Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Door te dromen blijf je fit Terug naar blog overzicht

Door te dromen blijf je fit

We weten het allemaal. Bewegen is goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Maar bijvoorbeeld regelmatig naar de sportschool gaan vraagt om discipline. En hoe je het wendt of keert,  we hebben altijd wel een smoes klaar waarom het sporten vandaag even niet gaat lukken. Maar morgen of overmorgen kan de sportschool met zekerheid rekenen op een bezoek…….

Nooit meer hoeven sporten

Dromen zorgen voor betere prestaties

Maar voor alle rustzoekers, anti-sporthelden en weinig gedisciplineerden onder ons, en dan heb ik het over het overgrote deel van de mensheid, is er hoop. Onderzoekers van de Universiteit van Heidelberg hebben vastgesteld dat dromen over sportprestaties er voor zorgt dat je beter gaat presteren op het sportieve vlak. Deelnemers aan het onderzoek maakten melding van verbeterde prestaties nadat zij gedroomd hadden over het nemen van een vrije trap bij het voetballen of het uitvoeren van een moeilijke worp bij het basketballen.

Ogen en haken aan het dromen

Wel dient de droom aan 2 voorwaarden te voldoen. Allereerst moet de droom over sporten gaan. Dat lijkt mij ook logisch. Daarnaast moet de droom een droom zijn waarbij de persoon in kwestie zich er bewust van is dat hij droomt. Je geest gaat geloven dat je echt aan het sporten bent. Dit lijkt mij wat moeilijker te realiseren want hoe weet ik nou dat ik droom terwijl ik slaap?

Jezelf rijk dromen!

In dit verband vraag ik mij ineens af of dromen over eten ook aanzet tot zwaarlijvigheid.  Of andersom, ik ben 10 kilo kwijt na een aantal dromen over  diëten. Dat zou nog mooier zijn. En wat dacht je van dromen over geld. Wanneer deze gelddroom levensecht is, beschik ik dan ook ineens over een aantrekkelijk banksaldo?

Droom maar allemaal lekker verder en laat je wensen uitkomen. Ik ben nu naar de sportschool.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.