Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

De bloedtoevoer stimuleren tijdens de slaap. Terug naar blog overzicht

De bloedtoevoer stimuleren tijdens de slaap.

Met regelmaat krijg ik vragen van mensen die met slapende en dus gevoelloze handen wakker worden. Zij maken zich zorgen dat er iets mis is. Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding waarbij de bloeddoorstroming in de hand wordt afgekneld. Niet iets om je zorgen over te maken. Maar er kan soms ook een medisch probleem aan ten grondslag liggen.

Wanneer de hand gaat “slapen” zal deze gevoelloos worden en kun je tintelingen ervaren. Soms is het moeilijk om een vuist te maken of de vingers te spreiden. Maar deze symptomen zullen snel verdwijnen.

De meest waarschijnlijke oorzaak van slapende handen is zoals gezegd dat de bloedtoevoer wordt afgesneden. De oplossing is vrij eenvoudig: verandering van slaaphouding. Slapende handen is niet leeftijdsgebonden. Het kan iedereen overkomen op elke leeftijd. Bij ernstige symptomen of langdurige klachten is het verstandig de huisarts te raadplegen. Situaties van slechte bloedcirculatie, diabetes, carpale tunnel syndroom of artritis kunnen leiden tot slapende handen.

Hieronder volgen enkele tips om slapende handen te verminderen of te voorkomen:

  • Houd de handen niet onder een kussen of je hoofd terwijl je slaapt.
  • Zorg dat je niet rechtstreeks op je arm in slaap valt, het kan de bloedcirculatie onderbreken.
  • Probeer niet in slaap te vallen met gebalde vuist, je houd ze beter ontspannen.
  • Drink gemberthee om de bloedcirculatie te verbeteren.
  • Doe oefeningen om je schouders, nek en armen te versterken.
  • Probeer gebruik te maken van een zacht kussen waaronder een kniekussen.
  • Probeer in slaap te vallen op je rug. Als je op de zijkant of buik slaapt hebt je een grotere kans dat je handen onder een kussen belanden.

Veel personen doen 's nachts snurken, tanden knarsen of zelfs slaapwandelen. Op www.slaapklachten.nl wordt onder andere toegelicht wat de oorzaken en symptomen ervan zijn. Ook wordt er advies gegeven hoe deze problemen opgelost kunnen worden. 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.