Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Een verkeerde slaaphouding leidt tot nekklachten en hoofdpijn Terug naar blog overzicht

Een verkeerde slaaphouding leidt tot nekklachten en hoofdpijn

Een verkeerde werkhouding kan tot vele en verschillende lichamelijke klachten leiden. Bijvoorbeeld de helft van alle computergebruikers werkt in de verkeerde houding. Kennelijk is dit ondertussen een geaccepteerd verschijnsel. Werken doen wij gemiddeld 8 uur per dag. Een gelijk aantal uren worden wij geacht aan slapen te besteden. Maar of en in welke mate de slaaphouding van invloed is op uw gezondheid is nauwelijks bekend.

Een in hoogte verstelbaar kussen biedt de oplossing

Goede slaaphouding verminderd nekklachten

Recent zijn de bevindingen gepubliceerd van een onderzoek onder 89 personen waarbij bleek dat nekklachten kunnen worden voorkomen door een betere slaaphouding. De slaaphouding kan namelijk worden beïnvloed met een in hoogte instelbaar kussen zo stelden de onderzoekers vast.

Het juiste kussen verminderd nek- en hoofdpijn

Deelnemers aan het onderzoek met nek-  of hoofdpijn kregen een hoofdkussen dat in hoogte verstelbaar is en een kussen dat de slaaphouding corrigeert. 70 Procent van de  testers hebben met de kussens minder dagen pijn in de nek. Voor hoofdpijn lag het percentage op 46 en voor rugpijn op 39. Niet alleen nam het voorkomen van pijn af, maar ook de mate van pijn.

60 Procent van de deelnemers gaf aan dat het ligcomfort verbeterde, alsmede ook de slaapkwaliteit en het doorslapen. Men werd ’s nachts minder vaak wakker en stond ’s ochtends uitgeruster op.

De traagschuim kussens van de merken Energy+ en MediActive zijn daarom zeker het uitproberen waard. Vanuit de fabriek zijn deze kussens  tot maximale hoogte afgevuld. U kunt deze hoogte aanpassen door de traagschuim vulling deels te verwijderen. Het kussen is dus op elke gewenste hoogte in te stellen.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.