Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Giftige stof aangetroffen in matrassen Terug naar blog overzicht

Giftige stof aangetroffen in matrassen

Chemicaliëngroep BASF uit Ludwigshafen heeft 5 oktober jl. aan haar afnemers, waaronder schuim producerende bedrijven die leveren aan de matrassenindustrie, een alarmerend bericht gestuurd. Zij hebben een door haar geproduceerde giftige stof in matrassen vastgesteld. Dit zorgt voor een schandaal in de matrassenindustrie. Update 13/10: Ook de Consumentenbond heeft inmiddels bericht over de giftige matrassen.

Verontreinigde grondstof voor matrassen

BASF heeft meer dan een maand lang een verontreinigde grondstof voor matrassen en meubels uitgeleverd aan haar klanten. De grondstof, tolueen diisocynaat (TDI), dat in het Duitse Ludwigshafen is geproduceerd tussen 25 augustus en 29 september, bevat een duidelijk verhoogde concentratie dichloorbenzeen. Dit maakte het chemiebedrijf dinsdag kenbaar, waarna het bedrijf stopte met het leveren van het gewraakte product en haar klanten daarna informeerde. Volgens een woordvoerder van BASF werd een hoeveelheid van 7500 ton TDI getroffen.

Ook de Consumentenbond heeft het nieuws over de gifitge matrassen inmiddels opgepakt. 

Een uitgebreid artikel en achtergronden over de giftige matrassen lees je op LivingComfort.nl

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.