Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Het grootste bed ter wereld Terug naar blog overzicht

Het grootste bed ter wereld

The Great Bed of Ware , afkomstig  van the White Hart Inn in Ware, is een van de grootste bedden ter wereld , namelijk 3,26 meter (10,7 ft) breed en 3,38 meter (11,1 voet) lang. Het bed speelt een rol in de komedie Twelfth Night van Shakespeare  in het Nederlands ook wel Driekoningenavond genoemd. Het bed is  nu te bewonderen in het Victoria and Albert Museum in Londen .

 

Nog meer opmerkelijke bedden

In 1882 heeft een Indiase Maharadja een bed laten maken van massief zilver. Op elke hoek van het bed was er een levensgroot standbeeld aangebracht van een naakte vrouw met een waaier.  Als de Maharadja op het bed lag dan werd onder invloed van zijn lichaamsgewicht een mechanisme in werking gezet waardoor de naakte vrouwen met hun waaiers begonnen te zwaaien.

Rond 1865 is er een opklapbaar bed ontwikkeld dat in een piano werd ingebouwd.  Het bed diende in opgeklapte vorm dus voor de nodige entertainment thuis.

Over de auteur

Tom Hoekjan
Dit artikel is geschreven door een fervent slaper en medewerker bij LivingComfort bekend van de matrasmerken Energy+, en MediActive en ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Sander

op Woensdag 03 oktober 2012 om 22:11 uur


Dat lijkt me ook wel wat zo'n bed, past alleen niet echt door de voordeur.

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.