wakker. Tot deze conclusie komt de Britse low budget hotelketen Travelodge.  

Hartslag vertragend en bloeddrukverlagend

Hartslag vertragen

Uit onderzoek van de Britse low budget hotelketen Travelodge die de slaapkamers bestudeerde van 2.000 Britse huizen blijkt dat een blauwe kleur van de slaapkamermuren niet alleen kalmerend en rustgevend werkt, maar de kelurstelling zou ook de hartslag vertragen en zelfs de bloeddruk verlagen.

Groen en geel

Naast blauw, werken de kleuren groen en geel ook goed. Mensen met een slaapkamer in één van die kleuren slapen gemiddeld zeven uur en veertig minuten per nacht. Mensen met een paarse kamer slapen gemiddeld minder dan zes uur. Grijs en bruin zijn te somber en deprimerend.

Kritische noot 

Dr. Hamburger van het slaap/waakcentrum van het Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam  plaatste in het radioprogramma “Evers staat op” een aantal kritische kantekeningen bij het onderzoek. Met name heb je tijdens het slapen je ogen dicht en kun je feitelijk geen kleuren waarnemen. De vraag dringt zich dan ook op hoe de kleur van de slaapkamer van invloed kan zijn op de duur en kwaliteit van de slaap? De enige verklaring die volgens Dr. Hamburger opgang kan doen is het feit dat blauw/groen licht de biologische klok stimuleert waardoor het slaapritme positief wordt beinvloedt.

 

Maar of je op basis van het Travel Lodge onderzoek nu moet overgaan tot het blauw schilderen van de slaapkamer lijkt ons net iets te ver te gaan.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.