NOTICE: 8 Undefined index: author_id, in file: /home/users/welkeftp/welke-matras.nl/p4mcms/modules/blog/controllers/blog_controller.php on line: 435 De 5 meeste productieve ochtend routines voor zeer succesvolle mensen
Vraag het onze matrasexpert

Matraskeuze Hulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

De 5 meeste productieve ochtend routines voor zeer succesvolle mensen Terug naar blog overzicht

De 5 meeste productieve ochtend routines voor zeer succesvolle mensen

Ah, de ochtend. Het lijkt als of ze de productiviteit bepalen voor de rest van de dag. Sommige dagen kiest u ervoor om alles uitvoerig aan te pakken: het bereiden van een grote maaltijd, experimenteren met nieuwe haarstijlen. Andere dagen…..nou ja, probeert u uw kantoor binnen te sluipen door de achterdeur terwijl uw het shirt van de vorige dag nog draagt. Het gebeurt.

Een prettig moment in de ochtend kan heel magisch aanvoelen, maar er komt meer kijken bij een perfecte productieve dag  dan mystieke krachten op het werk. Een routine in de ochtend die leidt tot een hogere productiviteit is in feite wetenschap en kan u zelf implementeren in uw eigen leven.

Is er dan een juiste manier om een productieve ochtend te hebben? Na het analyseren van het advies en routines van zes top productiviteits experts, werd het duidelijk dat er een aantal belangrijke elementen zijn die veel succesvolle mensen toepassen in hun dag, om productieve ochtenden te hebben. 

Productieve ochtend gewoontes die werken voor iedereen
 

1. Wordt wakker op UW perfecte tijd
Volgens een onderzoek in 2012, gepubliceerd door de American Psychological Association, voelde deelnemers, die zich zelf identificeerde als ‘ochtend mensen’, zich ‘’gelukkiger en gezonder dan een nachtuil.’’ Toch is er in het onderzoek een hypothese gesteld dat een typische 9 tot 5 werkdag het beste werkt voor mensen die het beste functioneren op het begin van de dag.

Ook al is het waar dat veel mensen die vroeg opstaan in de ochtend vaker een productievere dag hebben, betekent het niet dat ‘nachtuilen’ geen productieve ochtend kunnen hebben die zorgt voor productiviteit voor de rest van de dag. Voor hun begint de ochtend gewoon later en kunnen ook gewoon productief zijn.

Het belangrijkste is niet wanneer u wakker wordt, maar in harmonie komen met uw lichamelijke klok. Volgens Sleep.org, weet uw lichaam wat het moet doen en wanneer. Forceer uwzelf niet om 5 uur ´s ochtends op te staan als u niet voor 12 uur ´s nachts in slaap kan vallen.

Genoeg slaap krijgen en wakker worden wanneer uw lichaam er klaar voor is, zal vaker leiden tot productievere dagen in plaats van geforceerd wakker worden voordat uw hersenen hier klaar voor zijn. Dit is vaak een oorzaak voor een burn-out. Daarnaast zult u ook niet lang genoeg productief zijn. Als u geen ochtend mens bent, kunt u het ook niet forceren en zal uw lichaam alleen werken totdat het er zelf mee ophoudt!

2. Maak geen belangrijke keuzes in de ochtend.
Soms is de beste manier om een productieve ochtend te krijgen een voorsprong te creëren de avond ervoor. Veel productiviteits experts en succesvolle personen besteden hun avond met het voorbereiden van de volgende ochtend, omdat het de ochtend veel makkelijker maakt.

American Express CEO Kenneth Chenault eindigt zijn avonden met het opschrijven van drie doelen die hij de volgende dag wilt bereiken.

Het plannen de avond ervoor is effectief, omdat mensen per dag een limit hebben op hun hoeveelheid wilskracht en besluitvormingsvaardigheid. De gedachte van het maken van te veel keuzes in de ochtend zal uw hersenen uitputten en langzamer maken voor de rest van de dag. Als u geen keuze momenten hebt in de ochtend, zal u meer energie hebben voor de meest productieve ochtend die uw kan hebben!

Dus maak dagelijks een avond van te voren een to-do lijst, zoals Kenneth Chenault. Kies uw kleding. Bereid uw lunch voor en pak uw tas in voor het werk. Wilt u een boek lezen in de ochtend? Kies dit de avond van de tevoren en leg het klaar in het zicht, zodat u dit als eerste ziet wanneer uw wakker wordt. 

3. Creëer een ochtend routine zodat uw hersenen hierop kunnen focussen.
Misschien wel het meest belangrijke aspect van een productieve ochtend is routine. Vrijwel elke productiviteitsexpert adviseert een ochtend routine, zelfs als deze verschillen! Het gaat er niet zo zeer om wat u doet in uw ochtend routine, maar dat u er een heeft.

