Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Een baby zorgt voor 44 nachten minder slaap Terug naar blog overzicht

Een baby zorgt voor 44 nachten minder slaap

Een baby vraagt alle aandacht van de ouders. Dat is niet alleen overdag te merken maar ook ’s nachts. Nachtelijke voedingen, een huilende baby of andere zorgen houden moeder en vader uit hun slaap. Uit onderzoek uitgevoerd door Ergoflex, een Brtitse matrassenfabrikant, blijkt dat ouders 44 nachten aan slaap missen in het eerste jaar na de geboorte van hun kind.  

Maar ook de partner is vaak verantwoordelijk voor een verstoorde nachtrust

Het bovengenoemde onderzoek werd uitgevoerd onder 1800 mensen die ons leerden dat de nieuwbakken ouders  gemiddeld slechts 5,1 uur slapen per nacht. Dat is 2,9 uur minder dan de aanbevolen 8 uur.  

Tevens werden de deelnemende getrouwde stellen gevraagd of de slaapgewoonte van de partner nog een verstorende factor was. Het antwoord was dat een partner door snurken of anderszins 2 keer per week, dus 104 keer per jaar, voor een onderbreking van de nachtrust zorgt. .  

Daarnaast bleek dat de gemiddelde Brit 2.847 uur per jaar slaapt: 118 dagen oftewel bijna 8 uur per nacht. Dat is op zich een prima score. Op een leven slaapt een Brit dus 26 jaar. 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.