Vraag het onze matrasexpert

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen
Deel deze pagina

Hoe meer je verdient, hoe beter dat je slaapt Terug naar blog overzicht

Hoe meer je verdient, hoe beter dat je slaapt

In deze economisch nog altijd sombere tijden worden mensen wat meer uit hun slaap gehouden dan in tijden van voorspoed. Maar gelukkig gloort er licht aan de horizon. De economie krabbelt langzaam weer op, de werkloosheid neemt wat af en het slapen moet dus beter gaan.

Veelverdieners kennen probleemloze nachten

De Engelse Sleep Counsel heeft een onderzoek uitgevoerd onder 5.000 volwassenen van diverse sociaal economische klassen. Uit dit onderzoek bleek dat baan en inkomen mede bepalend zijn voor de duur en kwaliteit van de slaap. Dat lijkt mij ook niet zo verassend want zonder geldzorgen is het toch wat makkelijker om de nacht door te komen.

83% van de goedbetaalden heeft een zeer goede nachtrust

Heb je dus een leuke baan en daaraan gekoppeld een inkomen van ongeveer 85.000 Euro per jaar dan hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de  nachtrust. 83% van de mensen die in deze categorie vallen gaf aan heel goed te slapen.

Minderverdieners hebben slapeloze nachten

Van de ondervraagden die vermelden werkloos te zijn behaalde slecht 67% een goede nachtrust. En verdien je minder dan 17.500 Euro per jaar dan is het met de nachtrust ook bedroevend gesteld.  Deze minderverdieners gebruiken vaak slaapmiddelen en 15% bezoekt de huisarts om van de slaapproblemen af te komen.

 

Over de auteur

Peter Trompert
Dit artikel is geschreven door . Peter is reeds meer dan 20 jaar werkzaam in de matrasindustrie. Op Welke-matras.nl volgt en verslaat hij de laatste ontwikkelingen en trends op de Nederlandse matrassen en slaapmarkt. Peter is tevens directeur van LivingComfort, bekend van de matrasmerken Energy+ en MediActive ..

Deel het nieuws!

Laatste matrastips en nieuwtjes in je mailbox?

Er zijn geen reacties

Voeg een nieuwe reactie toe

Wordt niet getoond op de website.