Volgens Claire Diaz Ortiz, productiviteitsexpert en schrijver van Design Your Day, is het creëren van een ochtend routine het beste wat u kunt doen om productief te zijn. Ze legt uit dat de manier waarop u uw dag start, garandeert dat u gefocust blijft op dat wat belangrijk is. U moet een consistente ochtend routine beheersen om hoogste niveau van productiviteit te behalen!

Hoewel er niet één ochtend routine is die voor iedereen werkt, zijn er wel belangrijke elementen die een ochtend routine het meeste effectief maken. Als u ochtend routines analyseert van productiviteitsexperts, ziet u dat een aantal zaken altijd terug komen. Ze hebben allemaal wel een element dat zich focust op de belangrijkste doelen, dankbaarheid en planning van de dag.

De ochtend routine van productiviteitscoach Zack Sexton ziet er als volgt uit:
1. Water (600ml, vaak met limoen)
2. Knuffelen (met zijn verloofde)
3. Koffie
4. Meditatie
5. Het lezen van iets dat inspireert (vaak in de sauna)
6. Douchen (als hij in de sauna is geweest)
7. De kalender bekijken
8. Een start maken in zijn dagboek in Evernote (inclusief iets dat hij heeft geleerd, waar hij dankbaar voor is en waar hij de dag op wilt focussen)

U hebt geen hele lange ochtend routine nodig. U hebt gewoon iets nodig dat uw gedachte helpt om te focussen op het belangrijkste van de dag.

4. Beweeg en drink water
Het kan zijn dat u niet enthousiast wordt voor een work-out in de ochtend. Het is misschien al moeilijk genoeg om uit bed te komen, laat staan een work-out in de sportschool. Maar u hoeft helemaal niet te gaan trainen met zware gewichten of vele kilometers te gaan joggen. Simpelweg bewegen zal uw bloed al laten stromen en helpt bij het starten van de dag. Veel succesvolle mensen beginnen hun ochtend met een klein beetje beweging.

Hier zijn een aantal ideeën:
- Kevin Kruse, besteed dagelijks 20 minuten op de loopband,
- Jack Dorsey, CEO van Square, jogt elke ochtend,
- Howard Schulz, CEO van Starbucks, fiets elke ochtend,
- Nancy Pelosi,  loopt voordat ze aan het werk gaat,
- Gary Vaynerchuck, traint met zijn personal trainer,
- Kevin O’Leary, traint op zijn crosstrainer of hometrainer,
- Frits van Paaschen, CEO van Starwood Hotels, rent elke dag 15 kilometer.

Vergeet niet te drinken wanneer u beweegt. Het maakt namelijk veel uit wat u drinkt: het drinken van water in de ochtend geeft u een boost en zorgt voor meer energie gedurende de dag. 

5. Eet de kikker… of de pad
Na uw persoonlijke ochtend routine is het tijd om actie te ondernemen voor uw productieve dag.

Brian Tracy, schrijver van Eat the Frog, heeft zijn filosofie gebaseerd op een quote van Mark Twain:

“Als u in de ochtend als eerst een levende kikker eet, kan uw de dag door met voldoening wetende dat het waarschijnlijk het ergste is dat uw die dag kan overkomen.”

De ‘’kikker’’ waar hij het over heeft is de meest belangrijke taak: die taak waar u het meest tegen op ziet, omdat hij zo groot en belangrijk is dat het een hele last op uw schouders is. Het creëren van een gewoonte om uw belangrijkste taak eerst te doen kan u een grote boost van voltooiing geven.

Maarja, de dag beginnen met de meest ingrijpende taak, is inderdaad, ingrijpend. Dit kan leiden tot uitstel, waardoor het nog moeilijker wordt om de dag te starten. Het kan soms zijn dat het eerst voltooien van wat kleinere taken uw kunt helpen bij het voltooien van uw “kikker”. Uit onderzoek is ook gebleken dat het maken van incrementele progressie, leidt tot meer productiviteit voor een langere periode.

Of u nou beter werkt door eerst “uw kikker op te eten” of eerst kleinere taken te voltooien, het is belangrijk dat u uw ideale ritme vindt en lekker begint met uw dag!

Creëer uw ideale ochtend voor een productieve dag
 

Een ochtend hoeft niet zwaar te zijn. Door u te focussen op een aantal dingen wanneer u opstaat, stelt u uzelf in voor meer productiviteit tijd gedurende de dag. Als het te ingrijpend is om in een keer uw ochtend routine aan te passen, introduceer dan elke ochtend een nieuwe taak en kijk of het voor verbetering zorgt.

Ze zeggen niet voor niks, wie de ochtend wint, wint ook de dag. En willen we niet allemaal de dag winnen?

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.