Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Dure matrassen hebben hun beste tijd gehad Terug naar blog overzicht

Dure matrassen hebben hun beste tijd gehad

Onder invloed van de economische crisis staat de vraag naar dure matrassen sterk onder druk. Bedden die evenveel kosten als een middenklasse auto zie je uit de winkels verdwijnen. Maar ook de vraag naar matrassen van boven de 1000 Euro neemt sterk af. De bekende merken als Auping en Tempur voeren momenteel harde acties met een 2e matras voor de halve prijs of een gratis boxspring. Dat doen deze merken niet uit luxe.

Topmerken bieden weinig meerwaarde

Fabrikanten van luxe bedden zoals het Zweedse Hästens, het Engelse Hypnos  en het Franse merk Treca de Paris  gaan prat op de natuurlijke én bijzondere materialen die hun matrassen bevatten. Zuiver scheerwol, natuurzijde, paarden – en kamelen haar en super latex verrichten wonderen voor uw nachtrust. De prijskaartjes komen dan ook vaak uit op Euro 15000 of meer. Wat deze bedden vooral zo kostbaar maakt, is dat ze met de hand worden gemaakt. 

Een prijscategorie lager wordt ingevuld door de bekende merken zoals Auping, Tempur en M-Line. Matrassen van deze merken worden niet handmatig maar machinaal gemaakt. Dit drukt de prijs aanzienlijk. Maar door gebruik te maken van een dure wijze van distributie komen de matrassen van deze merken toch al gauw boven de Euro 1500 per stuk. 

Dure matrassen bieden geen meerwaarde

De belangrijkste vraag is: Bieden deze matrassen nu ook een meerwaarde? De prijsbewuste consument vindt kennelijk van niet. Het segment van dure tot peperdure matrassen is sterk aan het krimpen. Mede onder invloed van het internet is de markt voor matrassen veel transparanter geworden. Daarnaast vinden onafhankelijke deskundigen dat dure matrassen niets extra's toevoegen aan uw nachtrust. 

Wat zeggen onafhankelijke deskundigen?

De Consumentenbond roept al jaren dat een duur matras geen grote voordelen biedt. Met regelmaat test de Consumentenbond matrassen waaruit blijkt dat een duur matras geen voordelen biedt tegenover een gunstig geprijsde matras. Slapen op een matras is iets persoonlijks. Het advies van de Consumentenbond is dan ook om eerst te gaan proefslapen alvorens een matras aan te schaffen. 

Langer leven door het juiste bed? Caroline Kluft, psycholoog bij het slaapcentrum van Medisch Centrum Haaglanden, benadrukt dat daarvoor elk bewijs ontbreekt. Misschien gaat een duur matras langer mee als het vocht afdrijft of goed ventileert, maar het zegt niets over het comfort en slapen is toch vooral iets persoonlijks.'' Zelf zou Kluft nooit duizenden euro's voor een bed betalen zonder een week proefslapen. 

Proefslapen 

Proefslapen wordt dus door de mensen die het kunnen weten als belangrijk ervaren voor de juiste keuze. Koop dus nooit een matras door er maar 5 minuten op te liggen in een winkel. Vraag het matras van uw keuze altijd eerst op proef voor 2 weken. Pas dan weet u of het door u uitverkoren matras ook het juiste is. 

Proefslapen wordt o.a. geboden door de merken Energy+ en MediActive

Gerelateerde artikelen

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.