Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Crisistijd? Een matras koop je makkelijk en goedkoop via het internet. Terug naar blog overzicht

Crisistijd? Een matras koop je makkelijk en goedkoop via het internet.

Het is crisis. De kranten staan er vol van. En om de klant toch over de streep te trekken wordt er in matrassenland volop actie gevoerd. Meubelboulevards zien er tegenwoordig uit als een grote aanbieding. Internetbedrijven hebben van de crisis kennelijk weinig last van. Zij groeien als kool.

Goede informatie, de beste kwaliteit en de laagste prijs

U kent de advertenties ondertussen wel. Beter Bed stunt met 2e matras gratis en ook nog eens 15% kassakorting. Auping geeft Euro 500,- weg als u daar een compleet nieuw bed koopt. En bij M-line wordt het 2e matras voor de halve prijs aangeboden.  Dat gaat zo al maanden door.

Door deze harde kortingsacties ziet de klant het onderscheid tussen de verschillende matrasmerken en -winkels niet meer. Dat is met name slecht nieuws voor de bekende merken zoals Auping, M-Line, Tempur, Pullman en Eastborn om er maar een paar te noemen. In het kortings- en actiegeweld valt het onderscheidende vermogen weg. Tevens zal de consument zich afvragen waarom deze merken altijd zo hoog geprijsd zijn geweest als je nu zo veel korting kunt geven. Of zijn deze merken nog steeds te duur?

Internet is de grote winnaar

Je ziet dan ook een verschuiving in de matrassen markt van merk labels naar zogenaamde private labels: de winkelmerken. Een logische reactie van een verstandige consument. Die gaat zijn heil zoeken bij o.a.  Ikea of de webshops.

De webshops hebben in de afgelopen jaren enorm aan belang gewonnen. De marktleiders  Energy+ en MediActive zijn succesvolle voorbeelden.

De kwaliteit van matrassen die via het internet worden aangeboden doet zeker niet onder voor de kwaliteit van matrassen die via de slaapspeciaalzaak worden verkocht. Doorgaans zijn de prijzen die de webshops hanteren veel interessanter ondanks de lawine aan kortingsacties van de winkelier op de meubelboulevard.  Daarnaast mag u bij een aantal webshops het door u uitgekozen matras ook nog eens 14 dagen gratis thuis uitproberen.

Het is wel van belang dat u bij een vertrouwde webwinkel koopt. Deze zijn doorgaans aangesloten bij Thuiswinkel.org. 

Matrassen vergelijken

Wilt u snel de prijzen en eigenschappen van vele verschillende matras merken vergelijken. Bekijk dan onze matrassen vergelijken pagina.

 

   

   

  Over de auteur

  Peter Trompert
  Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

  Deel het nieuws!

  Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

  Er zijn geen reacties

  Voeg een nieuwe reactie toe

  Wordt niet getoond op de website.