Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

De grootste irritaties tijdens het slapen. Wat vindt Nederland? Terug naar blog overzicht

De grootste irritaties tijdens het slapen. Wat vindt Nederland?

Piekeren, plassen en een snurkende bedgenoot zijn ’s nachts onze grootste frustraties, blijkt uit onderzoek van IKEA Nederland naar Nederlandse slaapgewoonten. IKEA voerde dit onderzoek uit in februari 2018 in samenwerking met onderzoeksbureau Novio Research.  In dit artikel leest u wat de resultaten van dit onderzoek zijn. Lijken Nederlanders veel op elkaar, of is iedereen anders?

Aan het onderzoek deden 1.026 mensen vanaf 18 jaar mee. Twee op de drie Nederlanders geeft aan ’s nachts regelmatig wakker te worden. Een op de drie voelt zich na een nacht slapen niet helemaal opgeladen en begint vermoeid aan de dag. Dit ondanks het feit dat Nederlanders per nacht gemiddeld meer dan zeven uur slapen.

Jongvolwassenen (18-34 jaar) zijn de grootste piekeraars: voor bijna een op de drie is piekeren ’s nachts de meest genoemde frustratie. Vrouwen (23%) piekeren bovendien meer dan mannen (17,6%). Ook ergeren vrouwen (11,5%) zich vaker dan mannen (7,7%) aan hun snurkende bedgenoot. Mannen hebben ’s nachts juist weer meer last van geluiden buitenshuis, bijvoorbeeld van de straat of de buren (16,4% versus 7,4% bij vrouwen).

De top vijf ergernissen in de slaapkamer zijn gehorigheid (11%), te veel licht (8,5%), te hoge temperatuur (8,5%), rommel (7%) en te lage temperatuur (5%). Vrouwen (8,3%) ergeren zich vaker aan rommel in de slaapkamer dan mannen (5,7%).

In bed dragen mannen het liefst ondergoed (33,5%) en vrouwen een pyjama of nachtjapon (56,5%). Vijftien procent van de ondervraagden slaapt naakt. Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de twintig Nederlanders het bed deelt met zijn of haar huisdier. (Bron/Beeld: IKEA Nederland.)

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.