Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Het juiste matras bij fibromyalgie Terug naar blog overzicht

Het juiste matras bij fibromyalgie

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het is een reumatische aandoening die in verschillende stadia voorkomt. Gelukkig is fibromyalgie geen levensbedreigende ziekte maar is wel van grote invloed op iemands leven. De patiënten hebben belang bij een matras die zo weinig mogelijk opwaartse druk veroorzaakt en toch voldoende lichaamsondersteuning biedt.

Het wondermatras bestaat niet

Helaas moet ik fibromyalgie patiënten teleurstellen. Een panklare oplossing voor de nachtrust is er niet. Voor de patiënt betekent dit een vaak lange en lastige zoektocht naar het passende matras. De matrassenindustrie biedt helaas weinig houvast.

Vrijwel elke matras wordt door een fibromyalgie patiënt als te hard ervaren. Maar om goed te liggen moet het matras voldoende ondersteuning bieden waarvoor weer een zekere opwaartse druk nodig is. Maar een fibromyalgie patiënt ervaart deze tegendruk juist als onplezierig. Indien de tegendruk te hoog wordt dan spannen de spieren zich met toenemende pijnklachten tot gevolg.

Hoe los je deze vicieuze cirkel nu op? Want het wondermatras bestaat niet.

Het is van belang een matras uit te zoeken dat zo weinig mogelijk drukpunten uitoefent op het lichaam. Hierbij valt te denken aan een traagschuim matras, een lucht geveerde matras of een waterbed. Van het allergrootste belang is dat je goed weet te ontspannen op het matras type dat je uitzoekt. Kies die matras soort waarop je uiterst comfortabel ligt. Leg jouw situatie uit aan de slaapspecialist en beding ten minste een proefslaap periode van 14 dagen. Is dit niet mogelijk of toont de slaapspecialist te weinig geduld, ga dan gerust een deur verder kijken.

Wat is fibromyalgie?

Onderstaande video geeft meer inzicht in wat fibromyalgie nu precies is en wat hier zoal bij komt kijken.

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er is 1 reactie

Maryam

op Dinsdag 04 juni 2013 om 14:27 uur


Nu 1 week geslapen op het Energy+ matras ,de pijn is minder vooral bij het rug liggen en het omdraaien.Ik kan zeker het matras aanraden voor mensen met fibromyalgie,maar vergeet niet dat Fm zich anders openbaart bij elke mens

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.