Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Een ochtend mens heeft goud in de mond Terug naar blog overzicht

Een ochtend mens heeft goud in de mond

Je kent het vast wel. De wekker gaat af en dan mag je er weer een hele dag tegenaan. Maar je hebt geen zin om op te staan, het humeur is ook niet helemaal je van dat en als klap op de vuurpijl wil niemand voor jou ontbijt maken. 

Om elke werkdag toch fris en vrolijk te beginnen heeft Welke matras? enkele tips op een rijtje gezet.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Onze tips op een rijtje. 

Zorg er voor dat je de avond van te voren alle spullen klaarlegt  die je de volgende ochtend nodig hebt. Niets is zo hinderlijk wanneer je bijvoorbeeld de huis- of autosleutels niet snel genoeg kunt vinden. Maar zie er ook op toe dat je niet op het allerlaatste moment nog een overhemd moet strijken. Zet je handtas, de smart phone en de laptop klaar voor vertrek. 

Maar dek ook de ontbijttafel alvast en vergeet vooral je lunchpakket niet te maken voordat je gaat slapen. 

Door de avond van te voren de ochtend goed voor te bereiden start de dag zonder overbodige hectiek. Dat is een vooruitzicht dat mensen met een ochtendhemeur zeker zal aanspreken.

Wanneer je van je werk thuiskomt ruim dan meteen de restanten van de lunch box op. Werk de vuile was van de sport of het werk direct weg. En pak daarna direct de tas weer in met de spullen die je de volgende dag nodig hebt. 

Discipline en slaaproutine

Bovenstaande tips vragen wel om een zekere discipline. Maar als je elke dag deze routine uitvoert dan is het makkelijker om je hieraan te binden en vergeet je ook minder snel belangrijke zaken voor de volgende dag. 

Als je kinderen hebt  is het misschien wel moeilijk om je niet te laten afleiden. Maar maak de afleiding niet nog erger door de televisie aan te doen of je mails al te lezen. 

Nadat je plichtgetrouw al onze tips hebt opgevolgd wil je natuurlijk in het weekeinde van jouw slaaproutine afstappen. Op deze beloning heb je natuurlijk recht. Maar met mate. Probeer toch om ongeveer op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. De komende werkweek heb je hier weer veel plezier van.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.