Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Een zwevend bed van 1,6 miljoen Euro Terug naar blog overzicht

Een zwevend bed van 1,6 miljoen Euro

Voor de rubriek opvallende slaapsystemen werd de redactie van Welke matras? geattendeerd op een zwevend bed. Nu verrassen veel bedden ons al lang niet meer. Wij dachten alles al een keer te hebben gezien. Maar niets is minder waar. De Nederlandse techneut en ontwerper JanJaap Ruijssenaars heeft een zwevend bed ontwikkeld dat in een futuristische Efteling niet zou misstaan.

Een bed als een vliegend tapijt

De mens is een typisch wezen. Wij brengen ongeveer 30% van onze tijd door op een bed. Enerzijds is dit een noodzaak om geestelijk en lichamelijk te herstellen. Anderzijds is het ook een genoegen om tijd in een comfortabel bed door te brengen. Maar als we dan toch een groot deel van ons leven in een bed vertoeven, laten we dat dan ook maar gelijk in stijl doen en met het oog op de toekomst.

Dat moet de Belgische architect Jan Jaap Ruijssenaars hebben gedacht toen hij zijn zwevend bed uitvond. Dit bed kan het beste worden vergeleken met een vliegend tapijt.  

Hoe functioneert dit zwevende of floating bed?

Een magnetisch veld zorgt er voor dat het bed in de lucht wordt gehouden. Maar om er zeker van te zijn dat het zwevende bed daadwerkelijk geen vliegend tapijt wordt is het bed met stalen kabeltjes aan de vloer vastgemaakt.

Voorwaarde voor een ongestoorde nachtrust is dat je niet over een hartprobleem dient te beschikken. Het magnetische veld kan bijvoorbeeld een pacemaker ontregelen. Daarnaast moet je ook over een ruim budget beschikken. Aan het zwevende bed hangt maar liefst een prijskaartje van 1,6 miljoen Euro. En daar moet je in ieder geval niet van wakker liggen.

Of het bed voor een goede nachtrust gaat zorgen kunnen wij niet toezeggen.  Maar een ding staat vast. Het zal ongetwijfeld een unieke slaapervaring opleveren. Meer weten, bekijk dan ook eens dit zwevend bed.

Gerelateerde artiklen

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn 2 reacties

jesse

op Woensdag 16 januari 2013 om 17:28 uur


Hoe gaaf is dat! Hebben jullie er zelf al opgeslapen? Ben benieuwd wat al die magnetische straling met je doet :P

Als je van zwevende bedden houdt kan je dit artikel ook bekijken voor nog meer opties.

jesse

op Woensdag 16 januari 2013 om 17:28 uur


Dit artikel dus... http://meubelique.nl/zwevend-bed/

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.